Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
K_Ilkov написа:Е.Димитров написа:България си е екстра за живеене разбира се, ако имаш добри доходи.
Просто се местиш в добър район и посещаваш добри региони.
...
Тук в България всичко си е както трябва с изключение, че има доста тъпанари. Но човек с времето се научава да ги игнорира и да си живее в своята зона на комфорт.
Ако имаш добри доходи в България всичко ти е на ред и здравеопазване (имаме добри специалисти и клиники) и комунални услуги и най-важното!
Свобода!
...
Всичко е почти вярно … с една малка подробност - децата …
Ще си позволя един личен въпрос - Имаш ли деца?
Почти съм сигурен в отговора заради написаното, но все пак ...
Е, че те ако наследят някакъв бизнес и ги научиш да не са някакви лекета, какъв е проблема за тях? Вие не разбирате ли, че хората сме прецакани по принцип от единия процент богаташи командващи света и нагаждащи се според вятъра? Аз го осъзнах малко късно, дано не се окаже много късно, но това промени някои мои възгледи. Преди се мъчех да отричам истината. Ние сме в една омагьосана въртележка, която ни прецаква без значение къде живеем, просто на едните места богаташите(не властите забележете, понеже първите избират вторите, а не вторите да създават първите)така са направили нещата, че хората, които работят ЗА ТЯХ РЕАЛНО, да имат малко по-добре материален живот и да се чувстват по-добре от това, което пак е в полза на богаташите, които са ни хванали в примката.
Жена ми ми прати това сега:
https://novinitednes.info/2021/12/novin ... e%d0%b7-3/
6-13 евро и ти дават къща да се заселиш в този район. Хърватска искат да спрат обезлюдяването на подобни места. Може и да отговаря на критериите на някой от форума.
А какво мислите за заселване в някой остров от сорта на Бора Бора примерно? Американците през втората световна толкова го харесали, че много от тях останали. Това военни, понеже е бил база. Или ако искате нещо много цивилизовано - Хавай.
Не може ли да се разсъждава в тая насока? Не сте ли чували по филмите как говорят за пенсиониране и някъде на топло? Защо всеки го коментира, а никой не отива да живее там реално или са малцина? Хората дават по безбожни суми да идат на такова място само за седмица, а защо не живот там?
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Е, какво за децата? Образованието и/или средата са проблемни, според теб?
Ако са мотивирани да учат - тук не е чак толкова зле. Да избутат средното, пък после - свят широк...
А средата... Да, не е идеална. Но пък къде е? И в някое елитно частно училише на запад, пак може хлапето ти да се събере с боклуци...
Ако са мотивирани да учат - тук не е чак толкова зле. Да избутат средното, пък после - свят широк...

А средата... Да, не е идеална. Но пък къде е? И в някое елитно частно училише на запад, пак може хлапето ти да се събере с боклуци...
Последна промяна Borymeckata на 31 Дек 2021, 10:31, променена общо 1 път
Excellent! Steven is my name!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
K_Ilkov написа:Е.Димитров написа:България си е екстра за живеене разбира се, ако имаш добри доходи.
Просто се местиш в добър район и посещаваш добри региони.
...
Тук в България всичко си е както трябва с изключение, че има доста тъпанари. Но човек с времето се научава да ги игнорира и да си живее в своята зона на комфорт.
Ако имаш добри доходи в България всичко ти е на ред и здравеопазване (имаме добри специалисти и клиники) и комунални услуги и най-важното!
Свобода!
...
Всичко е почти вярно … с една малка подробност - децата …
Ще си позволя един личен въпрос - Имаш ли деца?
Почти съм сигурен в отговора заради написаното, но все пак ...
Вероятно позна отговора и наистина е проблем отдалеченото място за живеене.
Но има райони с добра транспортна мрежа и много деца на около.
Иначе наистина, ставаш шофьор на детето/децата
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Абе те през соца не можаха да заселят Странджа Сакар , вие тука за бора бора говорите . Даваха им 20 000 лв на ония пари , животни , техника , земя и още куп бонуси само и само да се заселят в Странджа ...е заселиха я като гледам . Никой не иска да ходи на такива места , всеки иска у градО . Ако може и да не работи . В Канада им даваха по едно време и земя на безценица и пари и канадски паспорт и какво ли не само и само да се заселят там на север по чукарите и горите тилилейски ..Канада POWER може да знае по добре 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
За чий УЙ да се заселват по шубраците и в дън горите тилилейски, да го еВа
Тука 10 човека писаха, как идвали разни чужденци и се заселвали в забитите села.
Заселват се, ама 5-10 пхисопата, дето не искат да виждат хора и не им пука за нищо
Нормлните хора искат да има откъде да си купят нещо, дори нормална храна. Да имат аптека поне, ако не здравна помощ и т.н.
Нещо за децата, да се развличат. Да могат да ги запишат на някоя извънкласна дейност. Аз дори в хипер малък град съм ходил на
електроника, компютри
(така му викаха на кръжока), шах и т.н. Сега от тия там има само шах. Дори езици извънкласно няма.
Има, ама на 60 километра най-близо
Ако сме там на какво да запиша лапето, да се занимава, да развива някакви интереси?
На копане в градината ли?
И да питам
В село на майка си у пърдялника какво ще си купиш като храна? Има само най-гнусното олио, бяло брашно, маргарин, някви гадни вафли и цървули
Да не казвам, че и в София хубав зехтин не е лесно да намериш. Миналия ден ми затвориха магазинчето за зехтина, да го ....
Щото българина предпочита да купува от най-евтиния и качествен зехтин на примоция
Та като си на село примерно, какво ще си купиш? Няква отрова под формата на храна...
Хранели сме се добре в България, пиели сме най-чистата вода, имали сме добро здравеопазване и мрем като пилци
С най-високата смъртност и страшно болни като нация. Що тей
Що немчугите не мрат като нас,
като им била отровена водата, гадна храната и лошо здравеопазването? Това са думи на колеги в темата. Та що не мрат така тия немци
И някой щял да ми обяснява за селата. Ядат яко най-гадните продукти - олио, захар, бяло брашно, маргарин и т.н.
В градината изсипват по една кофа изкуствена тор, щото животинска вече почти няма.
Пръскат мощно с всякакви пестициди, хербициди и т.н. - водели здравословен начин на живот... Ко? И мармотът си завива...
Иначе, сигурно няма пенсионер, който да не пие по една шепа хапчета. Това от много здравословен живот е явно. Чак прекалено здравословен.
Иначе, къде са тия добри места, да се преместим? Я вижте в САЩ кварталите на по-успелите хора как са подредени и т.н.
После вижте нашите т.нар. богаташки квартали. Дрискат в дупки за по-лесно, нямат тротоари, кал навсякъде и са като след бомбандировка.
Или ще си купиш апартамент в затворен комплекс. И? Вероятността над 50% от комшиите да се окажат брутални селяндури(не селяни) е 99%
Живели сме в такива, а и доста колеги в другите теми са дали примери - не можеш 5 лева да им вземеш за нещо като се наложи
Та всичко това не ми харесва и не мога да го променя, затова съм забил и не зная какво да реша
Яко сме объркани с жената. Знаем само, че искаме нормална среда, с нормални хора около нас.
Не ни трябват много пари. Просто искаме да се чувстваме добре. Поне центърът на София да не беше като след бомбардировка, деба
Едни тротоари няма като хората, ама Стийн сега пак ще ми каже, че много искам. Тротоари в столица от ЕС 2022г.
За чий са ми. А едни други щели да летят в Космоса...
P.S. Поне двете семейства психопати се изнесоха от блока ни по някаква щастлива случайност, че взеха супер много пари за апартаментите с тоя изтрещял имотен пазар

Тука 10 човека писаха, как идвали разни чужденци и се заселвали в забитите села.
Заселват се, ама 5-10 пхисопата, дето не искат да виждат хора и не им пука за нищо

Нормлните хора искат да има откъде да си купят нещо, дори нормална храна. Да имат аптека поне, ако не здравна помощ и т.н.
Нещо за децата, да се развличат. Да могат да ги запишат на някоя извънкласна дейност. Аз дори в хипер малък град съм ходил на
електроника, компютри

Има, ама на 60 километра най-близо

На копане в градината ли?
И да питам

Да не казвам, че и в София хубав зехтин не е лесно да намериш. Миналия ден ми затвориха магазинчето за зехтина, да го ....

Щото българина предпочита да купува от най-евтиния и качествен зехтин на примоция

Та като си на село примерно, какво ще си купиш? Няква отрова под формата на храна...
Хранели сме се добре в България, пиели сме най-чистата вода, имали сме добро здравеопазване и мрем като пилци

С най-високата смъртност и страшно болни като нация. Що тей

като им била отровена водата, гадна храната и лошо здравеопазването? Това са думи на колеги в темата. Та що не мрат така тия немци

И някой щял да ми обяснява за селата. Ядат яко най-гадните продукти - олио, захар, бяло брашно, маргарин и т.н.
В градината изсипват по една кофа изкуствена тор, щото животинска вече почти няма.
Пръскат мощно с всякакви пестициди, хербициди и т.н. - водели здравословен начин на живот... Ко? И мармотът си завива...
Иначе, сигурно няма пенсионер, който да не пие по една шепа хапчета. Това от много здравословен живот е явно. Чак прекалено здравословен.
Иначе, къде са тия добри места, да се преместим? Я вижте в САЩ кварталите на по-успелите хора как са подредени и т.н.
После вижте нашите т.нар. богаташки квартали. Дрискат в дупки за по-лесно, нямат тротоари, кал навсякъде и са като след бомбандировка.
Или ще си купиш апартамент в затворен комплекс. И? Вероятността над 50% от комшиите да се окажат брутални селяндури(не селяни) е 99%

Живели сме в такива, а и доста колеги в другите теми са дали примери - не можеш 5 лева да им вземеш за нещо като се наложи

Та всичко това не ми харесва и не мога да го променя, затова съм забил и не зная какво да реша

Яко сме объркани с жената. Знаем само, че искаме нормална среда, с нормални хора около нас.
Не ни трябват много пари. Просто искаме да се чувстваме добре. Поне центърът на София да не беше като след бомбардировка, деба

Едни тротоари няма като хората, ама Стийн сега пак ще ми каже, че много искам. Тротоари в столица от ЕС 2022г.
За чий са ми. А едни други щели да летят в Космоса...
P.S. Поне двете семейства психопати се изнесоха от блока ни по някаква щастлива случайност, че взеха супер много пари за апартаментите с тоя изтрещял имотен пазар

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Каква е тая мода в тия затворени комплекси?
Има се за нещо супер престижно. Особено като съм гледал снимки във форума от бум-бум и като съм минавал през разни места, ужас от мръсотия наоколо в някои от тия комплекси. За какво хората не цакат някой лев за някоя малка къщичка с двор, която след време могат да разширят дори, вместо да се тикат сред всичкия пръхоляк и шум на тия комплекси? И според мен повечето се продават заради неизсивелия цвят на фасадите им. Като ги видят хората такива скоро боядисани и някак им изглежда...молско. Не знам каква дума да използвам, затова тая вкарах.
На мен ми пораждат въпроси подобни места. На първо време кой е строителя.
От там вече следват много подвъпроса от сорта как е строено, с какви материали и дали всичко с документите ще е ок, ако щеш дори дали не е продаден апартамента на още някой заедно с мен. Мани, мани, добре че нямам такъв филм в близко бъдеще, за далечното не знам.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Top Gun Maverick написа:Каква е тая мода в тия затворени комплекси?Има се за нещо супер престижно. Особено като съм гледал снимки във форума от бум-бум и като съм минавал през разни места, ужас от мръсотия наоколо в някои от тия комплекси. За какво хората не цакат някой лев за някоя малка къщичка с двор, която след време могат да разширят дори, вместо да се тикат сред всичкия пръхоляк и шум на тия комплекси?
Моята мечта е къща, ама сигурно съм писал. Бях харесал едно място до Камбаните, ама от едната страна комшиите бяха алкохолици, дворът им целия камари в боклуци(както Мечката каза, вещомания явно), улиците бяха само кален път, а от другата страна беше някаква къща с над 2 метра огради, камери, няколко кучета и т.н. Като някой форт

Та като тръгна да купувам нещо, отивам няколко пъти да разгледам, да се разходя, да видя кой живее наоколо. Ами при едната разходка тия алкохолиците бяха във фаза още на обяд и крещяха яко на бой. Явно майка и син(30+)

Та за какво го пиша. Около София да си направиш къща не е оферта за мен. Ще изброя защо:
- никаква инфраструктура. Никаква! Всичко сам си правиш, включително викаш Мечката да ти чисти с Джимнито пътя и да го зарявнява от калта, докато дрискаш в дупка.
- заобиколен си от всякаква сган;
- транспорт и т.н. е много зле. Ставаш шофьор, щото всичко ти е в София. Всичко;
- детски градини, училища и т.н. пак в София. Никакъв шанс за нещо нормално.
- цените са безбожни. Все едно купуваш парцел на нормално място с инфраструктура и комуникации, а то нива, или шубрак някакъв, с кална вада вместо път.
- и т.н.
Та много мислихме с жената и решихме, че ако ще ни идат нервите и времето, по-добре да си гледаме кефа в центъра на София, докато измислим нещо. Сега поне на колата се качвам на 2 седмици един път. Всичко ми е на няколко минути пеша. Включително паркове и т.н., които са ми почти в задния двор

Питал съм приятели. В по-развити държави такова нещо не се случва уж

Тука при нас в южните квартали на София има кооперации в нивите, до които се стига по черен път и дрискат в една дупка.
Може и да е нормално, това. Не знам. Ама нещо на мен не ми е нормално и не мога да го приема

Кумовете ни са от около 3 години в Далас, купиха си къща от тия еднаквите

Тука едни приятели си построиха къща в Равно поле преди 7-8 години, в селото, не в нивите. Между други стари къщи. Още нямат асфалт, а се движат по кал. За тротоари, улично и т.н. да не казвам

P.S. Най-големият проблем е, че на 90% от българите това, което описах, не им пречи

Последна промяна zAcK на 31 Дек 2021, 11:34, променена общо 4 пъти

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Top Gun Maverick
Абе гледам и в Казанлък изниква нещо подобно на едно място

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Адаш, то има и тука бе, двама трима строят такива, като купувах къщата просто питах единия за цените му...
викам си вярно има луди щом като се развровиш за същите пари можеш да вземеш къща с по-голяма квадратура, а аз извадих луд късмет да взема с тройна квадратура от исканата ми сума за апартамент. Просто са изпляскали всички, ама в региона има много бачкащи навън, идват и дават пари за някакви кутийка ново строителство. Една позната живее в Дубай бая време, дойде си за малко и си взе тука един апартамент в такова ново строителство от един, който знам, че пляска с евтините материали и хоп...новичко.

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Top Gun Maverick написа:Е, че те ако наследят някакъв бизнес и ги научиш да не са някакви лекета, какъв е проблема за тях?
А ако не наследят бизнес ? Или трябва всеки да е бизнесмен и да остави бизнес на детето си?
Не е сериозно … Пък и изобщо не говорех за това, а за проблемите в БГ, които се появяват с появата на едно дете …
Но може да говориш за нещо, което съм написал по-долу - като си се оправяш добре образование ти не требе ...
Borymeckata написа:Е, какво за децата? Образованието и/или средата са проблемни, според теб?Ако са мотивирани да учат - тук не е чак толкова зле. Да избутат средното, пък после - свят широк... А средата... Да, не е идеална. Но пък къде е? И в някое елитно частно училише на запад, пак може хлапето ти да се събере с боклуци...
Еми описал си ги нещата …
Като започнеш от детските градини и стигнеш до университета всичко е леш барабар със самата система на преподаване и материала.
Какво значи мотивирани? Те да не се раждат мотивирани. Мисля си, че са нужни педагози, които да изградят тази мотивация.
"Да избута средното" - не мога да го припозная като някаква програма максимум това ...
Средата - да също е проблем . Съученик на моя в училище на пъпа на центъра му разказал как майка му му обяснила, че образованието не е толкова важно … те си били добре без да са се напъвали като ученици, тя взимала заплата 4к без някакво образование специално (нямам идея) , а баща му се занимавал с коли със собствен бизнес и си били добре.
Какво да ме зарадва в тая среда по-точно? Изобщо не говорим за наркотици и боклуци все още … тук става за нагласата на голяма част от народа.
Е.Димитров написа:Вероятно позна отговора и наистина е проблем отдалеченото място за живеене.Но има райони с добра транспортна мрежа и много деца на около.Иначе наистина, ставаш шофьор на детето/децата
Кажи за какви райони става въпрос, че ми стана интересно.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Като казвам да се намери нова среда, нямам в предвид някакво място в дън гора.
Имам в предвид да кажем селата (квартали) до около София, Пловдив и други подобни, където всичко е урегулирано, подредено, чисто и не живеят клошари (по душа).
Имам в предвид да кажем селата (квартали) до около София, Пловдив и други подобни, където всичко е урегулирано, подредено, чисто и не живеят клошари (по душа).
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
Е.Димитров написа:Като казвам да се намери нова среда, нямам в предвид някакво място в дън гора.
Е аз за какво писах 687 реда

Т.е. зная няколко, ама не са ми по силите. Например това - https://www.google.com/maps/search/sofia/@42.6164877,23.3845902,408m/data=!3m1!1e3!4m5!2m4!5m3!5m2!4m1!1i2
Мога да се сетя за още 1-2 такива, ама като цяло всичко е пълен леш. Гледахме и в прехвалените Марково и Белащица около Пловдив

Ами не става, поне за нас. Но както е писал Маверикът, на българинът не му пука. Няма критирии. Купува всичко, без значение какво лайно е

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j155602755570092Е.Димитров написа:Като казвам да се намери нова среда, нямам в предвид някакво място в дън гора.
Почнал от 350к евака свалил близо 100к. Тотално са изпляскали легена. Не съм я гледал ама има голяма вероятност дори да няма асфалт...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Рекламата играе кофти роля по този повод Зак. И нямам предвид рекламата по тв или радио, макар и тя да участва. Но разните там агенции като почнат да ти обясняват в нов комплекс, все едно вземаш флат в сграда на Тръмп в Ню Йорк.
Отделно хората гледат да се изхвърлят по мое мнение(голям част от тях)и решават, че това щом струва на хартия много пари, значи е много хубаво, а те искат много хубавото, което вероятно е нормално, мераклиите са най-много на този свят. Отделно пък други хора го вземат защото "веднъж го купуваме", други пък викат "ще го плащам 30 години, като го разсроча не е толкова скъпо" и още разни подобни догми царуват в имотния пазар.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
bioz написа:https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j155602755570092Е.Димитров написа:Като казвам да се намери нова среда, нямам в предвид някакво място в дън гора.
Почнал от 350к евака свалил близо 100к. Тотално са изпляскали легена. Не съм я гледал ама има голяма вероятност дори да няма асфалт...
Това отговаря дали има асфалт

Тихо място с лесен достъп до имота.