Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

Мнение от Top Gun Maverick » 31 Дек 2021, 10:26

K_Ilkov написа:
Е.Димитров написа:България си е екстра за живеене разбира се, ако имаш добри доходи.
Просто се местиш в добър район и посещаваш добри региони.
...
Тук в България всичко си е както трябва с изключение, че има доста тъпанари. Но човек с времето се научава да ги игнорира и да си живее в своята зона на комфорт.
Ако имаш добри доходи в България всичко ти е на ред и здравеопазване (имаме добри специалисти и клиники) и комунални услуги и най-важното!
Свобода!
...

Всичко е почти вярно … с една малка подробност - децата …

Ще си позволя един личен въпрос - Имаш ли деца?
Почти съм сигурен в отговора заради написаното, но все пак ...

Е, че те ако наследят някакъв бизнес и ги научиш да не са някакви лекета, какъв е проблема за тях? Вие не разбирате ли, че хората сме прецакани по принцип от единия процент богаташи командващи света и нагаждащи се според вятъра? Аз го осъзнах малко късно, дано не се окаже много късно, но това промени някои мои възгледи. Преди се мъчех да отричам истината. Ние сме в една омагьосана въртележка, която ни прецаква без значение къде живеем, просто на едните места богаташите(не властите забележете, понеже първите избират вторите, а не вторите да създават първите)така са направили нещата, че хората, които работят ЗА ТЯХ РЕАЛНО, да имат малко по-добре материален живот и да се чувстват по-добре от това, което пак е в полза на богаташите, които са ни хванали в примката.

Жена ми ми прати това сега:
https://novinitednes.info/2021/12/novin ... e%d0%b7-3/
6-13 евро и ти дават къща да се заселиш в този район. Хърватска искат да спрат обезлюдяването на подобни места. Може и да отговаря на критериите на някой от форума.

А какво мислите за заселване в някой остров от сорта на Бора Бора примерно? Американците през втората световна толкова го харесали, че много от тях останали. Това военни, понеже е бил база. Или ако искате нещо много цивилизовано - Хавай.
Не може ли да се разсъждава в тая насока? Не сте ли чували по филмите как говорят за пенсиониране и някъде на топло? Защо всеки го коментира, а никой не отива да живее там реално или са малцина? Хората дават по безбожни суми да идат на такова място само за седмица, а защо не живот там?
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 31 Дек 2021, 10:29

Е, какво за децата? Образованието и/или средата са проблемни, според теб?
Ако са мотивирани да учат - тук не е чак толкова зле. Да избутат средното, пък после - свят широк... :dunno: :dunno:
А средата... Да, не е идеална. Но пък къде е? И в някое елитно частно училише на запад, пак може хлапето ти да се събере с боклуци...
Последна промяна Borymeckata на 31 Дек 2021, 10:31, променена общо 1 път
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 31 Дек 2021, 10:29

K_Ilkov написа:
Е.Димитров написа:България си е екстра за живеене разбира се, ако имаш добри доходи.
Просто се местиш в добър район и посещаваш добри региони.
...
Тук в България всичко си е както трябва с изключение, че има доста тъпанари. Но човек с времето се научава да ги игнорира и да си живее в своята зона на комфорт.
Ако имаш добри доходи в България всичко ти е на ред и здравеопазване (имаме добри специалисти и клиники) и комунални услуги и най-важното!
Свобода!
...

Всичко е почти вярно … с една малка подробност - децата …

Ще си позволя един личен въпрос - Имаш ли деца?
Почти съм сигурен в отговора заради написаното, но все пак ...

Вероятно позна отговора и наистина е проблем отдалеченото място за живеене.
Но има райони с добра транспортна мрежа и много деца на около.
Иначе наистина, ставаш шофьор на детето/децата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 31 Дек 2021, 10:32

Абе те през соца не можаха да заселят Странджа Сакар , вие тука за бора бора говорите . Даваха им 20 000 лв на ония пари , животни , техника , земя и още куп бонуси само и само да се заселят в Странджа ...е заселиха я като гледам . Никой не иска да ходи на такива места , всеки иска у градО . Ако може и да не работи . В Канада им даваха по едно време и земя на безценица и пари и канадски паспорт и какво ли не само и само да се заселят там на север по чукарите и горите тилилейски ..Канада POWER може да знае по добре :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 31 Дек 2021, 10:54

За чий УЙ да се заселват по шубраците и в дън горите тилилейски, да го еВа :?:
Тука 10 човека писаха, как идвали разни чужденци и се заселвали в забитите села.
Заселват се, ама 5-10 пхисопата, дето не искат да виждат хора и не им пука за нищо :!:

Нормлните хора искат да има откъде да си купят нещо, дори нормална храна. Да имат аптека поне, ако не здравна помощ и т.н.
Нещо за децата, да се развличат. Да могат да ги запишат на някоя извънкласна дейност. Аз дори в хипер малък град съм ходил на
електроника, компютри :mhihi: (така му викаха на кръжока), шах и т.н. Сега от тия там има само шах. Дори езици извънкласно няма.
Има, ама на 60 километра най-близо :!: Ако сме там на какво да запиша лапето, да се занимава, да развива някакви интереси?
На копане в градината ли?

И да питам :!: В село на майка си у пърдялника какво ще си купиш като храна? Има само най-гнусното олио, бяло брашно, маргарин, някви гадни вафли и цървули :banghead:
Да не казвам, че и в София хубав зехтин не е лесно да намериш. Миналия ден ми затвориха магазинчето за зехтина, да го .... :censored:
Щото българина предпочита да купува от най-евтиния и качествен зехтин на примоция :mhihi:
Та като си на село примерно, какво ще си купиш? Няква отрова под формата на храна...

Хранели сме се добре в България, пиели сме най-чистата вода, имали сме добро здравеопазване и мрем като пилци :?: :?: :?:
С най-високата смъртност и страшно болни като нация. Що тей :?: Що немчугите не мрат като нас,
като им била отровена водата, гадна храната и лошо здравеопазването? Това са думи на колеги в темата. Та що не мрат така тия немци :?:

И някой щял да ми обяснява за селата. Ядат яко най-гадните продукти - олио, захар, бяло брашно, маргарин и т.н.
В градината изсипват по една кофа изкуствена тор, щото животинска вече почти няма.
Пръскат мощно с всякакви пестициди, хербициди и т.н. - водели здравословен начин на живот... Ко? И мармотът си завива...
Иначе, сигурно няма пенсионер, който да не пие по една шепа хапчета. Това от много здравословен живот е явно. Чак прекалено здравословен.

Иначе, къде са тия добри места, да се преместим? Я вижте в САЩ кварталите на по-успелите хора как са подредени и т.н.
После вижте нашите т.нар. богаташки квартали. Дрискат в дупки за по-лесно, нямат тротоари, кал навсякъде и са като след бомбандировка.

Или ще си купиш апартамент в затворен комплекс. И? Вероятността над 50% от комшиите да се окажат брутални селяндури(не селяни) е 99% :mhihi:
Живели сме в такива, а и доста колеги в другите теми са дали примери - не можеш 5 лева да им вземеш за нещо като се наложи :mhihi:

Та всичко това не ми харесва и не мога да го променя, затова съм забил и не зная какво да реша :dunno:
Яко сме объркани с жената. Знаем само, че искаме нормална среда, с нормални хора около нас.
Не ни трябват много пари. Просто искаме да се чувстваме добре. Поне центърът на София да не беше като след бомбардировка, деба :banghead:
Едни тротоари няма като хората, ама Стийн сега пак ще ми каже, че много искам. Тротоари в столица от ЕС 2022г.
За чий са ми. А едни други щели да летят в Космоса...

P.S. Поне двете семейства психопати се изнесоха от блока ни по някаква щастлива случайност, че взеха супер много пари за апартаментите с тоя изтрещял имотен пазар :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 31 Дек 2021, 11:10

Каква е тая мода в тия затворени комплекси? :conf: Има се за нещо супер престижно. Особено като съм гледал снимки във форума от бум-бум и като съм минавал през разни места, ужас от мръсотия наоколо в някои от тия комплекси. За какво хората не цакат някой лев за някоя малка къщичка с двор, която след време могат да разширят дори, вместо да се тикат сред всичкия пръхоляк и шум на тия комплекси? И според мен повечето се продават заради неизсивелия цвят на фасадите им. Като ги видят хората такива скоро боядисани и някак им изглежда...молско. Не знам каква дума да използвам, затова тая вкарах. :mhihi: На мен ми пораждат въпроси подобни места. На първо време кой е строителя. :idea: От там вече следват много подвъпроса от сорта как е строено, с какви материали и дали всичко с документите ще е ок, ако щеш дори дали не е продаден апартамента на още някой заедно с мен. Мани, мани, добре че нямам такъв филм в близко бъдеще, за далечното не знам.

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 31 Дек 2021, 11:24

Top Gun Maverick написа:Каква е тая мода в тия затворени комплекси? :conf: Има се за нещо супер престижно. Особено като съм гледал снимки във форума от бум-бум и като съм минавал през разни места, ужас от мръсотия наоколо в някои от тия комплекси. За какво хората не цакат някой лев за някоя малка къщичка с двор, която след време могат да разширят дори, вместо да се тикат сред всичкия пръхоляк и шум на тия комплекси?

Моята мечта е къща, ама сигурно съм писал. Бях харесал едно място до Камбаните, ама от едната страна комшиите бяха алкохолици, дворът им целия камари в боклуци(както Мечката каза, вещомания явно), улиците бяха само кален път, а от другата страна беше някаква къща с над 2 метра огради, камери, няколко кучета и т.н. Като някой форт :shock:
Та като тръгна да купувам нещо, отивам няколко пъти да разгледам, да се разходя, да видя кой живее наоколо. Ами при едната разходка тия алкохолиците бяха във фаза още на обяд и крещяха яко на бой. Явно майка и син(30+) :conf: Та прецених, че 100К евро само за парцел на подобно място не ми се дават.

Та за какво го пиша. Около София да си направиш къща не е оферта за мен. Ще изброя защо:
- никаква инфраструктура. Никаква! Всичко сам си правиш, включително викаш Мечката да ти чисти с Джимнито пътя и да го зарявнява от калта, докато дрискаш в дупка.
- заобиколен си от всякаква сган;
- транспорт и т.н. е много зле. Ставаш шофьор, щото всичко ти е в София. Всичко;
- детски градини, училища и т.н. пак в София. Никакъв шанс за нещо нормално.
- цените са безбожни. Все едно купуваш парцел на нормално място с инфраструктура и комуникации, а то нива, или шубрак някакъв, с кална вада вместо път.
- и т.н.

Та много мислихме с жената и решихме, че ако ще ни идат нервите и времето, по-добре да си гледаме кефа в центъра на София, докато измислим нещо. Сега поне на колата се качвам на 2 седмици един път. Всичко ми е на няколко минути пеша. Включително паркове и т.н., които са ми почти в задния двор :mhihi:

Питал съм приятели. В по-развити държави такова нещо не се случва уж :dunno: Искаш къща, ама трябва да има инфраструктура.
Тука при нас в южните квартали на София има кооперации в нивите, до които се стига по черен път и дрискат в една дупка.
Може и да е нормално, това. Не знам. Ама нещо на мен не ми е нормално и не мога да го приема :dunno:

Кумовете ни са от около 3 години в Далас, купиха си къща от тия еднаквите :mhihi: Сигурно 1000 къщи в някакво предградие, ама всичко им е подредено предварително. Пътища, тротоари, канализации, училище, детска градина и т.н. Всичко имат. Как го правят тия хора :?: Някой мисли поне малко там. А тук кой мисли - НИКОЙ. Стийн щял да ми разправя, че ако аз съм управлявал България, много зле :dunno: А тия сега, дето позволяват цялата простотия да се случва са много по-добри от мен, нали...

Тука едни приятели си построиха къща в Равно поле преди 7-8 години, в селото, не в нивите. Между други стари къщи. Още нямат асфалт, а се движат по кал. За тротоари, улично и т.н. да не казвам :dunno: И това е до София. Какво да говорим за другите села. Там каквото е направено преди 1989 година, това е... :dunno:

P.S. Най-големият проблем е, че на 90% от българите това, което описах, не им пречи :!:
Последна промяна zAcK на 31 Дек 2021, 11:34, променена общо 4 пъти
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 31 Дек 2021, 11:25

Top Gun Maverick

Абе гледам и в Казанлък изниква нещо подобно на едно място :mhihi: , тъй че наистина не се знае кво те чака
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 31 Дек 2021, 11:50

Адаш, то има и тука бе, двама трима строят такива, като купувах къщата просто питах единия за цените му... :kuku: :conf: викам си вярно има луди щом като се развровиш за същите пари можеш да вземеш къща с по-голяма квадратура, а аз извадих луд късмет да взема с тройна квадратура от исканата ми сума за апартамент. Просто са изпляскали всички, ама в региона има много бачкащи навън, идват и дават пари за някакви кутийка ново строителство. Една позната живее в Дубай бая време, дойде си за малко и си взе тука един апартамент в такова ново строителство от един, който знам, че пляска с евтините материали и хоп...новичко.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 31 Дек 2021, 11:52

Top Gun Maverick написа:Е, че те ако наследят някакъв бизнес и ги научиш да не са някакви лекета, какъв е проблема за тях?

А ако не наследят бизнес ? Или трябва всеки да е бизнесмен и да остави бизнес на детето си?
Не е сериозно … Пък и изобщо не говорех за това, а за проблемите в БГ, които се появяват с появата на едно дете …

Но може да говориш за нещо, което съм написал по-долу - като си се оправяш добре образование ти не требе ...

Borymeckata написа:Е, какво за децата? Образованието и/или средата са проблемни, според теб?Ако са мотивирани да учат - тук не е чак толкова зле. Да избутат средното, пък после - свят широк... А средата... Да, не е идеална. Но пък къде е? И в някое елитно частно училише на запад, пак може хлапето ти да се събере с боклуци...

Еми описал си ги нещата …
Като започнеш от детските градини и стигнеш до университета всичко е леш барабар със самата система на преподаване и материала.

Какво значи мотивирани? Те да не се раждат мотивирани. Мисля си, че са нужни педагози, които да изградят тази мотивация.

"Да избута средното" - не мога да го припозная като някаква програма максимум това ...

Средата - да също е проблем . Съученик на моя в училище на пъпа на центъра му разказал как майка му му обяснила, че образованието не е толкова важно … те си били добре без да са се напъвали като ученици, тя взимала заплата 4к без някакво образование специално (нямам идея) , а баща му се занимавал с коли със собствен бизнес и си били добре.

Какво да ме зарадва в тая среда по-точно? Изобщо не говорим за наркотици и боклуци все още … тук става за нагласата на голяма част от народа.

Е.Димитров написа:Вероятно позна отговора и наистина е проблем отдалеченото място за живеене.Но има райони с добра транспортна мрежа и много деца на около.Иначе наистина, ставаш шофьор на детето/децата

Кажи за какви райони става въпрос, че ми стана интересно.
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 31 Дек 2021, 11:53

Като казвам да се намери нова среда, нямам в предвид някакво място в дън гора.
Имам в предвид да кажем селата (квартали) до около София, Пловдив и други подобни, където всичко е урегулирано, подредено, чисто и не живеят клошари (по душа).

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 31 Дек 2021, 12:00

Е.Димитров написа:Като казвам да се намери нова среда, нямам в предвид някакво място в дън гора.
Имам в предвид да кажем селата (квартали) до около София, Пловдив и други подобни, където всичко е урегулирано, подредено, чисто и не живеят клошари (по душа).

Е аз за какво писах 687 реда :mhihi: Къде са тия места около София, или Пловдив :mhihi:
Т.е. зная няколко, ама не са ми по силите. Например това - https://www.google.com/maps/search/sofia/@42.6164877,23.3845902,408m/data=!3m1!1e3!4m5!2m4!5m3!5m2!4m1!1i2

Мога да се сетя за още 1-2 такива, ама като цяло всичко е пълен леш. Гледахме и в прехвалените Марково и Белащица около Пловдив :no:
Ами не става, поне за нас. Но както е писал Маверикът, на българинът не му пука. Няма критирии. Купува всичко, без значение какво лайно е :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 31 Дек 2021, 12:19

Е.Димитров написа:Като казвам да се намери нова среда, нямам в предвид някакво място в дън гора.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j155602755570092

Почнал от 350к евака свалил близо 100к. Тотално са изпляскали легена. Не съм я гледал ама има голяма вероятност дори да няма асфалт...

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 31 Дек 2021, 12:31

Рекламата играе кофти роля по този повод Зак. И нямам предвид рекламата по тв или радио, макар и тя да участва. Но разните там агенции като почнат да ти обясняват в нов комплекс, все едно вземаш флат в сграда на Тръмп в Ню Йорк. :mhihi: Отделно хората гледат да се изхвърлят по мое мнение(голям част от тях)и решават, че това щом струва на хартия много пари, значи е много хубаво, а те искат много хубавото, което вероятно е нормално, мераклиите са най-много на този свят. Отделно пък други хора го вземат защото "веднъж го купуваме", други пък викат "ще го плащам 30 години, като го разсроча не е толкова скъпо" и още разни подобни догми царуват в имотния пазар.

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 31 Дек 2021, 13:09

bioz написа:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j155602755570092

Почнал от 350к евака свалил близо 100к. Тотално са изпляскали легена. Не съм я гледал ама има голяма вероятност дори да няма асфалт...

Това отговаря дали има асфалт :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: На Мечката с жипката вероятно ще му е лесно, да :mhihi:

Тихо място с лесен достъп до имота.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата