За всички които не вярваха че ДДС-то ще падне!!!
Модератор: Общи модератори
63 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
t0sh написа: 20% на 3000 евро за едно е36 320 купе примерно, са 600 евро данък
Няма такова нещо защото той е платен когато колата е закупена нова, с изключение на фирмените автомобили, но при тях цената би била 2500 евро без ДДС за същата кола.
п.п. В повечето ЕС страни ддс-то е под 20%- Герм-16%, Италия-май пак 16
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
x написа:t0sh написа: 20% на 3000 евро за едно е36 320 купе примерно, са 600 евро данък
Няма такова нещо защото той е платен когато колата е закупена нова, с изключение на фирмените автомобили, но при тях цената би била 2500 евро без ДДС за същата кола.
п.п. В повечето ЕС страни ддс-то е под 20%- Герм-16%, Италия-май пак 16
ммм пробвай, аз си мисля че сегашните цени, за докарани тука автомобили напрактика всичките са били с взето обратно или неплатено ДДС - за такъв автомобил ще ти ги треснат 20-те процента. А тези коли, които го имат платено, просто по принцип ще са с толкова по-скъпи (16-20%)

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
TheBoss написа:
За протокола, европейци сме от средата на СЕДМИ век след Христа. Сега просто се намъкнахме в поредната политическа групировка (четворния съюз през I св. война, Оста през II св. война, Варшавският договор, сега и Европейски съюз.) Ако погледнем назад май не сме видели нищо хубаво от предишните ни "партньори". Да видим какво ни чака. Като начало - дадохме 3 млн. лева за фойерверки, които ги видяха 10-12 хиляди души на площада(а пък май зарята в Надеждите беше по-грандиозна) и ни спряха АЕЦ-а. Таз година няма да ни дават да изнасяме месо и зеленчуци, защото .....(и аз не знам защо), догодина няма да изнасяме, защото производителите вече ще са фалирали. Заплатите, естествено, няма да се повишават, защото нямаме производство, т.е. няма от къде да се вземат повече пари. И т.н., и т.н. Айде да не си развалям настроението.

Босев е прав !!!
Дано на всички политици децата им станат к**ва и наркомани, внуците им да се раждат недъгави, а те да лижат задници и да живеят в страх. Да го набухам и на евро съюза и на всичкото. Днеска се събуждам и бензина хоп - кур. АЕЦ-а още по-голям кур. Аз като разправях тука преди, че ЕС-то съкс някви пишлемета по форума ми се пенкаха. Сега му яжте главата. Даже може и да го налапате целия европейския с топките барабар и с езика да им лижете европейския гъз ............................................

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
ДДС, ти начислява вносителя върху фактурната стойност.
Аз ти продавам Е36 318 94г. седан с климатроник. Тази кола според италианската фактура аз съм я купил за 1000 евро. (ако мислите че италианците не крият данъци се лъжете) Това са 2000лв., на тях ти ще платиш 400лв. ДДС, ще платиш обаче и 140лв. ДДС върху транспорта, защото до сега превоза на колата се водеше международен транспорт и на него не се начисляваше ДДС, но вече не е международен, а е в една икономическа зона - ДДС се начислява. Ще си платиш таксите еко, продуктова и т.н. и си взимаш колата.
Според така написаните неща всичко е прекрасно, защото колата ще ти се върже поне с 800лв. на долу. Тук обаче идва следния проблем - цените на колите за нас в Италия ще скочат поне с 10-15%, причина за това е, че до сега българите плащахме колите там най-евтино и се пазаряхме като цигани, заради високите митнически налози при внос. Италианците от своя страна пък ни правеха цени, защото сме редовни и всеки божи месец оставяме по един кашон пари при тях, а коли като Ауди 80, Голф 2, 3, БМВ Е36 91-95г., Ситроен ЗХ, Рено клио и други такива кокаляци не ги поглеждат нито чехи, нито естонци нито литовци, нито латвийци, а за руснаците няма смисъл да говорим.
Последния път обаче когато си говорихме с пичовете казаха в прав текст. Като искате да сте европейци, ще си плащате по европейски всичко!
Аз ти продавам Е36 318 94г. седан с климатроник. Тази кола според италианската фактура аз съм я купил за 1000 евро. (ако мислите че италианците не крият данъци се лъжете) Това са 2000лв., на тях ти ще платиш 400лв. ДДС, ще платиш обаче и 140лв. ДДС върху транспорта, защото до сега превоза на колата се водеше международен транспорт и на него не се начисляваше ДДС, но вече не е международен, а е в една икономическа зона - ДДС се начислява. Ще си платиш таксите еко, продуктова и т.н. и си взимаш колата.
Според така написаните неща всичко е прекрасно, защото колата ще ти се върже поне с 800лв. на долу. Тук обаче идва следния проблем - цените на колите за нас в Италия ще скочат поне с 10-15%, причина за това е, че до сега българите плащахме колите там най-евтино и се пазаряхме като цигани, заради високите митнически налози при внос. Италианците от своя страна пък ни правеха цени, защото сме редовни и всеки божи месец оставяме по един кашон пари при тях, а коли като Ауди 80, Голф 2, 3, БМВ Е36 91-95г., Ситроен ЗХ, Рено клио и други такива кокаляци не ги поглеждат нито чехи, нито естонци нито литовци, нито латвийци, а за руснаците няма смисъл да говорим.
Последния път обаче когато си говорихме с пичовете казаха в прав текст. Като искате да сте европейци, ще си плащате по европейски всичко!
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- Valio23
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Скъпо Е30 Кабрио
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... ht=#146753
Те това от линка е:
Пуснато на: 17 Фев 2005
Абе то отдавна всичко това беше ясно, ама ни има кой да чете ни има кой да вярва
Аре честит ЕС
П.П.
Един въпрос към Nasti (или който знае)
Какво е положението, ако си купя кола от частно лице (демек от човек, който немое да издаде фактура?)
Шваке
или неква застрахователна оценка
По каква система ше ме
в КАТ
Те това от линка е:
Пуснато на: 17 Фев 2005
Абе то отдавна всичко това беше ясно, ама ни има кой да чете ни има кой да вярва

Аре честит ЕС

П.П.
Един въпрос към Nasti (или който знае)
Какво е положението, ако си купя кола от частно лице (демек от човек, който немое да издаде фактура?)
Шваке

По каква система ше ме

Добре де, защо на вносителя ще му се налага да начислява върху цялата фактурна стойност- все пак това е ДдобавенаС- т.е.-кола закупена от вносител за 1000Е/води се с ддс понеже колата не е нова/ се продава за 1300Е- съответно държавата трябва да търси ддс върху 300Е ...
п.п. Термина "вносител" не е правилен, въпреки че го използвах два пъти.
п.п. Термина "вносител" не е правилен, въпреки че го използвах два пъти.
- Nasti
-
-
Бате, защо е така нямам идея, счетоводната къща с кяото работя, а те са доста големи и доста в час със ситуацията ми казаха - трябва да правиш така! ОК слушам и изпълнявам, до сега като слушам при тях всичко е наред, като не слушам и АКТ отнасям от гадюхите.
Valio23 - нямам никаква идея как ще те щавят и дали ще те щавят, аз се интересувам към този момент само за вноса на юридически лица, понеже имам доста коли в Италия в момента а камиона ще пътува в понеделник да товари.
Valio23 - нямам никаква идея как ще те щавят и дали ще те щавят, аз се интересувам към този момент само за вноса на юридически лица, понеже имам доста коли в Италия в момента а камиона ще пътува в понеделник да товари.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Аз до колкото разбрах все пак ще има акзиц на кубатура... по начина: 1900 кубика = 1900лв... 5000 кубика = 5000лв... информацията е от хора от "Горубляне"....
- Nasti
-
-
е то там е друга България, нормално е да има такива финтове

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Хаха, ае не говорим само за там, ами изобщо
Ае накрая ше стане така, че всъщност колите под 7-8 бона ще поскъпнат за сметка на по-скъпите, по-"обемни".... Но поне едно 328i или M3 няма да е лудо-акцизно, колко му е 3200лв за акцизче

Ае накрая ше стане така, че всъщност колите под 7-8 бона ще поскъпнат за сметка на по-скъпите, по-"обемни".... Но поне едно 328i или M3 няма да е лудо-акцизно, колко му е 3200лв за акцизче

те са хората ....
какво говорите незнам
) само ще ви кажа че цената на ГОЛФ 4 ка 4000Евро в мобилето се качваш в него в германия както е с номерата даваш газ 2-3 000 км по късно си си в къщи даваш 80 лева еко такса
) ) среден пръст
) 60 лева нови номера и да те цунат по кура !!!! и е твое за колосалната сума от 8300 с докарването лева !!! а не 14000 на промоция както продаваше един ...
откаде ги измисляте тия такси данъц ... да има акциз за колите над 163 коня и тои си е същия суров и зъл
) но онова с вносителя
))
отгоора е прост досега ни деряха по 2000 лева на кола
) даже и повече ... вносителите ... вносителите на коли не са ни приатели те са търгаши
) не търговци ... а спекуланти и винаги са били такива
)вярвайте им
) те са хората .... една жена казала на горубляне
)
Nasti : Кажи ама мъжката ... печелиш ли 2000 лева на кола която внасяш... ама чесно не е срамно да си каже човек че успява

откаде ги измисляте тия такси данъц ... да има акциз за колите над 163 коня и тои си е същия суров и зъл

отгоора е прост досега ни деряха по 2000 лева на кола

Nasti : Кажи ама мъжката ... печелиш ли 2000 лева на кола която внасяш... ама чесно не е срамно да си каже човек че успява
- OPASNO LUD
- младши ентусиаст
Няма такова нещо като акциз за мощност.Ако си купите примерно кола от Германия от дилър и той ви начисли 19% Мервертщойер(ДДС) при влизане в БГ дължите само 1% +20% от транспорта,ако си я купите от частно лице или освободена от ДДС си плащате 20%
63 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5