Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Когато излезне CoVid ваксината и бъде достъпна бихте ли се ваксинирали?

Не!
206
61%
Да, веднага
58
17%
Да, 1 месец по-късно
14
4%
Да, 3 месеца по-късно
16
5%
Да, 6 месеца по-късно
21
6%
Да, 9 месеца по-късно
21
6%

Общо гласове : 336
кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от Ganchev__ » 25 Яну 2022, 17:27

Don_Diego написа:
zAcK написа:Странното е, че в Англия при 100 000 заразени на ден имат само по около 10 починали, ама колегите веднага ще намерят разумного обяснение :dunno:

Тук всяка втора смърт се пише ковид и малко или много се помпа изкуствено статистиката.

Друга причина за високата смъртност тук е потресаващото ниво на медицинските грижи...в частност личните лекари :banghead:
Пример с моя ЛЛ: Цялата рода сме при един и същ личен лекар, всички дето изкарахме ковид бяхме с различно лечение и ни беше казано коренно различно нещо по телефона, за преглед на място и дума да не става :censored:
Последно баба ми го лепна, докторката вика да пие Парацетамол за температурата и Бромхиксин за кашлицата. За 2-3 дни окей ама взе да се влошава, предписа някакъв антибиотик дето в аптеката се чудиха защо го изписват това при ковид... След още 3 дни като видяхме, че няма да я бъде бабата, я качихме в колата и директно в Токуда...с малко помощ от приятел я взеха веднага след куп изследвания. На 3тия ден е като нова, а докторите като видяха какво е пила се чудеха на лечението предписано от личния :banghead:
после се чудят защо ги псуват и бият

Още ли сте при същия ОПЛ цялата рода, щом не са окей нещата при него ?
2 пъти в годината има възможност да се запишете при друг - през юни и декември.Проучи някой читав и на лято отиваш със здравната книжка при него.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 25 Яну 2022, 17:33

Don_Diego написа:Парацетамол за температурата и Бромхиксин за кашлицата. [/size]

Щото е чула един експерт, дето обикаляше по телевизиите и разправяше, че в болниците лекуват с бромхексин и амброксол. Само че там им дават инхалаторен, а не на хапчета и сиропчета.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 25 Яну 2022, 17:44

Ganchev__ написа:Още ли сте при същия ОПЛ цялата рода, щом не са окей нещата при него ?
2 пъти в годината има възможност да се запишете при друг - през юни и декември.Проучи някой читав и на лято отиваш със здравната книжка при него.

Това правим в момента - проучваме за читав личен лекар в нашия район :bchug:
Изображение

Аватар

Мнение от arnold » 25 Яну 2022, 18:14

От новините.

Туристическата индустрия и авиацията приветстваха отпадането на ограниченията, а компаниите, които са ангажирани в тестването, заявиха, че правителството избързва с облекчаването на мерките
Скоро ще им свърши лапаницата и вече са недоволни :mhihi:
Как пък всички които имат интерес от това да продължава вечно,са най загрижени за здравето ни . :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 25 Яну 2022, 19:44

Понеже "Туристическата индустрия и авиацията" нямат интерес да няма мерки или какво? :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 25 Яну 2022, 20:19

Е, да де, ни мнооого дълго време ония други надделяваха. :mhihi: Даже коня излезе почти безопасен и никой от тия не се избива да го казва, напротив дори, обясняваха само как старите ваксини нямало да го покриват, но много бързо те ще създадат нужните. :ok: Също толкова със загриженост казваха все пак бустерна да сложиш, а като му дойде времето и 16-та ако трябва, която вече ще лови уж опасния омикрон. И навсякъде натъртваха колко е заразен, но изведнъж като хората разбраха, че не е толкова смъртоносен, ония пък почнаха да обясняват все пак как още върлували и старите версии на вируса. Цирк, цирк, а всички ние сме животните в него. Вкараха ни в него и ни дават храна и вода, обяснявайки но колко е страшно ако сме на свобода и не се грижат те за нас. И така през цялото време ни дресират.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 25 Яну 2022, 20:42

Top Gun Maverick написа: обясняваха само как старите ваксини нямало да го покриват, но много бързо те ще създадат нужните. :ok: Също толкова със загриженост казваха все пак бустерна да сложиш, а като му дойде времето и 16-та ако трябва, която вече ще лови уж опасния омикрон. И навсякъде натъртваха колко е заразен,

Жена ми си сложи втора доза Пфайзер в средата на месеца и сега е с Ковид. Та да, ваксините нещо не го ловят...
Аз 2 години обикалям нон стоп без ваксина, срещам се с хиляди хора в България и чужбина и така и не го лепнах тоя Ковид, но сега и аз съм с положителен ПСР. Та да, явно е доста заразен. В офиса имаме още 4-5 човека, които са с Ковид в момента. При предните вълни никога не сме имали повече от 1.
Но пък го караме като лека настинка - само хрема и кашлица, нищо друго.
Докато балдъзата миналата година беше 2 седмици на легло, пред интубиране...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 25 Яну 2022, 23:17

И ние в офиса преди сме имали по 1, макс 2 заразени. В момента има 15-20, а може би и повече :dunno: Имаме и ваксинирани, които са болни.
Дано тоя Омнитрон излезе по-лек, та да се свършва с тая простотия :dunno:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 26 Яну 2022, 0:13

Don_Diego написа:Тук всяка втора смърт се пише ковид и малко или много се помпа изкуствено статистиката.

При 32К ковид жертви репортнати до днес от началото на пандемията и горе долу 60К повече умрели от нормалното за периода, всъщност излиза, че едва половината умрели заразени са отбелязани ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 26 Яну 2022, 8:22

Все пак го признаха. Пак се случва в разни развити страни.
https://www.google.com/amp/s/fakti.bg/a ... -miokardit
В страни като нашата, всичко ще е от край до край напълно безопасно, проверено, сертифицирано и т.н. С нито един случай на увреждане.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 26 Яну 2022, 8:35

Don_Diego написа:
Тук всяка втора смърт се пише ковид и малко или много се помпа изкуствено статистиката.

...с малко помощ от приятел я взеха веднага след куп изследвания...

Нищо лично към колегата, радвам се и, че възрастния човек се е оправил и всичко е приключило добре, но... прави впечатление, че тук никога няма да избягаме от този начин на 'справяне с проблемите'! Ако в БГ нямаме човек за 'оправяне' на дадена ситуация, а караме по каналния ред - никога не се получава! Ето това е жалкото! Иначе съм напълно съгласен и с твърдението за напомпаната статистика! Тя не е чак толкова 'напомпана', колкото, че много хора си отидоха и по други причини, но заради липсата на нормални грижи покрай този Ковид! А можеше да не става така!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 26 Яну 2022, 9:17

Еми с 2 астри и 1 бостер май май и аз го хванах за сефте, ако може да се вярва на 2-та антигенни дето си направих у нас. Все още имам доза съмнение, че е баш това защото в петък разопаковах и качвах едни мебели 2 часа на -2 градуса и бая вятър и се бях потнал като животно. Ама каквото такова.
В неделя и понеделник ми дразнеше гърлото, тестовете са от понеделник. Вчера вдигнах температура, почнах леко да покашлям и ту ме втриса, ту ми е топло, носа ми ту се запушва, ту се отпушва. А да, и гласа ми е доста дрезгав от понеделник още и пулса ми докато лежа е 80-90 при 55-60 по принцип. Днес за сега пак имам температура, ще видим как ще се развият нещата през деня.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730 печка

Мнение от KostovG » 26 Яну 2022, 9:44

sub_eleven написа:Все пак го признаха. Пак се случва в разни развити страни.
https://www.google.com/amp/s/fakti.bg/a ... -miokardit
В страни като нашата, всичко ще е от край до край напълно безопасно, проверено, сертифицирано и т.н. С нито един случай на увреждане.

Принципно дори и в листовките и проучванията на РНК ваксините е описано като възможен страничен ефект. Миокардит можеш да получиш даже и от грип или стомашно-чревна инфекция. Ама така както може да те подреди специалист в болниците никой друг не може ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 26 Яну 2022, 10:09

KostovG написа:
Миокардит можеш да получиш даже и от грип или стомашно-чревна инфекция.

Да бе ама грип-а и стомашната инфекция обикновено не ги хващаш нарочно, ми е божа работа. А ваксината е малко различно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 26 Яну 2022, 11:34

И,вече да знаете-туй е нощен вирос

https://www.dnes.bg/sofia/2022/01/25/be ... 2#commnets
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата