Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от 3186 » 24 Фев 2023, 15:45

След като понавъртях скромен километраж с Модел 3, предимно градско ... тази кола не е за нашите пътища, вози прекалено твърдо, а междуосието съвсем не е малко, нито е лека (1900 кила е). Вероятно нещата със S & X са по-различни с въздушно окачване. Разбира се има супер много плюсове, за които има изписано достатъчно, но това друсане скоро ще ми писне и ще замине на обява :roll: В завои обаче се усеща адски стабилна за сметка на това :yes:

Понеже още чакам енергото да ми увеличат мощността, зареждам на 2кW АС в гаража и не е болка за умиране. Ако трябва спешно повече заряд, в София има достатъчно бързи DC станции.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 24 Фев 2023, 15:54

3186 написа:След като понавъртях скромен километраж с Модел 3, предимно градско ... тази кола не е за нашите пътища, вози прекалено твърдо, а междуосието съвсем не е малко, нито е лека (1900 кила е). Вероятно нещата със S & X са по-различни с въздушно окачване. Разбира се има супер много плюсове, за които има изписано достатъчно, но това друсане скоро ще ми писне и ще замине на обява :roll:

Е ти си си купил кола за 100 бона без да я пробваш ли?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Фев 2023, 15:58

3186 написа:След като понавъртях скромен километраж с Модел 3, предимно градско ... тази кола не е за нашите пътища, вози прекалено твърдо, а междуосието съвсем не е малко, нито е лека (1900 кила е). Вероятно нещата със S & X са по-различни с въздушно окачване. Разбира се има супер много плюсове, за които има изписано достатъчно, но това друсане скоро ще ми писне и ще замине на обява :roll: В завои обаче се усеща адски стабилна за сметка на това :yes:

Понеже още чакам енергото да ми увеличат мощността, зареждам на 2кW АС в гаража и не е болка за умиране. Ако трябва спешно повече заряд, в София има достатъчно бързи DC станции.

и другите тесли возят супер твърдо... х плад-а е почти 3 тона и дори с "малките" 20" джанти и относително висок борд гуми вози като лагерница дори на най- мекия избор на окачването... но в завойте са "плоски" - определено и динамиката и баланса са отлични. както казах - плад-а като динамика го усещам като много мощно х6м което.. си е комплимент

аз мисля, че твърдата возия на електричките ще е характеристика и в бъдеще. просто са тежки и за да са под контрол нещата си трябват твърди амортесьори.. единственото спасение е по- малки джанти и по- високи гуми...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 24 Фев 2023, 16:05

Jorixa написа:
3186 написа:След като понавъртях скромен километраж с Модел 3, предимно градско ... тази кола не е за нашите пътища, вози прекалено твърдо, а междуосието съвсем не е малко, нито е лека (1900 кила е). Вероятно нещата със S & X са по-различни с въздушно окачване. Разбира се има супер много плюсове, за които има изписано достатъчно, но това друсане скоро ще ми писне и ще замине на обява :roll:

Е ти си си купил кола за 100 бона без да я пробваш ли?

Карах такава 1 седмица в страна с общо 2 дупки :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 24 Фев 2023, 16:12

Споко, "скоро" като станат масови електромагнитните окачвания, хем ще си правите ток от тях, хем и ще реагират мигновенно, и вярвам - адекватно, на всякакви пътни условия :ok:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 04 Мар 2023, 16:47

https://www.dnevnik.bg/sviat/2023/03/03 ... vaneto_na/

Миналата седмица Италия обяви, че ще спре влизането в сила на решението, тъй като смята, че "изборът на електричество не трябва да бъде единственият начин за постигане на нулеви емисии в преходната фаза".

Германският министър на транспорта Фолкер Висинг тази седмица каза, че използването на синтетични горива трябва да остане възможно след крайния срок до 2035 г. и призова Европейската комисия да представи предложение как да стане това.

"Искаме неутрална по отношение на климата мобилност" и да го направим означава да бъдем отворени към всички възможни технологии, каза той на пресконференция.

Юруш на Поршетата :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 05 Мар 2023, 10:08

https://www.politico.eu/article/energy- ... nts-light/

Доста е нелепо да задължиш хората да си купуват електрически автомобили, само няколко месеца след като си ги карал да си спират лампите че няма достатъчно ток. Ама то доста неща в ЕС на последък са нелепи

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Мар 2023, 21:38

аз пък снощи пих с едни приятели и си говорихме за електрички и си дадох сметка, че нямам един познат на който да съм дал да кара дори болт-а и после да не е тръгнал да си търси електричка. един няма. просто реших да споделя.

та си мисля, че всеки които е против електричките трябва да покара една "нормална" такава... визирам болт, лийф и нагоре и после да решава дали иска или не иска.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Мнение от theraven_nz » 06 Мар 2023, 1:02

А за инфраструктура говорихте ли като част от електричкификтирането, щото тук сме още на дърва и въглища в развитието и Ганьо скоро няма да мръдне, поне не докато станциите не станат поне наполовина на бензиностанциите.... Аз лично колкото и да съм фен на прогреса, 2ма човека работим хоум офис, за в града караме като се наложи на късо един звяр с 1.3 мотор, който не помня кога последно го зареждах, а за уикенда като се ядосаме на красивата софия с Х5цата с 1000+км рейндж. Без да се заяждам, моля за алтернативи. И трифазен ток имам у дома, и някоя друга керемидка за фотоволтаик. Но за момента не виждам избиване на каквито и пари да набия без да си разваля рахата....
---

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 06 Мар 2023, 8:50

Ми не го виждаш щото го няма.
Това е като с термопомпите.
Живота на машината е толкова къс,че не покрива първоначалната инвестиция в инсталацията преди необходимостта от ремонт и допълнителни разходи които още оскъпяват масрафа,
но хората се радват,че месечните сметки са ниски.Все на нещо трябва да се радват де.
Такъв е живота... ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 06 Мар 2023, 10:20

За всички фенове на екологията и ел. колите.

Както се казва в клипа, да замениш ДВГ с ел. коли е същото като да откажеш цигарите и да минеш на хероин.

"и именно поэтому электромобили едут на х**."

Клипа отговаря точно на въпроса в заглавието между другото.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 12 Мар 2023, 17:00

alx написа:
vicho написа:
alx написа:https://youtu.be/HbR64hqx4Yk

:mhihi:

:driving: :driving: :driving:

Да не говорим, че не могат да го карат Model X-a и не са с Peak Performance и Launch.

Тая ракета дори на тая скапана писта е висока 9-тка на 1/4 миля

не го видях да е в "плад" режим и/или "драг" поза с ланч контрол.. ама не съм и гледал- аз превъртам бръщолевиците щото водещия ми е досаден... ако не е бил в тия режими- смъкни едни 0.5 секунди на 400те метра и сложи един- два автобуса дължини на 1/2 миля състезанието ако ги влключи. ускорението е брутално - заради плоския въртящ момент се усеща като доста повече от 1000 коня...

https://youtu.be/VwtwB_zz5IY?t=445

X Plaid - 10.0s @ 1/4

както казах :ok:

2.6 тона вс 1.6 тона хипер кар :mhihi: :mhihi: :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Мар 2023, 17:22

vicho написа:2.6 тона вс 1.6 тона хипер кар :mhihi: :mhihi: :mhihi:

моята тежи точно 6257 паунда с мене вътре... което е 2838 кг... по -тежка е от навигатора и от ескалейд-в.... мерени на същия кантар...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 12 Мар 2023, 17:33

И спирането не е лошо :mhihi:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Мар 2023, 17:36

In_Memoriam написа:И спирането не е лошо :mhihi:

истинските мъже не спират :ok:

спирачките (както огледалата за задно виждане) са ненужен атрибут за истинския мачо.

шегата настрана за $10-15к найш ли къв къстъм карбон пакет спирачки ще ми изработят ако реша... ама.. виж по-горните изречения :mhihi:
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата