Криптовалути
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Криптовалути
Обсъждано е и по-назад - само криптоборса. В Револют с курса купува/продава цакат много здраво. Много.

Колеги понеже на синковеца поръчах миналата година за игри една RTX3070 реших да я пробвам най-лайшки какво и колко може да копае. Без никакви клокове и т.н. , свалих платформата от nicehash.com и я пуснах. Останах неприятно изненадан че според прогнозните изчисления за 1 месец картата ще добие около 30-35$
Да вярно че всичко горе долу си е на Ауто и има много място за оптимизации и т.н. но все пак ми се стори прекалено малко, като в тази цена не добавям разходите за ток.
Идеята ми е през свободното време - основно вечер и през деня до към 4-5 следобед картата да прави някакъв добив. Всякакви съвети или четива са добре дошли

Идеята ми е през свободното време - основно вечер и през деня до към 4-5 следобед картата да прави някакъв добив. Всякакви съвети или четива са добре дошли

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
don_gori написа: Останах неприятно изненадан че според прогнозните изчисления за 1 месец картата ще добие около 30-35$![]()
Имаш нереалистични очаквания... за неоптимизирана карта (3070 на default прави поне 20-30% по-малко, а си харчи) да изкара 50лв чисти (защото в Nicehash смята и тока, и ти дава резултат за "чисто"), си е екстра... имай предвид, че за 1 карта да копае, останалите компоненти от системата ще си харчат така или иначе... т.е. в сравнение с "копачка" с 6 карти, където останалите компоненти консумират същото, при теб е само 1 и сумарно ще дава по-голям разход на ток, като цяло.
Ако тия карти правеха самостоятелно по 100$ на месец, NVIDIA вероятно щеше да си ги пуска още в завода да копаят

Днеска реших пак да пробвам, понеже последния път беше преди няколко месеца когато взех картата. Ето това е от момента

Доста различни стойности спрямо миналия път, ако е така му се вързва сметката. Но въпроса ми е от къде идва тази огромна разлика от 5-60лв преди няколко месеца и сега ? Също така като пуснеш картата да копае през nicehash платформата тя ли си избира къде е най-добре да копае или ти трябва ръчно да задаваш

Доста различни стойности спрямо миналия път, ако е така му се вързва сметката. Но въпроса ми е от къде идва тази огромна разлика от 5-60лв преди няколко месеца и сега ? Също така като пуснеш картата да копае през nicehash платформата тя ли си избира къде е най-добре да копае или ти трябва ръчно да задаваш

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Разликата идва от цената на биткойна. 
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
don_gori написа:Днеска реших пак да пробвам, понеже последния път беше преди няколко месеца когато взех картата. Ето това е от момента
А ако спреш видеокартата и пуснеш процесора да работи, горе-долу колко изкарва ?
И друго тук изкарва, че трябва да ти докарва по над 200 лв на месец. Излиза, че тия в тоя сайт малко зарибяват с неточности.
https://www.nicehash.com/profitability- ... a-rtx-3070
don_gori написа:Това е от процесораИначе за около 2часа съм направил 60 стотинки
Така повече ми се вижда смисъл да се копае, инак това с 3-40$ месечно доста по-напред във времето се избива инвестицията и остават доста въпросителни около реалната печалба, поне за мен де
Предполагам мисля в грешна посока
![]()
Интересно ми е горе-долу кога си я пуснал, че да ти покаже 30-35 долара ? Биткойна трябва да е бил на около 20 000 долара или се бъркам ?
Макар че, сега на 150 лева на месец си заслужава да ти стои. Картата струва около 1200-1300 лева. За 1 година си я избиваш приблизително. Разбира се, ако не се промени цената на биткойна. Но падне ли около 20 000 долара или надолу, явно не си заслужава. Другият вариант е, пускай си я нощем да ти работи на нощната енергия. Все ще ти падат едни 50-100 лв на месец от нищото.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Това би трябвало да смята осреднен ток за деня. Нощния е 8 часа само. Но като цяло - да. Картата е с 3 годишна гаранция, за 3 години на тея цени си я избил. Но за 3 години какви ще са цените... по-назад писахме за Нострадамус и Гадателката Бими. Не знам и в затворена кутия как става охлаждането при по-дълго натоварване на картата. Едно е да я пуснеш за няколко часа, друго ще е да върти цяла нощ. На сутринта да не пържиш яйцата върху кутията или от спалнята да чуваш, че картата се подготвя за излитане
Според мен този Nicehash e за служебни компютри

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Правилно оптимизирана (по честоти и напрежения) карта, оставена самостоятелно да копае, няма да има НИКАКВИ нито температурни, нито други проблеми, дори да е в затворена кутия (освен, ако кутията е неадекватно малка за такъв клас видеокарта и без никаква вентилация).
3070 иска много ниска честота на GPU, до около 1200... опитай да овърклокнеш паметта със стъпка от по 100MHz до "+500" и дори "+800". Сложи TDP ограничението на максимум 70%, това ще помогне да "спънеш" GPU-то по честота и напрежение. Няма сми да тормозиш картата на @default настройки - излишно грее повече и харчи повече, но не копае повече.
3070 иска много ниска честота на GPU, до около 1200... опитай да овърклокнеш паметта със стъпка от по 100MHz до "+500" и дори "+800". Сложи TDP ограничението на максимум 70%, това ще помогне да "спънеш" GPU-то по честота и напрежение. Няма сми да тормозиш картата на @default настройки - излишно грее повече и харчи повече, но не копае повече.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Аз ако бях геймър със сигурност бих си я оставял картата да копа като не ми трябва. Така е силно вероятно след година две картата да е изкарала пари за нова и да сменям с най-новото за без пари
Ама не съм, бях се замислил на сървъра ми вкъщи да закача едно видео да копа така и така работи 24/7, ама не съм сигурен дали ще си заслужава инвестицията само за това. Вече ако играеш си струва, хем си я ползваш по предназначение, хем се самоизплаща 

А тя дали ще може да се използва едновременно и да копае и да се върши някаква работа с нея, примерно гледане на филм на средно качество или играене на не много натоварваща игра или ще хвърли перките по нас ?
- TNT
- младши ентусиаст
-
b_u_b_o написа:Аз ако бях геймър
Или архитект/инженер/дизайнер , на който му трябват мощни карти. Имам приятел архитект, 1060 или 1080 му е картата, но не искаше да я пуска, щото ако остане за няколко дена без карта.... кофти. Може да изгуби повече пари, отколкото ще му изкара картата.

Онази вечер бяхме с жената на гости и един тигър се кълнеше, че сега е момента да се купува биткойн, много скоро цената щяла да стане х10, ама не успя да ми обясни защо, в същото време го знам, че верно е сложил пари и то тука съвсем наскоро.
Някой нещо знае ли, което масата не знаем?
Някой нещо знае ли, което масата не знаем?