От атомното оръжие до… камъка- тема за всички оръжия
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: От атомното оръжие до… камъка- тема за всички оръжия
alx написа:Jordana написа:Куршума лети на височина 6-7 метра над мерната линия по парабола за да падне там където се целиш
почтина 3600 метра моя калкулатор ми дава 177 метра пад на 50 бмг...
![]()
ама аз се надявах тая сметка да я направиш наум бе младеж
Не съм я правил сметката признавам си щото не видях никъде какво точно са ползвали , пишете за 20мм руските са 12.7мм а тоя е ползвал някаква руска къстъмизирана болт винтовка до колкото прочетох от линка . Не знам и калкулатора ти какво дава , такива дистанции за стрелба едва ли ги има в балистичните таблици но ако са верни тия метри то трява да е бил нещо като миномет на 75 градуса дулото нагоре

https://kk-combat.ucoz.ru/proekt1/Htm_boot/m_127.html
Последна промяна Jordana на 20 Ное 2023, 18:39, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Petrolhead написа:урушума излиза от цевта със там някъде 1100-1200 м/с, ама след това има бая въздух, който не е съвсем съгласен да остави курушума да лети с тая скорост толкова време.
https://www.thefirearmblog.com/blog/2021/03/02/ukrainian-horizons-lord-anti-materiel-rifle-and-new-12-7x114hl-cartridge/
закачам се

типичния 50 бмг е 1200 м/сек от цевта, след това намалява разбира се и на 1500-1600 метра става подзвуков и от там непредсказуем. има и изключения - мач грейд 50 бмг каквито аз ги дялкам са доста по- бързи- 1300 м/с. на 1600 метра са около 1.2 секунди от изстрел до попадение. знам го като факт.
та тази муниция на урките е също 12.7мм (.50) но е с по- дълга гилза със повече заряд (защото корените й са на 14.5мм свита до 12.7мм) - погледнах й балистиката- дават я, че става подзвукова на 3000 метра. значи за още 600 метра колко да й падне скороста? колкото и да падне- няма да имаш време близо до 10 секунди летеж. предполагам около 4 секунди макс.
хората не осъзнават, че повечето пропаганда е за хора които не са научени да мислят самостоятелно и/ или просто не ги интересува достатъчно, че да погледнат и съпоставят фактите. и за да станат нещата по- сложни- фактите често не са налични и ваденето на верния извод е просто невъзможно... но за някои неща фактите ги има и човек ако се заинтересува може да си направи изводите.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Petrolhead
- Потребител
-
Оставил съм ти линк за четене.
Да не говорим че в случая има видео на целия изстрел. Има всички характеристики и на пушкалото и на мунициите. Не знам за каква пропаганда говориш, но звучиш едно към едно с Данчо.
Скоро наистина ще си останете 3-4ма човека в тоя форум, да се лъжете един друг
Да не говорим че в случая има видео на целия изстрел. Има всички характеристики и на пушкалото и на мунициите. Не знам за каква пропаганда говориш, но звучиш едно към едно с Данчо.
Скоро наистина ще си останете 3-4ма човека в тоя форум, да се лъжете един друг
Аз ти коментирам колко е вероятен този изстрел като човек които от 14 годишен стреля и активно се занимава с това и има някакъв опит със голямокалибрени снайперски пушки. Пък ти си решавай за себе си кое как. Аз изказвам мнение от позиция на знаещ. Не натискам никой да го приема но само се надявам всеки сам да си изтълкува нещата и да реши за себе си кое е истина и кое не съвсем
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Е, и да е истина със сигурност има доста неуспешни изстрели преди този. Просто си има поле за изява там... ако стреля по 2-3 цели на ден, все ще уцели нещо накрая.
И аз така навремето се заинатих да ударя една тиква заложена на 600м.... през ден, или седмица снимам клипчето и така към 2 месеца
тя тиквата прогни ама успях накрая.
Може и това да е отработен изстрел, тренирал е точно за това място, и са подмамили русначето да отиде там....
Друго ми направи впечатление, тук https://en.wikipedia.org/wiki/Longest_r ... iper_kills
как може да има само един руснак от далечната 1985 и само един рекорд с Драгунов СВД? Някаква западна пропаганда е цялата тая класация...

И аз така навремето се заинатих да ударя една тиква заложена на 600м.... през ден, или седмица снимам клипчето и така към 2 месеца

Може и това да е отработен изстрел, тренирал е точно за това място, и са подмамили русначето да отиде там....
Друго ми направи впечатление, тук https://en.wikipedia.org/wiki/Longest_r ... iper_kills
как може да има само един руснак от далечната 1985 и само един рекорд с Драгунов СВД? Някаква западна пропаганда е цялата тая класация...

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
enigma написа:Друго ми направи впечатление, тук https://en.wikipedia.org/wiki/Longest_r ... iper_kills
От водката не им треперят ръцете вероятно

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
enigma написа:Е, и да е истина със сигурност има доста неуспешни изстрели преди този. Просто си има поле за изява там... ако стреля по 2-3 цели на ден, все ще уцели нещо накрая.![]()
И аз така навремето се заинатих да ударя една тиква заложена на 600м.... през ден, или седмица снимам клипчето и така към 2 месецатя тиквата прогни ама успях накрая.
Драгунов? Нали знаеш, че това е dmr… 2-3 moa преко сили. Аз имам по доброто - Вепр във същия 7.62х54r с оригинална оптика и… таланта ми свършва някъде на 1000 метра….
Всичките тия калашници си имат сериозни ограничения на платформата и просто толкова си могат…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:
Драгунов? Нали знаеш, че това е dmr… 2-3 moa преко сили. Аз имам по доброто - Вепр във същия 7.62х54r с оригинална оптика и… таланта ми свършва някъде на 1000 метра….
Всичките тия калашници си имат сериозни ограничения на платформата и просто толкова си могат…
Вероятно си пропуснал най-важния елемент от подготовката...

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
Ти внимавай, следващият рекорд да не е от Ванкувър до Владивосток от твоя сънародник... пуска куршума, ляга си и на другия ден става да види резултата...
Веднъж като са минали психологическата бариера от 4к ярда с това вундер вафе, ще има още рекорди.

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
ние се шегуваме тука ама реалноста е доста прозаична и неочаквана за незапознатите... за което не са виновни щото холивуд едва ли не е стандартизирал, че далечните успешни изстрели се случват ей така...
повечето хора които се имат за стрелци с пушка със оптика на 100 метра легнали ще вкарат 5-7 от 10 във ipsc classic (примерно) мишена. така го мислете... след 300 метра единици ще са тези които ще уцелят каквото и да е било. 1000 метра? само ако много си тренирал и имаш подходящото оръжие и съответните патрони.
ето ви една доста реалистична сцена на снайперски дуел... (някъде от 7:30 минути нататъка) разстоянието е 850 метра... забележете как някои изстрели лягат практично където се мериш, други... не толкова... което е много типично за реални ситуации- няма систематичност... погледа на американеца е през монокъла на спотър-а (Leupold Mark 4) които е много по- мощен от този на пушката ( Swarovski 10X30mm) ... и пак на 850 метра едвам се вижда... а стрелеца не вижда почти нищо през неговия... а 2000 метра? а повече? нещата стават още по- непредсказуеми
повечето хора които се имат за стрелци с пушка със оптика на 100 метра легнали ще вкарат 5-7 от 10 във ipsc classic (примерно) мишена. така го мислете... след 300 метра единици ще са тези които ще уцелят каквото и да е било. 1000 метра? само ако много си тренирал и имаш подходящото оръжие и съответните патрони.
ето ви една доста реалистична сцена на снайперски дуел... (някъде от 7:30 минути нататъка) разстоянието е 850 метра... забележете как някои изстрели лягат практично където се мериш, други... не толкова... което е много типично за реални ситуации- няма систематичност... погледа на американеца е през монокъла на спотър-а (Leupold Mark 4) които е много по- мощен от този на пушката ( Swarovski 10X30mm) ... и пак на 850 метра едвам се вижда... а стрелеца не вижда почти нищо през неговия... а 2000 метра? а повече? нещата стават още по- непредсказуеми
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
alx написа:повечето хора които се имат за стрелци с пушка със оптика на 100 метра легнали ще вкарат 5-7 от 10 във ipsc classic (примерно) мишена
Айде глупости. Миналия месец стрелях 40 патрона с Драгунов. Стрелям за първи път с подобно оръжие и всичките са в мишена с размера на чинийка за кафе еспресо от 100м. Сигурно съм баси таланта

TNT написа:Сигурно съм баси таланта
не се подценявай. определено не си средностатистически

явно е била доста добре подпряна и простреляна защото практичната й механична точност е 6-7см по условие (2-3 moa)
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Ама на стрелбище ли ? Че не е баш същото на открито и стрелбище. 100м не е кой знае каква па дистанция , ко. При кратност 10...се едно е на 10 метра пред теб.
Хм,хм...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
На открито стрелбище. И аз не мисля, че 100м е много.

TNT написа:На открито стрелбище. И аз не мисля, че 100м е много.
попаднал си на хубава партида 7.62х54р... след това е трябвало да си пуснеш фиш за тото щото явно ти е било ден

и друго- това свд с оригиналната армейска оптика ли е било? ПСО1...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила