Войната започна ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Войната започна ...

Мнение от Jordana » 07 Юни 2022, 16:05

Πpeди нaчaлoтo нa вoeннaтa инвaзия в Уĸpaйнa, в двaтa гoлeми цeнтъpa нa бaнĸaтa в Mocĸвa и Caнĸт Πeтepбypг paбoтят oĸoлo 1500 cлyжитeли, yчacтвaщи в paзpaбoтвaнeтo и пoддpъжĸaтa нa coфтyepa. Toвa e oĸoлo eднa чeтвъpт oт вcичĸи щaтни ИT cпeциaлиcти нa Dеutѕсhе Ваnk.

Нали можели айтитата да работят от другия край на света ? Що така ги дърпат в Германия ? :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 07 Юни 2022, 16:15

Само HR-ките са взели ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 07 Юни 2022, 17:02

vladobate написа:Малко се правите на ощипани другарки. Завчера Южна Калифорния 6,70$ - срещу 3,50$ миналата година, бензин т.е. 100% увеличение , Тексас същото. Лос Анджелис и Сан Франциско отива 10$ , Флорида евтинко 4,60$ . Капан заложили, Европа ще спасяват с купени газ и петрол от Русия и ни го препродават. Тяхната енергонезависимост изтърваха дори в краткосрочен план ама спасители. С ОПЕК преговарят , половината делегация военни :D . Индия купува като луда от Русия и кво само за собствено ползване, айде бе , кой разбрал....

.

Тц, не позна... :) :) :) Само не мога да разбера това русофилите какво толкова злорадствате какви били цените на бензина в щатите, като каквито и да станат на американците пак ще им е по евтино от на такива като вас. И да завърша и аз като теб, кой разбрал, разбрал.......

Sent from my SM-G950U using Tapatalk
Изображение
Последна промяна peshehodetz на 07 Юни 2022, 17:47, променена общо 2 пъти
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 07 Юни 2022, 17:13

zAcK написа:Много гадни тия западняци,

Русия остана без хакери :shock: Е, в неделя Zеленски ще приема парада на Червения площад :ok:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 07 Юни 2022, 17:36

steeN написа:И сега като си преписал едни цени от гугъл знаеш ли защо в Тексас цените са толкова ниски и в Калифорния толкова високи? Не знаеш. Няма и как да знаеш. И не, не е данъците. :lol:
Та само с гугъл няма да стане, дето толкова ви е в устата.

Многознайко. Де го чукаш де се пука. Информацията не ми е от Гугъл , а от близки живеещи там, съвсем прясно инфо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Юни 2022, 17:43

Пука се точно където трябва. Тая касова бележка горе за $4.30 от човека, който съвсем случайно живее в Тексас видя ли я или се правиш тактично на ударен?

Както казах, не знаеш защо е по-скъпо в Калифорния и няма как да знаеш.

п.с. сега чакам някой да се изцепи, че е от 6ти април :mhihi: :mhihi: :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 07 Юни 2022, 17:51

Jordana написа:
Πpeди нaчaлoтo нa вoeннaтa инвaзия в Уĸpaйнa, в двaтa гoлeми цeнтъpa нa бaнĸaтa в Mocĸвa и Caнĸт Πeтepбypг paбoтят oĸoлo 1500 cлyжитeли, yчacтвaщи в paзpaбoтвaнeтo и пoддpъжĸaтa нa coфтyepa. Toвa e oĸoлo eднa чeтвъpт oт вcичĸи щaтни ИT cпeциaлиcти нa Dеutѕсhе Ваnk.

Нали можели айтитата да работят от другия край на света ? Що така ги дърпат в Германия ? :dunno:

2000 млади, интелигентни и т.н., пък и всички пари остават в немската икономика, не ходят за данъци, осигуровки, стоки, наеми и т.н. в Раша :ok: Сам се сети що! :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 07 Юни 2022, 18:04

Т'ва е баси новината.
Някакви ИТ специалисти ги викнали на работа в Германия.
Нечувано, ШОК , боНба!
Тукашните и без да сме в Русия пак ги взимат на работа в Германия (някой де, киселите гъзари, дето много искат да се изселят никъде не ги искат).
Доказателство, че хората предимно се интересуват колко ще им е добре, колко ще получат и колко ще плащат.
Не кат нашите нови европейци, първи наскачаха на амбразурата с призиви "нека ми е студено и скъпо, ма Русия да са злуе"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 07 Юни 2022, 18:09

Аз ви казах че са шопски тарикатлъци вие не вервате . :mhihi:
https://nastola.bg/navute/
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 07 Юни 2022, 18:15

peshehodetz написа:
vladobate написа:Малко се правите на ощипани другарки. Завчера Южна Калифорния 6,70$ - срещу 3,50$ миналата година, бензин т.е. 100% увеличение , Тексас същото. Лос Анджелис и Сан Франциско отива 10$ , Флорида евтинко 4,60$ . Капан заложили, Европа ще спасяват с купени газ и петрол от Русия и ни го препродават. Тяхната енергонезависимост изтърваха дори в краткосрочен план ама спасители. С ОПЕК преговарят , половината делегация военни :D . Индия купува като луда от Русия и кво само за собствено ползване, айде бе , кой разбрал....

.

Тц, не позна... :) :) :) Само не мога да разбера това русофилите какво толкова злорадствате какви били цените на бензина в щатите, като каквито и да станат на американците пак ще им е по евтино от на такива като вас. И да завърша и аз като теб, кой разбрал, разбрал.......

Изображение

Sent from my SM-G950U using Tapatalk

Изключително тъп коментар. Никога не съм се определял за русофил, нито пък злорадствам, сестра ми със семейството си живее там, приятел ( от 35 години) също, учител е не многознайко, роднини на зет ми, приятели на жена ми , двайсетина ще ги събера достатъчно са. Знам че живееш от години там и имаш достъп също до достоверна информация. Дадох пример със сравнителни конкретни числа от един район. Бил съм чавдарче, пионерче, комсомолец, бил съм в Москва и Талин и това ме прави русофил ли . Гади ми се от вас . Даже бях писал, че на Путин ще му скроят шапката ама не, не е достатъчно бил съм русофил, путинска подлога, орк... още гледате анимации само дето вече "героите" са педераси и извратеняци. Че и подпирачка имате в тая тема от "висшия ешалон " . Хубавеца пък дето ако главата му е пълна с петрол повече ще струва нали обича западна достоверна информация, да гледа филми на западняци за Донбас след 2014г. Да гледа как ни един друг западен журналист няма пък иначе написали статии без реално присъствие на място. И за инцидента със сваления пътнически самолет да гледа, без разследване оставен . Пълна злобарщина, изкарвайте си го на някой друг аз повод не съм давал.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 07 Юни 2022, 18:24

Не бе , грешно си разбрал . Те гастарбайтерите в усато много се засягат на тия теми че е кофти там . Бъркат им здравето като се каже нещо за усато дето не е в тренда от телавизора . Все едно са родени американци , даже заемат постове в големи фирми които никой друг българин не може да достигне . Сигурно това им пречи да видят кои са и какво са .. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 07 Юни 2022, 18:52

Jordana написа:Не бе , грешно си разбрал . Те гастарбайтерите в усато много се засягат на тия теми че е кофти там . Бъркат им здравето като се каже нещо за усато дето не е в тренда от телавизора . Все едно са родени американци , даже заемат постове в големи фирми които никой друг българин не може да достигне . Сигурно това им пречи да видят кои са и какво са .. :mhihi:

Не се заяждам с никой нито го наричам гастарбайтер ей така за спорта най-малкото не го познавам лично, а пък и доста от нас имат роднини и приятели там. Но и намек на причина обективна няма, че съм идолопоклонник на тоя или оня. Искам да знам за себе си достатъчно близко до реалността какво се случва. Другото е клюки, което пък е дразнещо и неуважително когато ти приписват неверни определения. Сравнително с миналата година цените на горивата в САЩ са се дигнали с около 50-100% и да ми разправят, че бълха ги ухапала не е вярно. Свикнал ли си със стабилна икономика и почти непомръдващи цени най-малкото те разклаща и ужасява почти. Както е било с Ковида , същата истерия с презапасяване с храни и тоалетна хартия ( не било само бай Ганя ) , както и тук. Не злорадствам, това е присъщо на глупави и неадекватни хора , ама нямам обяснение що се лепят етикети като все едно хвърляш кинти европейски у таверната.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 07 Юни 2022, 19:06

По-миналата година петрола беше отрицателни цени вярно за един ден, ама илюстрира нещо. Не мога да разбера защо всички се правят на ударени, че това са нормални цени и са очквали да са вечни като е затворена икономиката. Така, че нито тук, нито там са скочили цените двойно. Цените са 50% нагоре и тук и там средно от преди ковид. През периода 2011-2015 цените бяха само 20-30% надолу от сегашните ама нямаше такава истерия също. Човек ако чете само тука ще си каже, че са скочили 5 пъти в целия свят, а това с постоянните цени дето са свикнали са пълни глупости. Абсолютна политическа истерия... :kuku: $4.50 на галон е 2.20 лева на литър, направо живи умрели са :kuku: Аз като гледам и тука трафика не намаля нещо и не е от банчарки дето вършат работа да кажеш, че нямат избор. Направо да закриваме държавата според вас...

п.с.
Буквалния гастарбайтер нарича другите хора така. the irony is not lost on me :mhihi:
Последна промяна steeN на 07 Юни 2022, 19:19, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 07 Юни 2022, 19:19

Инфлацията в САЩ 2022 е рекордна съпоставима с 1980 когато е била 14% ...оооо боже 14% инфлация в разцвета на капитализма когато събориха СССР .
0.69 долара 1980 се равни на 2.42 сега , това е 350% инфлация все пак усреднена . Много от стоките и услугите имат 600% и повече поскъпване други по малко . Трудно е да се каже колко е паднала покупателната способност на долара към днешна дата . Но примерно да кажем преди 150 години един акър земя в САЩ е струвал средно 1 долар към днешна дата е примерно 3380 .. :shock:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 07 Юни 2022, 19:20

Това да те светна прави бензина още по-евтин от колкото е в момента в цифрово изражение, защото долара се е обезценил. Най-обичам да се гърмиш сам в крака със собствените си аргументи.

Ето и нагледно :mhihi: Това е в константни цени, т.е. премахнат ефекта на инфлацията.
Ше мрем ли? Що не истерясвахте 2011-2015 така?

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата