АУКС-БЛУТУТ

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 197
Регистриран на: 24.07.2018
Местоположение: Бургас
Пол: Мъж
Кара: X1 Restyl,Suzuki Vitara,ATV-китайче
Мечтае да кара: Повече в гората и на сняг.
Детайли за колата: Вече има и 118d N47 в колекцията

АУКС-БЛУТУТ

Мнение от Denis yusein » 01 Авг 2020, 16:07

Здравейте колеги , надявам се да ми помогнете.
Подариха ми
БЛУТУТ приемник който се връзва на мястото на на АУКС, и мога да слушам музика от телефона.
Някой може ли да каже къде се свързва това нещо .
Колегата ,,Вуйчо,, го продава този БЛУТУТ приемник и в обявата пише че срещу символично заплащане може да извърши монтажа, обаче ми е на 300+ км.
От Бургас съм.
Та помолих този колега ,,Вуйчо,, ако може да ми обясни как става монтажа , НАЛИ ЗА ТОВА СА ТЕЗИ ФОРУМИ.
Отговора на колегата ,,Вуйчо,, беше : пратете ми паричен превод по Еконт 30 лв. и ще ви обясня..
Явно тези форуми не са за подпомагане и споделяне , а за печелене на пари.
Та ако някой може да помогне , колата е е61 2006г.с голяма навигация.
Ако някой в Бургас може да го монтира , ще си платя
Благодаря Ви предварително

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 135
Регистриран на: 29.01.2008
Кара: е60 530i N52

Re: АУКС-БЛУТУТ

Мнение от lupu » 01 Авг 2020, 22:00

Аз не искам 30 лв, а да ти покажа, че има и свестни във форума
Скривам описанието, защото не ми се разправя на ЛС. Още повече да търся в гугъл от къде го имам сега.
Само ще допълня понеже ме набеждават по надолу, че съм пазарувал от колегата. Колега Вуйчо занимавам се отдавна с кодиране и ретрофит. Чета и се уча от чуждите форуми по обясними причини. Не купувам и не слагам китайчета в моята кола.
Който желае може да ми пише на ЛС ще му обясня как се връзва въпросното КИТАЙЧЕ, за което даже и в АЛИ ЕКСПРЕС хората, които го продават са качили описание.
Последна промяна lupu на 02 Авг 2020, 11:48, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1057
Регистриран на: 10.10.2008
Местоположение: Видин
Пол: Мъж
Кара: E65 black- sport package

Re: АУКС-БЛУТУТ

Мнение от racing_team_vidin » 01 Авг 2020, 22:55

Няма да стане, ако няма кодиран аукс, ако има само маха едната букса и включва другата и 12v

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 3330
Регистриран на: 29.03.2007
Местоположение: Pleven
Пол: Мъж
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Re: АУКС-БЛУТУТ

Мнение от spacepl » 02 Авг 2020, 0:47

:( Доста се комерсиализираха нещата в последните 4-5-6 години. Във форума съм от 2007-ма, (а реално имам някакъв ник от 2002-ра, защото 2001-ва си взех Е30-ка и разбрах за това място но не го помня) и тогава нещата стояха по съвсем друг начин. Някога идеята беше събиране и споделяне на информация. Да, и аз съм изкарвал пари от знания натрупани във Форума, но никога не съм ги крил. Тази комерсиализация все повече ме насочва към чуждите форуми. Идеята е да си плати този, който не му се занимава или не може, а не този от който се скрие най-много информация.
Блутуута който продава колегата Вуйчо го купих и подарих на приятел за серизоната сума от 12 лева ( с транспорта от Китай) Шуми когато няма входящ сигнал .... той постоянно шуми, но когато има подаден сигнал не се чува шуменето.
Свързването на AUX-а не е нищо особенно, стига да ти е активиран с кодиране. Самото активиране също не е нищо особенно, стига да имаш кабел и инсталирана ИНПА и НЦСЕксперт. Информациятакоято е дал колегата lupu е достатъчна.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 197
Регистриран на: 24.07.2018
Местоположение: Бургас
Пол: Мъж
Кара: X1 Restyl,Suzuki Vitara,ATV-китайче
Мечтае да кара: Повече в гората и на сняг.
Детайли за колата: Вече има и 118d N47 в колекцията

Re: АУКС-БЛУТУТ

Мнение от Denis yusein » 02 Авг 2020, 10:03

Благодаря ви колеги ,
Пак казвам ако някой в Бургас може да извърши монтажа, ще си платя

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 80
Регистриран на: 24.04.2018
Пол: Мъж
Кара: 330d

Re: АУКС-БЛУТУТ

Мнение от Weiss48 » 02 Авг 2020, 10:59

Ето и видео от тубата.

https://youtu.be/V1S6LB8UXqI

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 152
Регистриран на: 1.02.2019
Кара: на пост и молитви

Re: АУКС-БЛУТУТ

Мнение от Вуйчо » 02 Авг 2020, 11:31

Тази тема хвърля камъни в моята градина. Защо? Защото както пусналият темата написа, че поиска информация и аз му отговорих, че ще му обясня срещу съответната сума, след това бях наречен от него "скъперник". Ето ви комуникацията на ЛС:

111.jpg


Та, ситуацията е следната - човекът го мързи да се разтърси и да разбере как да свърже/инсталира дадено устройво. Няма желание да отдели време, да се научи и да се потруди, иска всичко наготово. Обаче го иска и безплатно. Когато някой му каже, че в замяна иска нещо (в случая аз съм му поискал 30лв) въпросният заема отбранителна позиция, слага ми етикет "скъперник" и пуска тема в която не пропуска да се "оплаче" от мен и едва ли не да ме опорочи, че съм му поискал 30лв. :) Все едно трябва да се чувствам неловко, че за даден вид услуга желая да ми се плати :dunno:

Ще му го напиша само веднъж и на въпросният пуснал темата и на други подобни хора търсещи безплатно съвети, идеи и информация: това, че някой ви е подарил нещо, справка:

Denis yusein написа:...Подариха ми БЛУТУТ приемник...


..., не означава, че някой друг ви е длъжен да ви направи друг подарък (в случая да ви се подари информация). Форумът е за да питаш и да ти отговори само този, който иска, доколкото може и когато може. Никой не е длъжен никому.

Относно това:

spacepl написа:Информациятакоято е дал колегата lupu е достатъчна.


Това описание което е дал lupu е МОЕ творение - това описание е създадено от МЕН, потрудил съм се и съм го направил, за да го давам на клиенти, които са закупили модулът който аз им продавам. Не съм аз открил топлата вода, но съм се постарал в една страница да синтезирам дадена информация, която е основа/база за инсталиране на това устройство. Отделно при нужда оказвам още съдействие при монтажа (защото има тънкости на коя кола как и кое се разглобява, как се откопчават букси и прочее). Всичкото това нещо аз го знам от личен опит - губил съм си времето и нервите за да го науча и при необходимост и желание от моя страна това знание го споделям на когото аз преценя.

И откровено казано, не ми е приятно този мой труд (това описание) да бъде раздаван ей така. Не ми е приятно, защото аз не желая да се трудя, да синтезирам информация и накрая някой да каже "мерси" (а много често и лицемерното "мерси" няма да се получи). Защото ми е омръзнало от мерзавци и пумияри, които дебнат и гледат от къде какво могат да изкопчат като хиени, без да положат грам усилие и да се потрудят. Доста често са ми звъняли точно такива като създалия темата, които са най-милите и псевдо любезни гъзолизци искащи помощ, до момента в който или им кажеш "няма да помогна" или, че ще получат помощ срещу съответната сума и тези, които са свикнали всичко да им е даром и не искат да отвърнат на жеста с жест стават най-агресивни. Защото те са си такива, те са свикнали все някой да им е длъжен и все да получават всичко даром, когато някой поиска нещо отсреща - става(м) лош.

Имало е случаи с клиенти, които (без да искам да обиждам и давам определения) просто не са технически грамотни и дори черно на бяло да им се обясни стъпка по стъпка какво трябва да направят, те пак не вдяват от първия път и така съм провеждал телефонни разговори по 20+ минути в обяснение. Имало е случаи с клиенти да провеждам по над 10 телефонни разговора и половин ден да си приказваме с някой непознат. Един ми беше звънял в 23 часа вечерта (макар, че бях полузадрямал и ме разсъни, стиснах зъби и му казах каквото искаше да знае). Хората са различни, лошо няма, кой колкото може, така се справя. Едни могат повече, други по-малко. Но това няма значение в случая. Важното е, че когато човек е закупил модул от мен, аз се чувствам длъжен при нужда от помощ да му окажа пълно съдействие (до колкото ми позволява да оказвам съдейтвие от разстояние), но винаги се е стигало до успешен край, т.е. правилно монтирано закупено от мен устройство. Накрая всички са доволни - и клиента и аз. Защо е така? Защото има двупосочно взаимодействие - аз му давам устройство + акъл, той си плаща съответната сума. Пито - платено, чисти сметки - добри приятели, както искате го наричайте. Аз не виждам защо това (да си знаеш цената) трябва да бъде опорачвано и едва ли не да се третира за ЛОШО (че си комерсиален) :dunno: За мен е обидно някой да проси наготово (без грам да поиска да се разрови за информация), аз да почна да си губя времето с него и накрая да получа само виртуални лицемерни "мерси"-та. Съжалявам, но като отида в магазина, продавачката не ми дава хляб срещу "мерси" или срещу обясниение как да си свърже блутут аукс на бмв-то. Продавачката на хляб ми иска ПАРИ. Та... аз трябва да платя за хляба си с пари. А пък за да имам пари, аз се трудя, трябва да работя. Вместо да работя половин - един или колкото там трябва часа, за да си изкарам парите за хляб, аз трябва да почна да обяснявам на някого как да си свърже блутут аукс джаджата. Безплатно? Съжалявам, аз не мога да си го позволя. Този половин - един час (а доста често и повече време), това време, което ще прекарам в обяснение и телефонни разговори... на мен това време ми е ценно. И го оценявам с дадена сума пари.

Този Пич е онагледил в клип това което пиша и обяснявам:

https://www.youtube.com/watch?v=lMmXDdXNNEg

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 197
Регистриран на: 24.07.2018
Местоположение: Бургас
Пол: Мъж
Кара: X1 Restyl,Suzuki Vitara,ATV-китайче
Мечтае да кара: Повече в гората и на сняг.
Детайли за колата: Вече има и 118d N47 в колекцията

Re: АУКС-БЛУТУТ

Мнение от Denis yusein » 02 Авг 2020, 19:39

Извинявай че съм те убидил колега.
Съжалявам че си отделил и толкова много време, за отговор в поста.
Преди да се обърна за помощ към теб , съм търсил другаде как се монтира модулчето , но явно както ти сам каза ,,кой колкото може,, но това не означава че ме мързи и чакам на готово.
Отново се ИЗВИНЯВАМ и ще изтрия темата.
ЖИВ И ЗДРАВ

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 197
Регистриран на: 24.07.2018
Местоположение: Бургас
Пол: Мъж
Кара: X1 Restyl,Suzuki Vitara,ATV-китайче
Мечтае да кара: Повече в гората и на сняг.
Детайли за колата: Вече има и 118d N47 в колекцията

Re: АУКС-БЛУТУТ

Мнение от Denis yusein » 02 Авг 2020, 21:50

Моля някой от модераторите да изтрие темата , не защото ме мързи , а понеже аз не знам как .
Благодаря предварително .

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 50
Регистриран на: 3.12.2018
Пол: Мъж

Re: АУКС-БЛУТУТ

Мнение от PolYank » 03 Авг 2020, 6:02

Вуйчо написа:Тази тема хвърля камъни в моята градина...

Останах с впечатлението, че и да му обясниш на пусналия темата, няма да се оправи. А аз бих го попитал, като е от Бургас, ще ме пусне ли у тях за няколко седмици безплатно, защото сме от форума?

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 639
Регистриран на: 17.01.2019
Местоположение: София/Чепеларе
Пол: Мъж
Кара: e61 535d

Re: АУКС-БЛУТУТ

Мнение от ivanski_2 » 03 Авг 2020, 6:28

Вуйчо за мен, ти си адски комерс.... колко хора са ти помагали тук през годините с дадена информация, сигурен съм че са много, колко от тях ти поискаха пари? Пак съм сигурен, че не са много, явно за теб форума е място където да изкараш "30 лева" от n хора и толкова. Защо сега не пратиш по 30лв , на всички автори на теми които са ти дали информация която ти е помогнала, информация придобита с много много време опит и тестове? Аааа няма да го направиш, ще напишеш просто "мерси", ако изобщо го направиш..... айде сега продължавй да ревеш как клиентите ти звънят ....... а това реване е все едно да разнясяш пратки с еконт и да ревеш че трябва да звъниш на хората... :kuku:

пп:Еб**ти инфромацията, как да вържеш един тъп aux...
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 197
Регистриран на: 24.07.2018
Местоположение: Бургас
Пол: Мъж
Кара: X1 Restyl,Suzuki Vitara,ATV-китайче
Мечтае да кара: Повече в гората и на сняг.
Детайли за колата: Вече има и 118d N47 в колекцията

Re: АУКС-БЛУТУТ

Мнение от Denis yusein » 03 Авг 2020, 7:45

PolYank написа:
Вуйчо написа:Тази тема хвърля камъни в моята градина...

Останах с впечатлението, че и да му обясниш на пусналия темата, няма да се оправи. А аз бих го попитал, като е от Бургас, ще ме пусне ли у тях за няколко седмици безплатно, защото сме от форума?


Колега ти въобще чел ли си , или просто реши да пишеш нещо , ей така за спорта.
Моля да не коментираме вече темата .
Съжалявам че попитах , по добре да спрете с коментарите и да се напрягаме излишно за глупости .
Живейте си ЖИВОТА той е прекрасен .

Назад към Е60/Е61

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани

Последни теми
Facebook