Мистериозния нов щам на коронавирус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Мистериозния нов щам на коронавирус

Мнение от steeN » 29 Апр 2020, 10:49

dr.peshev написа:Дори да няма КПП-та , не виждам вариант за туристически сезон.

Вероятно, просто ми е интересно как от министерството на туризма призовават хората да не си отменят резервациите :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 29 Апр 2020, 11:16

Така се чувства човек, слушайки плешивия титан на мисълта :mhihi:

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 29 Апр 2020, 11:38

'ба го, тая година сигурно няма да има и събор, кой ще плюваме два месеца лятото?
Другото лошо, е че голяма част от туристите от западна Европа, които идват в България са пенсионери, а разправят, че хиляди са починали :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 29 Апр 2020, 11:53

Lenco написа:голяма част от туристите от западна Европа, които идват в България са пенсионери, а разправят, че хиляди са починали :dunno:

...но пък са имали коли, които вече нямат шофьори и излизат на пазара най-често под пазарна цена, 'щото са за отвързване. И идват тук.
Гледайте положително на нещата. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 29 Апр 2020, 12:33

Честно да си кажа, за събора не ме е яд. Планираше се пак лятото в абсурдните жеги и аз мислех за сефте от 2006-2007г. да пропусна така или иначе. Да забиеш 10 000 човека на 35 градуса жега върху 50 градуса асфалт...

Ситуацията ми е много интересна вече. При нас рязко в началото се въведоха една камара мерки, но същевременно имаше някаква либералност. Също така... голяма част от мерките буквално не се спазваха. Или поне има масово НЕспазване на мерки. Ако това, което нашумя преди седмици за БЦЖ-то е вярно, в комбинация с ранно взетите мерки - може и затова при нас да няма "бум". И много хора да го изкарват безсимптомно. Така и не се разбра от това БЦЖ не се зарязаваш или просто го прекарваш леко "на крак" ?

Същевременно в цял свят някакви луди цифри се въртят. В САЩ подминаха 1 милион ( !!! ). Това е номер едно причина за смърт вече там. В Турция подминаха 100к доста бързичко.

Ако е конспирация, що само при нас тази конспирация, а в другите държави хората умират ? Както и по-назад в темата казах, познавам лично хора, които са били с вируса. Някои го прекараха с дразнене в гърлото и загуба на глас - тва е. Други 2 месеца кашлица + всички други симптоми (още от февруари). Трети с някаква дива умора - не могат да качат няколко етажа. Някои доказани с тест, други... просто с всички симптоми като по учебник. Но нито един в болница. Всичките с БЦЖ :mhihi: Че има вирус - има. Ние защо сме по-специални, че го караме по-леко или изобщо не го караме ? Ако е конспирация - снимките на празни улици в Ню Йорк са фотошоп ли ? Не е като да няма безсмъртни американци :dunno: Хем е нещо ново, за което нищо не се знае - лекарства няма, лечение няма, ваксини няма. Хем всеки разбира от него :mhihi:

Това, че за мен нямаме проблем със заразени в момента... колко е заради БЦЖ-та, ген на нацията и т.н. и колко е заради взетите мерки ? Най-вероятно никой не знае. Мен много ме напрягат всички изказващи се по темата - двама няма с еднакво мнение. Излезе професор-доцент-доктор на невероятните науки и каже, че маските били вредни и увреждали. А хирурзите, които всеки ден са с маски от... 100 години сигурно ? Бояджии, хора в строителството, хора занивамащи се с индустриални химии ? Има професии, които си носиш цял ден маска така или иначе :dunno: Сигурно всички са умрели на 35 години :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 29 Апр 2020, 12:37

"Оставка се иска, когато си виновен за нещо конкретно, не си направил нещо конкретно [...] Аз ли съм виновна за това, че има зараза за коронавирус? Аз ли съм буквално разпространила тази зараза? [...] Дай боже да можем и по-рано да отидем на море и да се разхлабят мерките"

Изображение

Дори да има как, всеки ще е опукал дотогава каквато и отпуска да е имал. Друг е въпросът защо би почивал в някоя клоака. :mhihi:

Опасни вещества пет пъти над допустимото се изливали във Варненското езеро заради скъсания канал.

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/04 ... _izlivali/

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 29 Апр 2020, 13:49

Малкото заболели могат да се дължат и на Менделеевата таблица, която поглъщаме с храната. Все пак и бай Дончо призоваваше да се намери начин химията да се вкара в телата и тя ще се справи с вируса за минута.

gangstera
Аватар
Мечтае да кара: E46///M3 Е92///M3 E39///M5 E60///M5 F10///M5 F90///M5 COMPETITION

Мнение от ryan83 » 29 Апр 2020, 14:20

Ако имаш каквото е необходимо...
можеш да имаш всичко

Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 29 Апр 2020, 17:01

TNT написа:...познавам лично хора, които са били с вируса. Някои го прекараха с дразнене в гърлото и загуба на глас - тва е. Други 2 месеца кашлица + всички други симптоми (още от февруари). Трети с някаква дива умора - не могат да качат няколко етажа. Някои доказани с тест, други... просто с всички симптоми като по учебник. Но нито един в болница.

Колега, хубаво е, че ти поне познаваш такива хора да ни отсрамиш...

В крайна сметка сега към стадния имунитет ли отиваме, не се разбра, това ли е единственият вариант?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 29 Апр 2020, 17:23

Тази глупост ,наречена "стаден имунитет" и проповядвана от лудия Доц. Мангъров е невъзможна по 2 основни причини
1- големия процент повторно заразени
2- към грип , СПИН , хепатит С ...........и др. няма (ДЪЛГОТРАЕН) имунитет
Тоес това е пълна глупост и видяхме в UK и USA какво стана!
Шансът е в т.н пресъхване на вируса(чрез социална изолация, но като в Китай) и отслабването му от температурата и слънцето
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 29 Апр 2020, 17:31

sub_eleven написа:
TNT написа:...познавам лично хора, които са били с вируса. Някои го прекараха с дразнене в гърлото и загуба на глас - тва е. Други 2 месеца кашлица + всички други симптоми (още от февруари). Трети с някаква дива умора - не могат да качат няколко етажа. Някои доказани с тест, други... просто с всички симптоми като по учебник. Но нито един в болница.

Колега, хубаво е, че ти поне познаваш такива хора да ни отсрамиш...

В крайна сметка сега към стадния имунитет ли отиваме, не се разбра, това ли е единственият вариант?

Това е естественият път според мен,не виждам как още 2 месеца ще държат хората със stay at home и някви апокалиптични небивалици

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 29 Апр 2020, 17:36

Докторе, не съм съгласен.
1. Голям брой повторно заразени? Отде черпиш инфо за това? А спин и хепатит са от друга група вируси, мисля си? Към грип има имунитет, макар и временен.
2. Постоянен имунитЬет може да не добиеш, ама за 2-3 месеца ще е достатъчно. Сам каза, по-горе, че и за месец да е от ваксина ще помогне за "задушаването" на разпространението.
Хм,хм...

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 29 Апр 2020, 17:49

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 29 Апр 2020, 17:57

Трудно е за угаждане, искахме да се разхождаме в парковете, че се обездвижихме, сега що не може да се сяда по пейките, искахме да разпуснем ограниченията и бяхме сигурни, че децата не боледуват, сега скочиха родителите на 7-мо и 12-токласниците.
Даже и аз се убедих, че няма вирус, скоро ще освободят заведенията и курортите, но кой ще ги посещава, кой пак ще ни е виновен?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 29 Апр 2020, 18:05

Моджо написа:Докторе, не съм съгласен.
1. Голям брой повторно заразени? Отде черпиш инфо за това? А спин и хепатит са от друга група вируси, мисля си? Към грип има имунитет, макар и временен.
2. Постоянен имунитЬет може да не добиеш, ама за 2-3 месеца ще е достатъчно. Сам каза, по-горе, че и за месец да е от ваксина ще помогне за "задушаването" на разпространението.

Съгласен съм , но стаден имунитет няма как да се създаде към "грип", защото имунитета дори 2-3 месеца да трае , вируса се върти в популацията и се получава порочен кръг.Ако стадния имунитет работеше , нямаше всяка зима да идва нова грипна вълна , въпреки ваксините
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата