Мистериозния нов щам на коронавирус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Re: Мистериозния нов щам на коронавирус

Мнение от Сондьора » 22 Мар 2020, 23:33

Боримечка, ще стане това което става в ЕУ...ще наливат пари, няма да се търсят вноски, пенсиите ще вървят и т.н...След три месеца...па от начало.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 22 Мар 2020, 23:34

Borymeckata написа:Аз лично не се чувствам особено притеснен - утре пак съм на работа, кредити нямам, имаме селска къща с 3 декара двор и кладенец и не ми е проблем да изкарам година или повече у дома (без да получавам заплата). Но няма начин да живея добре, ако всичко покрай мен се скапе. Помислете - 3 или повече месеца никой нищо не работи, потреблението се ограничава максимално, купува се само храна и... тоалетна хартия :mhihi: :mhihi:.
Съответно - данъци не влизат в бюджета, а резервите свършват. Какво става с пенсиите и социалните помощи? Пенсионерите ще изпукат, а орките ще тръгнат да грабят, щото "децата гладни, жената и той...", ще скочи битовата престъпност. Прибави и колко хора ще останат без работа и доходи - няма да плащат наеми и вноски по кредити и ще останат на улицата. Може да стане нещо такова, че след няколко месеца никой изобщо да не се и сеща, че имало някакъв вирус... :nono: :nono:

За съжаление си много прав,описваш напълно и моите страхове...ако се реализира този сценарий не само няма да си го спомняме тоя вирус а ще некви сериозни драми като през 97 ма, тотален рестарт на всичко и направо не ми се мисли до къде може да стигне всичко...с тая разлика че целия свят ще е спрвл и нема и кой да ни помогне...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 22 Мар 2020, 23:40

Borymeckata написа:Аз лично не се чувствам особено притеснен - утре пак съм на работа, кредити нямам, имаме селска къща с 3 декара двор и кладенец и не ми е проблем да изкарам година или повече у дома (без да получавам заплата). Но няма начин да живея добре, ако всичко покрай мен се скапе. Помислете - 3 или повече месеца никой нищо не работи, потреблението се ограничава максимално, купува се само храна и... тоалетна хартия :mhihi: :mhihi:.
Съответно - данъци не влизат в бюджета, а резервите свършват. Какво става с пенсиите и социалните помощи? Пенсионерите ще изпукат, а орките ще тръгнат да грабят, щото "децата гладни, жената и той...", ще скочи битовата престъпност. Прибави и колко хора ще останат без работа и доходи - няма да плащат наеми и вноски по кредити и ще останат на улицата. Може да стане нещо такова, че след няколко месеца никой изобщо да не се и сеща, че имало някакъв вирус... :nono: :nono:

Пророк
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 22 Мар 2020, 23:45

steeN написа:
Borymeckata написа:...

хахахахахахахахаха... тия снимки ме убиха, не мога просто, какви тъпунгери.

Марешки си е клоун, но има сериозни здравословни проблеми и като нищо да го е страх наистина от вируса.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 23 Мар 2020, 0:10

https://www.nytimes.com/interactive/2020/03/22/world/coronavirus-spread.html?action=click&module=Spotlight&pgtype=Homepage
Интересна графика на разпространението на гадината.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 23 Мар 2020, 0:29

ivoo написа:
Витанов написа:Стойте си вкъщи момчета, не е шега работа това и не гледайте таблиците колко се гътнали от сезонния грип! Там процентите са 0,01/2 максимум, докато при тази короня са над два...

Споко паникьори . Процентите не са 0.01/ 2 . https://novini.bg/zdrave/bolesti/588564
4000 хил души само в БГ за 1 месец:
Що не плакахте тогава толкова? Ама сега е по страшно нали? :mhihi:Щото 24ч по ЧилИвизура само това говорят. Много се филмирате бе хора,спрете се вече.

Добре ли си? Защото идея си нямаш за какво говориш смелчага. :winky:
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Мар 2020, 0:30

мисля, че много точно си усетил истинската опасност...
алекс
трабант 601с
разни други возила

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 23 Мар 2020, 0:49

alx написа:

мисля, че много точно си усетил истинската опасност...

Те затова и американците се презапасяват с оръжие. Апропо, по време на "Военно положение", законно ли е да утрепеш някого, навлязъл в имота ти? Питам, защото вчера даваха "13-тия войн". Не, че правя аналогии, ама .... Орките атакуват нощем из селските райони. Никой нищо не сее, разсада си седи по кутийките, тук искат да удължават карантината до края на април. Весело време се задава.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 23 Мар 2020, 0:55

Както върви бая народ ще се учи как се държи мотика. И от 2 стаен в София, ще се насочат към селски имат с двор...щото панела не става за ядене.

Gesendet von meinem Mi A3 mit Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 23 Мар 2020, 0:55

Това не е баш така, кога в друго време можеш да бетонираш орките, правата им намаляват ама много, никой не го еве за тях вече, няма хелзинкски има коронавирус ;) :wave:

Има и още много други неща, които хората не забелязват... много клипове и постове и т.н. изчезват много бързо. Утре без проблем могат да наложат цензура, на по късен етап, могат и тотално да спрат дадени социални мрежи...

Е с брата тва си говорихме ония ден...няма интернет бе, няма, спрян е....новини само по бТВ, оп сега е нова :mhihi:
Последна промяна Сондьора на 23 Мар 2020, 1:31, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 23 Мар 2020, 1:14

Дайте да ги краме подред. Първо да преборим заразата, след това ще борим кризата. Англичаните имат една поговрка "cross that bridge when one comes to it". Поне в боренето на кризи капитализмът има богат инструментариум и опит. За пандемиите вижда се, че е малко по-тегаво.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Мар 2020, 1:29

BMW_POWER написа:Те затова и американците се презапасяват с оръжие.

презапасяваме се- глупости. аз само отидох и си купих една кофа с 1000 броя .223 патрона... кво презапасяване е това? сега като се стопли и ще ги издухам за 3 дена на стрелбището :mhihi:
алекс
трабант 601с
разни други возила

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 23 Мар 2020, 1:38

alx написа:

презапасяваме се- глупости. аз само отидох и си купих една кофа с 1000 броя .223 патрона... кво презапасяване е това? сега като се стопли и ще ги издухам за 3 дена на стрелбището :mhihi:

Хайде, не се прави на скромен. Знаеш, че съм подписал декларация ...

Големият миналата година в Тексас изпука четирицифрена сума за по-малко от ден. Безумната му муцуна (така усмихнат го виждам веднъж на 5 години) говореше много.

Но темата е за вируса. Да не повЕрваш, ама започнали да връщат рефюджитата от САЩ. Това ще е шанс, да се поизчисти Америка от тях. В Кебек училищата са офф до края на април. Да видим, как ще се развият нещата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koziak » 23 Мар 2020, 8:37

alx написа:

...американецът :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 23 Мар 2020, 9:15

Не знам защо не се учим от грешките на другите. Китайците в края на януари затвориха държавата с тотална карантина. След две седмици имаха пик навсякъде и след месец вече почти не отчитаха нови случаи. Това е за провинциите извън У-Хан, които имат по 1000 случаи и 1-2 умрели. След още 2 седмици карантина за всеки случай вече държавата функционира. Казват, че до края на март ще пускат един по един секторите и най-късно до края на април ще работят детски градини и ще ходят без маски. Това е при държава с неограничени човешки ресурси. А В У-Хан все още има случаи и са под карантина, тъй като не са се излекували всички. Това говори, че колкото по-рано се приберат всички, толкова по-рано ще си възвърнем икономиката и живота. За съжаление вървим към Западноевропейски сценарий (даже вече не италиански) със всичките дебили, които продължават да пръскат зараза из държавата. Сега е леко, но след седмица като ни хване лавината и се запълнят леглата, вече всички ще говорите, че май трябваше по-отрано да се приберете.
За икономиката: Ние сме така обвързани с Европа вече, че няма накъде. Колко независими отрасли имаме, че да формираме БВП от вътрешно производство? Сигурно над 50% от фирмите продават навън. Те така или иначе не могат да функционират, освен фармацевтичните. Така или иначе сега е идеалният момент за да се карантинираме, защото Европа го прави вече. Сега и да се опитват да работят повечето фирми не могат. Само от воля и дисциплина зависи да прекараме това по-бързо. Ако сега се приберем, може би до месец ще имаме почти никакви нови случаи. СЛед месец и половина няма да има. СЛед два ще можем да си връщаме икономиката заедно с Европа. Само трябва да сме дисциплинирани и да си включим мозъците.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата