Съвети и въпроси относно избор на Е6х
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е6х
Тази черната я пропусни направо... другата бих я видял.. но това 2000 кубика на Е60 ... че и на газ... 

Ами да ,малко си е слабо , какво имаш в пред вид да пропусна черната ,защото е от автокъща ли ? 

Аз по принцип не търся мощност и бързина , колата ще се кара предимно в града.Имате ли представа колко ще гори на газ при нормално шофиране. 

- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
За първата не мога да дам мнение, но втората също е за пропускане.
Газова сложена наскоро и се продава??? Тук нещо не се връзва.
Както каза и колегата по-горе, М54B22 няма сила да носи Е60, особено пък на 19ки.
Правописът е без коментар! "Газов инжекцйон на 2 месеца .... М-броний."
Прескочи я и тази!
Газова сложена наскоро и се продава??? Тук нещо не се връзва.

Както каза и колегата по-горе, М54B22 няма сила да носи Е60, особено пък на 19ки.
Правописът е без коментар! "Газов инжекцйон на 2 месеца .... М-броний."

Прескочи я и тази!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Ymir написа:Аз по принцип не търся мощност и бързина , колата ще се кара предимно в града.Имате ли представа колко ще гори на газ при нормално шофиране.
15-20 на газ.
Ако търсиш икономия си купи 520д с ръчна кутия, може и 530д но тя ще харчи с 1,5-2 литра повече в града.

- dir2cas
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е46 330d, E60 545i
vld написа:Ymir написа:Аз по принцип не търся мощност и бързина , колата ще се кара предимно в града.Имате ли представа колко ще гори на газ при нормално шофиране.
15-20 на газ.
Eee, ти го прати в по-горната категория... мисля си, че не е чак толкова лаком, та чак до 20 да го докара.
Ами насочил съм се към бензинов с газ , 15-18 не е толкова зле.Принципно ,когато видя неграмотно написани обяви страня от тях , а за газта сложена наскоро наистина не бях се замислял ,може би има нещо гнило.Ще продължавам да търся ,дано излезе нещо що горе подобаващо,макар че повечето са от автокъщи, а там нещатата са ми мъгла.

- vld
- Старши ентусиаст
-
dir2cas написа:vld написа:Ymir написа:Аз по принцип не търся мощност и бързина , колата ще се кара предимно в града.Имате ли представа колко ще гори на газ при нормално шофиране.
15-20 на газ.
Eee, ти го прати в по-горната категория... мисля си, че не е чак толкова лаком, та чак до 20 да го докара.
Горната категория с V8 при правилна употреба трудно би слезнала под 25-30

- vld
- Старши ентусиаст
-
Ymir написа:Ами насочил съм се към бензинов с газ , 15-18 не е толкова зле.Принципно ,когато видя неграмотно написани обяви страня от тях , а за газта сложена наскоро наистина не бях се замислял ,може би има нещо гнило.Ще продължавам да търся ,дано излезе нещо що горе подобаващо,макар че повечето са от автокъщи, а там нещатата са ми мъгла.![]()
Колега от какъв зор ти е да поддържаш две горивни системи при едни и същи разходи?
От гледна точка на здравина и издържливост дизелите са по добрия избор.

vld написа:Ymir написа:Ами насочил съм се към бензинов с газ , 15-18 не е толкова зле.Принципно ,когато видя неграмотно написани обяви страня от тях , а за газта сложена наскоро наистина не бях се замислял ,може би има нещо гнило.Ще продължавам да търся ,дано излезе нещо що горе подобаващо,макар че повечето са от автокъщи, а там нещатата са ми мъгла.![]()
Колега от какъв зор ти е да поддържаш две горивни системи при едни и същи разходи?
Ами чувал съм ,че дизелите са доста по-скъпи за ремонт,реално нямам си на идея дали това е така ,именно и за това съм тук за помощ и съвет ,а за здравина и разход е напълно възможно да е по-добре от бензиновият вариант.

- vld
- Старши ентусиаст
-
Ymir написа:vld написа:Ymir написа:Ами насочил съм се към бензинов с газ , 15-18 не е толкова зле.Принципно ,когато видя неграмотно написани обяви страня от тях , а за газта сложена наскоро наистина не бях се замислял ,може би има нещо гнило.Ще продължавам да търся ,дано излезе нещо що горе подобаващо,макар че повечето са от автокъщи, а там нещатата са ми мъгла.![]()
Ами чувал съм ,че дизелите са доста по-скъпи за ремонт,реално нямам си на идея дали това е така ,именно и за това съм тук за помощ и съвет ,а за здравина и разход е напълно възможно да е по-добре от бензиновият вариант.![]()
Ако целта е икономична и непретенциозна кола избора се свежда до 520д с ръчна кутия преди фейслифта с мотор М47Д20.
Трудно ще намериш такава с много екстри но все пак можеш да опиташ.
Другия вариант е 525/530д пак с ръчна кутия но както споменах там всичко е малко повече и разход и поддръжка и пак е по добре от бензинова с м54 на незнайни километри на газ, харчеща литър масло на хиляда километра...

Благодаря, ще продължа да търся , а ако изникне нещо ще пращам линкове за съвети 

Много кофти се налага едно такова мнение, че види ли се бензинова кола трябва да се бяга надалеч и то от едни и същи хора каращи дизел
Отделно се и дават мнения за разхода на газ
И аз съм далеч от мисълта, че бензиновите мотори в Е60 са здрави, икономични и стават супер на газ, но М54 е що годе последния такъв. Ако се намери читава кола не виждам от какво би се притеснявал човека.

Отделно се и дават мнения за разхода на газ

И аз съм далеч от мисълта, че бензиновите мотори в Е60 са здрави, икономични и стават супер на газ, но М54 е що годе последния такъв. Ако се намери читава кола не виждам от какво би се притеснявал човека.
- asmodeus812
- Потребител
-
Здравейте колеги, насочил съм се към е60 530i с двигател М54 (2004-2005г). След доста четене по форуми (наши и чужди) се насочих към по-стария двигател тъй като го водят по прост и евтин за обслужване спрямо Н52 в моделите от 2005 нататък. От това което видях е че и при двата се наблюдава харч на масло, за М54 разбрах че при Е39 има проблем с охладителната система това наблюдава ли се при е60 ? . Това което не можах да открия като информация е как е положението с ел. оборудването и надежността на останалите модули по колата в тия години (с М54, предполагам отговора ще е същия и за Н52, преди фейслифта). Наблюдават ли се чести проблеми по модули и електроника, тъй като повечето гледаме двигател и скорости, не обръщаме много внимание на надежността на (физически) по-дребните елементи по автомобила. Другото което остава като въпросителен е за предпочитане ли е авт. скоростна кутия при моделите от тази година и по-важно дали е здрава ?
Благодаря и Поздрави
Благодаря и Поздрави

- santorini
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Range Rover
asmodeus812 написа:Здравейте колеги, насочил съм се към е60 530i с двигател М54 (2004-2005г). След доста четене по форуми (наши и чужди) се насочих към по-стария двигател тъй като го водят по прост и евтин за обслужване спрямо Н52 в моделите от 2005 нататък. От това което видях е че и при двата се наблюдава харч на масло, за М54 разбрах че при Е39 има проблем с охладителната система това наблюдава ли се при е60 ? . Това което не можах да открия като информация е как е положението с ел. оборудването и надежността на останалите модули по колата в тия години (с М54, предполагам отговора ще е същия и за Н52, преди фейслифта). Наблюдават ли се чести проблеми по модули и електроника, тъй като повечето гледаме двигател и скорости, не обръщаме много внимание на надежността на (физически) по-дребните елементи по автомобила. Другото което остава като въпросителен е за предпочитане ли е авт. скоростна кутия при моделите от тази година и по-важно дали е здрава ?
Благодаря и Поздрави
Малките ел проблеми се оправят след малкия фейслифт 2005, като влиза н52, старт бутона и тн.
Автомат по добре естествено, 6ск ЗФ.