К1200 R

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 647
Регистриран на: 3.12.2012

К1200 R

Мнение от nero_ » 28 Сеп 2020, 14:13

Здравейте колеги,
Обмислям да опитам живот на 2 колела и общо взето съм се насочил към класиката за начинаещи - Honda Hornet. Лесен за каране, но без да е скучен, ниски цени, много know-how, лесен за сервизиране. Като цяло смятам логичен избор. Но като притежател на BMW автомобили, не можах да не хвърля поглед върху това което марката предлага. Това което много ми хареса е K1200R. Страхотна машина, но имам няколко притеснения:

1. Изглежда, като прекалено опасен мотор за начинаещ - тежък, мощен, с много въртящ момент. Според вас това сериозен проблем ли е?
2. Хондата най-вероятно може да бъде сервизиран във всеки един гараж в който са виждали нещо на 2 колела. Как стои въпроса с притежаването на BMW мотоциклет в България? Надеждност, наличност на сервизи, знания и части?
3. Общо мнение за избрания модел? Опитах се да прочета в интернет, като цяло доста положителни ревюта, но не намерих безкрайно много информация.

Като гледам подфорума не е много активен и се притеснявам, че липсва едно от големите предимства да притежаваш BMW - многото информация, силната общност и взаимопомощ.

Забравих да спомена за какво ще се ползва - основно градско и къси разстояния извън града. Предимно каране за удоволствие, евентуално за ходене до работа. Важно е да ми харесва как изглежда, да е подходящ за начинаещ, ако може да се работи по него в домашни условия би било предимство.

Благодаря предварително за информацията.

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 1527
Регистриран на: 10.10.2007
Местоположение: Пловдив
Пол: Мъж
Кара: Lexus GS430 07'
Мечтае да кара: BMW M2

Re: К1200 R

Мнение от ildivvy » 28 Сеп 2020, 18:35

Най-добре 'премести' питането си в темата за моторите в "Извън темата' ! Пишем и разискваме доста неща..подобни също! Модела е разкошен, но напълно неподходящ за това, което търсиш! Наистина е тежък и мощен за 'първи мотор'. Силен е доста! Части има колкото искаш и в представителите и при колегите с части във форума. Купували сме от тях! Не е евтино като Хорнет-а, естествено... Не е мотор за града и къси кръгчета. По-добре виж Ф800Р и подобните нему. Изобщо 800-серията са много по-подходящи за твоя случай. Има хора, макар и по-малко, които са отлично запознати с тази марка и ги правят. Ако е необходимо ще ти изпратя контакт на подобен човек... Ако ще търсиш нещо за първи мотор и решиш да не е К1200, пиши в другата тема. Ще се получи хубава и полезна за теб дискусия!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение


Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 647
Регистриран на: 3.12.2012

Re: К1200 R

Мнение от nero_ » 29 Сеп 2020, 14:52

Благодаря, последвах съвета и публикувах в "Извън темата"

Назад към BMW Motorrad

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани

Последни теми
Facebook