Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Re: Всичко за електрическите автомобили
b_u_b_o написа:mr_petroff написа:https://autobild.bg/sixt-%D0%B8%D0%B7%D1%85%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%BB%D1%8F-tesla-%D0%BE%D1%82-%D1%84%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0%BD%D0%BE-%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D1%8F-by/
Прочетете цялата статия . Доста прагматично и реално е отбелязано състоянието на електрическата мобилност в сегашния момент . Ами това е положението за сега ... ,след 10-15 год.
А ти прочете ли я, щото извода който си направил е доста далече от реалността?
Ти пък къде видя, че си правя изводи. Май четеш като дявола евангелието. И точно на база на тази статия всеки може да си прави всякакви изводи за себе си. Аз съм за електричките, но не точно с тези характеристики, инфраструктура и каквито и да е компромиси.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
mr_petroff написа:...
Извода ти е ясен "за сега не стават, след 10-15г ще видим". Аз изводите не си ги правя на база статии в аутобилд ами от първо лице и тия компромиси просто не ги виждам. Имам досег до едно 10тина тесли, и нито една не е имала проблеми. Същото важи и за i4, ix3 и iX. Това не може да се каже за двг-тата около мен които са същите години и пробег...едно няма дето не е повисяло в сервиза със сериозен проблем и скъп ремонт(някои по гаранция други не). А това, че някаква компания за рентакар се разсърдила на Мъск, че си намаля цените на колите и видиш ли от това им пада цената и на вторичния пазар. И за това решили, че няма да си купуват тесли, НО ще продължат да подменят двг-тата с електрички с цел да ги докарат до 90%, по никакъв начин не говори зле за електрическата мобилност или за някакви недостатици

Малко наизуст ще го напиша ама така на първо четене колегата jorixa не мисля, че от 2018 кара тесли… по- скоро някакви недомислени електрички… не познавам човек който да кара от смислените и да мисли като него…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Карал той ъп-чета и сити го-чета и си мисли, че е карал електрички. 5 от тия 10 тесли са на хора с които се виждам минимум един път в седмицата, знам им историята до километър. Останалите също са ми достатъчно близки и знаят за интереса ми към електричките и съм сигурен, че в момента в който има нещо по колата ще дигнат телефона и ще ми се оплачат
И преди съм го казвал, много добър мой приятел има автокъща само за електрички и почти няма модел който да не съм се возил, а понякога ми го оставя и за няколко дни да ги повъртя. Сега му се обадих да го питам имал ли е някакви рекламации на теслите които внася, каза че за 50 и няколко коли които е вкарал от марката една дала дефект някакъв в порта за зареждането, а друга прокапал тавана и трябвало да се смени уплътнение. И двете ги оправили в бъкурещ за по един ден. Да, това с липсата на представителство и сервиз не е оптимално, ама не е и толкова фатално. Щото ако си от Видин официалния сервиз на бмв пак не ти е до гъза, а него със сигурност ще трябва да го посещаваш доста по-често. 

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Малко да кажа за електричките от първо лице, та има две електрички Нисан лииф 2 поколение и Тесла У. И на двете съм на въртял по близо 50к - теслата ми е на 49000км, нисана на 46 000км. До сега не съм имал абсолютно никакъв проблем и с двете. На теслата тези 50к ги навъртях за една година. Най хубавото в цялата работа е, че изобщо не мислиш какво може да се случи с колата, а си караш само. Преди като имах БМВта то бяха размисли на колко да се сменя маслото, дали е оригинално, дали ДПФа е запушен, дали веригите са сменяни и т.н. Както виждате във форума това са основните теми, които се дискутират. Общо взето да Ви кажа ама хич не ми липсват тези размисли. Не се чудя дали дисковете които съм сложил са оригинални или пък ако на сутринта е голям студ дали ще запаля и да снимам клипчета как пали на -20 (ако запали де
). Та тук няколкото момчета дето реват срещу електричките са хора, които ама си нямат никаква представа ама как се вика друго си е да караш БМВ 2,0 дизел 

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
a защо някой кара нещо което не му харесва?

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
vicho написа:a защо някой кара нещо което не му харесва?![]()
Я някои случай е защото икономически , всяка смяна на кола е голям минус....а практически хората се оплакват и от децата си ама не ги сменят

- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
vicho написа:a защо някой кара нещо което не му харесва?![]()
Далеч по-важно е да си ги мерят. Какво значение има дали ти харесва нещо. Спорове и разправия да има, в опит някой да ни завиди и намрази. Егото от това се храни!
Аз не съм от нито един от двата лагера, но пък забелязвам изключително сходство между електричарската фенбойщина днес и дизеловата фенбойщина от преди 15-18 години. Профилът в детайли няма да го описвам, че ще вземе някой да се засегне, а и няма смисъл. Дзифтарщината е нелечима.

- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
Вижда се края на автомобилните форуми - електричките не дават дефекти и няма да има какво да се пише. Ще взема да пробвам в темата за предсказанията с това, че до 5-6 години във форума ще остане само темата "Купувам казнче за течност за чистачки" не за друго, а защото имам някакви съмнения, че тази тема е вечна.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Докато не направят някакъв метален афтърмаркет, който да не се пука...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Georgi_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х3 § Lupo

Vasko_G написа:Вижда се края на автомобилните форуми - електричките не дават дефекти и няма да има какво да се пише. Ще взема да пробвам в темата за предсказанията с това, че до 5-6 години във форума ще остане само темата "Купувам казнче за течност за чистачки" не за друго, а защото имам някакви съмнения, че тази тема е вечна.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
https://www.reuters.com/business/enviro ... 023-12-12/
Идва ли вече консервативната вълна?
DUBAI, Dec 13 (Reuters) - Representatives from nearly 200 countries agreed at the COP28 climate summit on Wednesday to begin reducing global consumption of fossil fuels to avert the worst of climate change, a first of its kind deal signaling the eventual end of the oil age.
Идва ли вече консервативната вълна?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Aз съм съгласен да преминем на електрички, но нека промяна стане естествено и електричките сами да изместят ДВГ когато станат по-практични, удобни, динамични, изгодни или там кой квото търси.
Ще е много педалски номер да минем на електрички насила - като ни забраняват ДВГ или като нарочно ни направят бензина/дизела по 75лв литъра.
Никой не е забранил конете и каруците навремето. Колите с ДВГ са ги изместили заради по-добрите си качества.
Ясно е, че никой не ме пита де.
И най-вероятно ще стане второто.
Ще е много педалски номер да минем на електрички насила - като ни забраняват ДВГ или като нарочно ни направят бензина/дизела по 75лв литъра.

Никой не е забранил конете и каруците навремето. Колите с ДВГ са ги изместили заради по-добрите си качества.
Ясно е, че никой не ме пита де.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Хубу ама за да стане по "естествен" път в 21ви век, трябва замърсителя да плаща. Иначе не е естествен път, а тотална аванта.
Има 2 школи... едната е държавата взима собствеността над въздуха и коли и беси... другата е всеки който е засегнат от мръсният въздух да съди всички, които го замърсяват за обезщетение... което бързо ти е ясно колко е практично и възможно?
Теоретично, практично (любими думи тука) и т.н. единственият дебат е колко здраво да настъпи държавата. Другото е безсмислено да се коментира.
И тоз дебат хич не е тривиален щото от едната страна на уравнението седят човешки животи.
Long story short - твоят естествен път... не е естествен... но имаш право, че въпросът не е еднозначен.
Има 2 школи... едната е държавата взима собствеността над въздуха и коли и беси... другата е всеки който е засегнат от мръсният въздух да съди всички, които го замърсяват за обезщетение... което бързо ти е ясно колко е практично и възможно?
Теоретично, практично (любими думи тука) и т.н. единственият дебат е колко здраво да настъпи държавата. Другото е безсмислено да се коментира.
И тоз дебат хич не е тривиален щото от едната страна на уравнението седят човешки животи.
Long story short - твоят естествен път... не е естествен... но имаш право, че въпросът не е еднозначен.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Държавата ли ще ни определя какви коли да караме ? В 21 век ? Тия неща не отпаднаха ли с феодалния обществен строй ?
Като стана въпрос за въздух , защо не затвори тецовете и печките дето горят гуми и боклуци тая държава ? Щото става така че се забраняват ДВГ за да могат други да замърсяват още десетилеия напред !! Някак си не е редно едни да се натоварват финансово принудително с електромобили за сметка на други които им се прави чадър !

Като стана въпрос за въздух , защо не затвори тецовете и печките дето горят гуми и боклуци тая държава ? Щото става така че се забраняват ДВГ за да могат други да замърсяват още десетилеия напред !! Някак си не е редно едни да се натоварват финансово принудително с електромобили за сметка на други които им се прави чадър !

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...