Dubai International Motor Show 2003

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

просветлен
Аватар
Мечтае да кара: по празни пътища

Dubai International Motor Show 2003

Мнение от kay » 23 Дек 2003, 19:52

По голяма случайност, пътуването ми до Дубай по работа съвпадна с голямо събитие в моторния свят за близкия изток - Dubai International Motor Show 2003, http://www.dubaimotorshow.com.

Петте часа, които успях да отделя (тръгнахме си в 10 вечерта, след като изключиха светлините и затвориха щандовете) не бяха никак достатъчни да се види и пипне всичко, което беше изложено, но определено беше голямо събитие. Имах щастието да видя на живо коли като Пагани Зонда (дори я чух на живо!), Конигсег СС, Ферари Енцо, Мерцедес СЛР, всичките нови модели на БМВ (за тях след малко), и въобще всичко ново и интересно.

Вижте снимките тук: http://www.mirizma.org/kay/dms/

Ами още от входа черното Ламборгини Мурциелаго GTR ми хвана окото - страшно е! Нисан 350Z е адски готин на вид, обаче кабината ме остави горчиво разочарован - пълна е с евтина пластмаса, която едва се крепи цяла. Мацката в колата поне беше готина ;)

Кадилак 16 с 13.7 литров двигател е един вид "Американския Слон Е Най-Големия Слон!", успях да седна и в Кадилак ЦТС (този от преследването в Матрицата 2), който също ми направи неприятно впечатление отвътре. По-натам може да се забележи Бугати Вейрон, което макар и да е бързо, все още ми прилича на настъпена жаба. Порш Кайен с Гембала тунинг развива над 700 конски сили, обаче също е грозноват дори и с 22 инчови джанти...

Малкото Ламборгини Гейардо е жестоко, както и Конигсег СС - които претендират, че това е най-бързата кола в света, с Ве макс от 390 км/х. (Вейрон-а е по-бърз, но май не е тестван още официално). Мацката която рови в багажника на Хаман Z4 изглежда много секси, обаче в профил не е излязла добре ;)

Сребристото кабрио е Пагани Зонда, карбон файбър и сребриста боя изглеждат супер заедно, а 7 литров V12 двигател от Мерцедес АМГ звучи нечовешки. Червената кола, която не е на фокус, е пак Пагани Зонда, но този път с покрив.

Двата Астон Мартин-а бяха едни от най-стилните коли на шоуто, а интериора на ДБ9 е като за милиардери... Бентли Контитентал ГТ може да има битурбо V12, но изглежда адски безлично. Щанда на Брабус показваше 4-5 черни Мерцедеса от последно поколение, всичките с убийствен тунинг - на снимките се вижда битурбо S-class. Ферари Енцо изглежда на живо точно толкова грозно, колкото и на картинка, обаче ще му простим защото идеята му е коренно различна :)

Много се изписа по въпроса колко са странни, грозни, недомислени новите БМВ-та. Ами пичове, пожелавам ви да ги видите на живо в най-скоро време, защото според мен те просто са изпреварили времето си и бъдещето е тяхно! Черната 645Ci в която седнах е нещо извънземно, искам я! А и Z4 ми отива много, нали? :) 545i, 760Li и X3 също са върха, искам по една от всичките :) Особено Е60 5-та серия според мен тотално превъзхожда всичко друго на пазара в момента.

Мерцедес СЛР определено изглежда много по-хубав на живо,отколкото го представят снимките... същото се отнася и за Порш Карера ГТ, друга извънземна кола.

Както казах, беше много щастливо съвпадение и ми остави хубави спомени - надявам се да ви харесат снимките :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от landikar » 23 Дек 2003, 20:12

Мразим ги тея гадини с чаршафите.Защо все за тях най-хубавото :evil:
P.S.А по улиците им май не вървят подобни чудовища,а?Лапат всичко най-хубаво от BMW и MB.Са ще са напълнят и със Зонти секакви.

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 23 Дек 2003, 20:41

браво на теб че си успял да видиш тези чудеса. :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Injector » 24 Дек 2003, 15:21

За мен Това е Автомобила - и всички останали . :yes:
Изображение
Изображение NEEDS GOOD DRIVER :smoke: