Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
Re: Имотният пазар
Kroki написа:Пичове, няма как ще трябва да се купува апартамент. Търси се поне 3-стаен с гараж задължително и тераса, която не е 1х2..
Къде го търсиш и какви пари си планирал да оставиш?
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Kroki написа:Пичове, няма как ще трябва да се купува апартамент. Търси се поне 3-стаен с гараж задължително и тераса, която не е 1х2..
гр. София.. Дървеница, Витоша, Малинова Долина, Дианабад..
Ти не търсиш ли от няколко години вече?
В Малинова взех от една фирма, доста добре работят, сградата е готова след няколко месеца ще има акт16. Гаражите са големи също и има останали, ако цената не е проблем имат доста голям апартамент, като строителят каза, че цялата площ се добави като тераса след акт16:
https://www.sinta.bg/%D1%81%D0%B3%D1%80 ... 0%B0%D0%B6
nxn написа:Kroki написа:Пичове, няма как ще трябва да се купува апартамент. Търси се поне 3-стаен с гараж задължително и тераса, която не е 1х2..
В Малинова взех от една фирма, доста добре работят, сградата е готова след няколко месеца ще има акт16. Гаражите са големи също и има останали, ако цената не е проблем имат доста голям апартамент, като строителят каза, че цялата площ се добави като тераса след акт16:
Гледам свободният апартамент на последен етаж - цената няма да я коментирам, щом има купувачи, значи е супер.
Как се формира площта?
Помещенията са както следва:
антре: 8.29
спалня 1: 15.94
спалня 2: 17.69
тоалетна 1: 4.08
тоалетна 2: 5.08
дневна: 45.74
тераса: 6.86
Сбор: 103.68
Как стигаме до 120.55 квадрани метра?
driver69 написа:nxn написа:Kroki написа:Пичове, няма как ще трябва да се купува апартамент. Търси се поне 3-стаен с гараж задължително и тераса, която не е 1х2..
Гледам свободният апартамент на последен етаж - цената няма да я коментирам, щом има купувачи, значи е супер.
Как се формира площта?
Мисля на всички нови ги мерят със стените.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Със стените. Като за ново строителство е добре разпределен и стаите са прилични. Разположението на хола е непрактично, но явно заради многото прозорци. 2000+ евро на квадрат в Малинова долина е авантюра, но пък явно се харчат добре.
Never mistake motion for action...
Leon написа:Със стените. Като за ново строителство е добре разпределен и стаите са прилични. Разпределението на хола е непрактично, но явно заради многото прозорци. 2000+ евро на квадрат в Малинова долина е авантюра, но пък явно се харчат добре.
Сега видях, че е със стените - така има логика.
Стаите са готини, а апартаментът е южен. Цената е интересна, особено като се има предвид на какви цени вървят обзаведени жилища.
Хубаво е да се разходиш из квартала, за да прецениш точно там ли ти се живее - при мен отговорът е категорично не, изглежда ми малко по-зле от Кръстова вада последната година - всеки парцел, на които може да се построи блок, има блок.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
DigitalExile написа:Kroki написа:Пичове, няма как ще трябва да се купува апартамент. Търси се поне 3-стаен с гараж задължително и тераса, която не е 1х2..
Ти не търсиш ли от няколко години вече?
тц, объркал си
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
Да, аз казвам като човек, взел сграда в този блок и гараж. Акт16 ще има до края на годината. Живея срещу сградата и мястото ми е удобно, на 2 минути има 280 94 и 102, които ми вършат работа, когато ми трябва градски транспорт до центъра и южния парк, има на 5мин парк на НСА и на 15 студентски парк, което го прави хубаво за деца. Бонус кауфланд на 5 мин, което е любимият ми магазин, и разбира се всички екстри (и недостатъци) на студентски, като всички големи вериги магазини, всички банки, всички мобилни оператори, ресторанти, десетки денонощни магазини. Ако човек има интерес, съветвам да отиде да види.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
nxn написа:Някой с наблюдения над село Градец, Костинброд, има ли? Изглежда добра локация, още не е станала там цифроманията, та се чудя да няма нещо гнило.
Преди години имахме вила във вилната зона в посока Царичина. Имаше водопровод, ток. За канализация не съм сигурен, по-скоро не.

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
driver69 написа:nxn написа:Kroki написа:Пичове, няма как ще трябва да се купува апартамент. Търси се поне 3-стаен с гараж задължително и тераса, която не е 1х2..
Как се формира площта?
Като цяло голям апартамент, не е лошо разпределението но липсва килер или мокро помещение. Вярно че повечето нови жилища нямат такива екстри но са много ценни. Гаража голям ли е? Може да компенсира донякъде липсата на килер.
Терасата е нож с две остриета.

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Ехаааа 100 кв в малинова долина за половин милка
Перфектно
Тичам да не изпусна 
Перфектно

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
С гаража и довършителните работи минава 600 000. Оферта си е. Липсата на дървета не е проблем, щото са толкова нагъсто построени блоковете, че слънце няма шанс да пробие до тротоара. 

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Мярнах ли около 25м2 общи части в горната оферта?
Това са бая квадрати.
Това са бая квадрати.
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Внимавайте много с тия цени по 2000 евра на зелено в квартали с прекалено много ново строителство.
Последната година знам за два случая, в които мои познати си взеха на по-ниска цена готови апартаменти и в по-добри квартали. Да не говорим, че лятото един съсед в кв. Хладилника си продаде обзаведен тристаен тухла около 120 квадрата за 250К евра. Излизат нормални оферти, но изисква много търсене, време и да имаш готовност с пари/кредит.
Последната година знам за два случая, в които мои познати си взеха на по-ниска цена готови апартаменти и в по-добри квартали. Да не говорим, че лятото един съсед в кв. Хладилника си продаде обзаведен тристаен тухла около 120 квадрата за 250К евра. Излизат нормални оферти, но изисква много търсене, време и да имаш готовност с пари/кредит.
I love the sound of V8 in the morning...