G30 2.0 190 проблем с ЕГР 29EB00
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- djemi_karate
- Потребител
- Кара: G30
- Мечтае да кара: M5
G30 2.0 190 проблем с ЕГР 29EB00
Здравейте колеги, имам г30 2.0д 190 коня беше закачена на диагностика профилактично и ми излезна грешка с код 29EB00 Exhaust-Gas Recirculation Cooler. Efficiency Too Low or Bypass Flap Faulty. Нямам признаци като влизане в авариен режим, губене на мощност и светване на чек. Единствено на един светофар в спряло положение усетих леко претрисане и за това я закачих да видя какво е записала, но до там. Четох и други теми относно същия мотор на някои им е протрир и прокъсан вакуум маркуч който управлява клапата, други казват ЕГР запушен. Ще бъда благодарен на отзовалите се колеги, ако някой се е сблъсквал с проблема да ми даде насоки къде и на какво да се обърне внимание. Благодаря предварително !
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: F-16, от прясно поръчаните
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Re: G30 2.0 190 проблем с ЕГР 29EB00
Преди време имаше отзивна кампания и сменяха масово ЕГР-и, можеш да провериш на сайта на бмв по вин номера.
Los hombres no frenan
No discrimination! (unless you are russian)
Мануела Малеева, г-жа Ъ-ъъъъ-ъъ...
No discrimination! (unless you are russian)
Мануела Малеева, г-жа Ъ-ъъъъ-ъъ...
В такава кампания на мен с F10 ми смениха охладителя към ЕГР-а. Т.е. някакъв cooler - виждам, че тази дума я има в записаната грешка.
- AlonsoBest
- младши ентусиаст
- Кара: 540i G30, 120d F20
- Мечтае да кара: 540i
djemi_karate написа:Здравейте колеги, имам г30 2.0д 190 коня беше закачена на диагностика профилактично и ми излезна грешка с код 29EB00 Exhaust-Gas Recirculation Cooler. Efficiency Too Low or Bypass Flap Faulty. Нямам признаци като влизане в авариен режим, губене на мощност и светване на чек. Единствено на един светофар в спряло положение усетих леко претрисане и за това я закачих да видя какво е записала, но до там. Четох и други теми относно същия мотор на някои им е протрир и прокъсан вакуум маркуч който управлява клапата, други казват ЕГР запушен. Ще бъда благодарен на отзовалите се колеги, ако някой се е сблъсквал с проблема да ми даде насоки къде и на какво да се обърне внимание. Благодаря предварително !
B47 имат кампания за замяна на охлладителя на ЕГР-а. Провеси я по ВИН-а тук дали е активна за твоята кола:
https://www.bmw.bg/bg/topics/offers-and ... xuZz1iZw==
Ако имаш кампания, което е доста вероятно, ще ти сменят ЕГР-а безплатно.
Отивай в бмв официален сервиз, ще ти сменят и софтуера и егр клапана и охладител, безплатно.
- djemi_karate
- Потребител
- Кара: G30
- Мечтае да кара: M5
Няма актуални сервизни акции във връзка с безопасността или технически подобрения за този автомобил.
В момента няма акция за моя автомобил за егр или охладител. Но проблема беше във един вакуумен маркуч който оправлява някаква клапа на охладителя на егр тъй като не е работила тази клапа е набило сажди там както и във всм колектор. Та мисля че там беше проблема, тъй като сега вече с оправен вакуум не я записва. Остава единствено почистване на егр и колектор и мап сензора
В момента няма акция за моя автомобил за егр или охладител. Но проблема беше във един вакуумен маркуч който оправлява някаква клапа на охладителя на егр тъй като не е работила тази клапа е набило сажди там както и във всм колектор. Та мисля че там беше проблема, тъй като сега вече с оправен вакуум не я записва. Остава единствено почистване на егр и колектор и мап сензора
- n.metodiev
- Потребител
Вече 4 месеца съм с g30 със същия двигател. Още в началото ми излезнаха съобщения за някакви акции, но ги игнорирах. Тези дни се разрих и видях, че имам акции за EGR и за някъкви ъпдейти. Успях даже и час да си запиша, въпреки че е някаква голяма навалица в момента с тея EGRи. Доста време не ги е имало налични и затова сигурно са я спряло за известно време
Изпратено от моят MNA-LX9 с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят MNA-LX9 с помощта на Tapatalk
7 мнения
• Страница 1 от 1