BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отговори
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- vld
- Старши ентусиаст
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отгов
Моята е на 336 000км вече и аз си карам с 5в30 ВМП на равенол.
200 000км са нищо за тези мотори, при правилна експлоатация и навременна поддръжка са доста издържливи.
Във фейса има група "mileage impossible", доста коли се появяват там на по близо милион километра и доста от тях са на по един ангренаж.
Имаше едно ф01 730д на 900 000км без да е пипано нищо по мотора
200 000км са нищо за тези мотори, при правилна експлоатация и навременна поддръжка са доста издържливи.
Във фейса има група "mileage impossible", доста коли се появяват там на по близо милион километра и доста от тях са на по един ангренаж.
Имаше едно ф01 730д на 900 000км без да е пипано нищо по мотора
- dido0o```
- ентусиаст
- Кара: F10 530d 245
Здравейте, в сезона на проблемните климатици искам да попитам дали някой се е сблъсквал с подобен проблем. Климатикът духа хладно, но не успява да охлади като преди. Усещам (понякога по-отчетливо) , че от лявата страна духа една идея по-топло от дясната. Плюс от самата система зад таблото се чува един съскащ звук. Колата я имам от почти 7г до сега не съм имал проблеми и не е пипан климатика освен смяна на филтри. Съскащият звук го имаше и преди, но беше много много по-слаб.
На диагностика няма притеснителни грешки.
- ekalchev
- младши ентусиаст
- Кара: 2016 m550d
Нивото на фреона проверено ли е? То не излиза на диагностика. Ако никога не си допълвал фреон първо това направи и тогава мисли другите неща.
vld написа:Имаше едно ф01 730д на 900 000км без да е пипано нищо по мотора
Ако говорим за едно и също, на 999.994 му е спряло таблото, реалните километри са към 1.2 мил., малко по-късно имаше клип как вече му се е разтропал мотора. Впечатляващо.
- ekalchev
- младши ентусиаст
- Кара: 2016 m550d
30d изкарват много да, но 50д не са известни с дълголетието си
Допълни с фреон и ще се оправи. Почти сигурно.dido0o``` написа:Здравейте, в сезона на проблемните климатици искам да попитам дали някой се е сблъсквал с подобен проблем. Климатикът духа хладно, но не успява да охлади като преди. Усещам (понякога по-отчетливо) , че от лявата страна духа една идея по-топло от дясната. Плюс от самата система зад таблото се чува един съскащ звук. Колата я имам от почти 7г до сега не съм имал проблеми и не е пипан климатика освен смяна на филтри. Съскащият звук го имаше и преди, но беше много много по-слаб.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- dido0o```
- ентусиаст
- Кара: F10 530d 245
MMG написа:Допълни с фреон и ще се оправи. Почти сигурно.dido0o``` написа:Здравейте, в сезона на проблемните климатици искам да попитам дали някой се е сблъсквал с подобен проблем. Климатикът духа хладно, но не успява да охлади като преди. Усещам (понякога по-отчетливо) , че от лявата страна духа една идея по-топло от дясната. Плюс от самата система зад таблото се чува един съскащ звук. Колата я имам от почти 7г до сега не съм имал проблеми и не е пипан климатика освен смяна на филтри. Съскащият звук го имаше и преди, но беше много много по-слаб.
Вечерта когато пуснах поста нещата станаха доста по-зле. Отляво студено изобщо не духаше, отдясно едва едва. Днес закачиха системата и изтеглиха едва 200гр фреон. За жалост утре ми се налага да пътувам ( така като гледам с друга кола ), та нещата не се задълбочиха от към диагностициране. Предполагам че радиатора е заминал, защото така като гледам през решетките се виждат няколко мазни петна.
Някой знае ли какво се прави по тази сервизна акция на пасажерския airbag? Разглобява ли се табло или не, става ли бързо?
Код за сервизна акция:
0032550300
Код за сервизна акция:
0032550300
От БМВ на мен ми казаха, че при мен е акция за еърбага на шофьора във волана.
Да, за airbag-а на волана става дума. Питах.
Edit: само за кръглия airbag е кампанията. За старите не.
Edit: само за кръглия airbag е кампанията. За старите не.
- enerdjy
- кандидат ентусиаст
- Кара: F10 535d
- Мечтае да кара: F90 M5
Здравейте колеги, карам 535д и искам да му направя накрайниците на ауспуха двойни.Дифузьор за бронята имам, но не знам какви накрайници да си взема, в интернет има избор, но ако някой е правил подобно нещо ще се радвам да сподели мнение
"If one day speed kills me don't cry because i was smiling" - Paul Walker
- BorislavB
- ентусиаст
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
Момци имах съмнение за теч на масло от кутията и реших да й проверя нивото. Доколкото гледах в ютуб нивото трябва да е до там, че да прелее, обаче аз след като развих горната пробка то направо потече обилна струя все едно съм развил долната за точене. Завих я, да са изтекли максимум 300-400грама ама защо така се получи някви идеи? Развил съм на студено колата е след престой от поне 14-16 часа като преди това не е карана ами само преместена. Дали е проблем за кутията след като е изтекло такова количество масло?
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- datchko
- ентусиаст
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
BorislavB написа:Момци имах съмнение за теч на масло от кутията и реших да й проверя нивото. Доколкото гледах в ютуб нивото трябва да е до там, че да прелее, обаче аз след като развих горната пробка то направо потече обилна струя все едно съм развил долната за точене. Завих я, да са изтекли максимум 300-400грама ама защо така се получи някви идеи? Развил съм на студено колата е след престой от поне 14-16 часа като преди това не е карана ами само преместена. Дали е проблем за кутията след като е изтекло такова количество масло?
Маслото се гледа, когато е 40° и на работещ двигател.
Тогава трябва да текне съвсем лека струйка.
Ако не тече, трябва да се добави масло, ако тече се оставя да се изтече.
- BorislavB
- ентусиаст
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
datchko написа:BorislavB написа:Момци имах съмнение за теч на масло от кутията и реших да й проверя нивото. Доколкото гледах в ютуб нивото трябва да е до там, че да прелее, обаче аз след като развих горната пробка то направо потече обилна струя все едно съм развил долната за точене. Завих я, да са изтекли максимум 300-400грама ама защо така се получи някви идеи? Развил съм на студено колата е след престой от поне 14-16 часа като преди това не е карана ами само преместена. Дали е проблем за кутията след като е изтекло такова количество масло?
Тоест в случая реално съм източил това количество масло. Виждам,че кутията събира около 9л дали ще трябва да долея тея 300-400 грама или не е хубаво, а направо трябва смяна на всичко?
EDIT: Ако взема 1л туба на ZF и долея дали ще е проблем, предполагам че всички масла са с еднакви спецификации? Не ми се иска да сменям всичко, защото нямам проблеми с кутията и да не се прецака нещо.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
Ако решиш да го долееш, го прави когато температурата на кутията е между 30 и 40 градуса по Целзий.BorislavB написа:datchko написа:BorislavB написа:Момци имах съмнение за теч на масло от кутията и реших да й проверя нивото. Доколкото гледах в ютуб нивото трябва да е до там, че да прелее, обаче аз след като развих горната пробка то направо потече обилна струя все едно съм развил долната за точене. Завих я, да са изтекли максимум 300-400грама ама защо така се получи някви идеи? Развил съм на студено колата е след престой от поне 14-16 часа като преди това не е карана ами само преместена. Дали е проблем за кутията след като е изтекло такова количество масло?
Тоест в случая реално съм източил това количество масло. Виждам,че кутията събира около 9л дали ще трябва да долея тея 300-400 грама или не е хубаво, а направо трябва смяна на всичко?
EDIT: Ако взема 1л туба на ZF и долея дали ще е проблем, предполагам че всички масла са с еднакви спецификации? Не ми се иска да сменям всичко, защото нямам проблеми с кутията и да не се прецака нещо.
Както каза по-горе колегата, наливаш докато започне да прелива от отвора за пълнене. Като спре да тече, завиваш пробката.