Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Днеска няколко пъти бях свидетел на идотско изпреварване на хора каращи скъпи возила.Първият път - гледам некво бентли ме настига обаче си идва остър сляп завой ,а пред мен тир ,съответно намаляме скоростта ,онзи с бентлито влезе в насрещното (където има 2 ленти за каращи от насрещното и понеже има лек баир ,там се изпреварва винаги яко) и си ни изпревари спокойно даже не натисна газта,а на инерция ,явно е имал късмет или разчита на своя ангел пазител ,че нямаше кола от среща ,но ще си го отнесе ако продължава така.На връщане на почти същото място - некъв кайен присвятка като шизофреник върнал се от курс за камикадзета от близкия изток,пред него няква А класа мерцедес изпреварва голфче и не дава път на кайена ,тоз па влезе на 3та лента в насрешното и си мина всичко(уж натисна педала ,но му трябваха 5-6 секунди) прибра се точно на завоя ,за негов късмет пак нямаше кола в насрешното. 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
K_Ilkov написа:В интерес на истината тия мутренски кортежи намаляха, да не кажа направо си изчезнаха последните години,
или поне аз не съм попадал много отдавна щото пък имаше разни случки с бити ...
А като се сетя кво беше преди години, оле оле, Г-егите и А8-ци и разни подобни комбинации ...
И аз така мислех, но днес ми ги припомниха. Чисто новo G30 с А номер и плътно след нея Х5 със СВ номер направиха тотална свинщина по Драган Цанков от ТВ кула към КАТ - светкане, каране в насрещното, избутване на колите. Минаха на червено на всички светофари. На стеснението на моста при КАТ избутаха и блокираха колите от насрещното, за да не чакат на задръстване в стеснението... Поне една патрулка ги е видяла около КАТ, но какво от това, изгубих ги на ГМ Димитров, вече бяха минали, вероятно пак на червено.
vicho написа:dextuar написа:Сори, ама как да не го настигнеш и да не му счупиш главата?![]()
https://www.facebook.com/mitakinen/vide ... 733504280/
това ми се е случвало толкова много пъти по пътя мездра-ботевград-мездра, че дори не мога да си ги спомня всичките... един дори ми показа среден пръст (аз съм бил спиращата кола винаги)
+1 На всяко пътуване по празници ми се случва. Като е интензивен трафика бога на глупостта започва да шепне на избраниците си, а около мен задължително има по някой от тях.
Never mistake motion for action...
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Leon написа:И аз така мислех, но днес ми ги припомниха. Чисто новo G30 с А номер и плътно след нея Х5 със СВ номер направиха тотална свинщина
Явно макар и по-рядко си ги има тия случки ...
Подобни случки са най-чистия признак за тоталната безнаказаност у нас, за сметка на постоянните "мерки" за кво ли не

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
K_Ilkov написа:Leon написа:И аз така мислех, но днес ми ги припомниха. Чисто новo G30 с А номер и плътно след нея Х5 със СВ номер направиха тотална свинщина
Явно макар и по-рядко си ги има тия случки ...
Подобни случки са най-чистия признак за тоталната безнаказаност у нас, за сметка на постоянните "мерки" за кво ли не
По-скоро има избирателна безнаказаност! Пробвай ти да караш така, да видим дали няма да те спрат.
Онези са невидими за ушевите.
Не знам как седи въпроса със снимките за тези хора, ако трябваше да плащат по 10 глоби на ден 2-3к бона, не вярвам да ги плащат и тях.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
И на пътя Варна-Бургас е силно застъпено сезонно явление.Който може,да го избягва летните месеци..dextuar написа:Сори, ама как да не го настигнеш и да не му счупиш главата?![]()
https://www.facebook.com/mitakinen/vide ... 733504280/
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Поредно пътуване и за пореден път благодаря на Бога, ще се върнах жив и здрав (само нервите си потроших). Настигам колона, 3 камиона, няколко буса и няколко коли, идеално прав участък, перфектна видимост, но никой не изпреварва. Аз пускам левия мигач и тръгвам, като настъпвам здраво газта за да мина цялата колона на веднъж, пък и да не бавя другите, които ще тръгнат да изпреварват. Подминах бусовете, две от колите и настигам третата кола и камионите пред нея (движа се с около 120-130), колата започва да се изнася вляво и да ме затваря, аз съответно къси-дълги защото няма как да намаля до 80 без да се изправя на спирачките, колата се прибира, а аз настъпвам газта за да го подмина по-бързо и да може и той да изпревари след мен. Вече съм на бронята на колата и виждам как тоя бие левия мигач (беше с най-новия супърб и му светеше лампата на огледалото, че има кола) и скача вляво, като не ускорява много енергично. Насрах се!
Изправих се на спирачките, скочих в банкета вляво, колата започна да се носи, с триста зора я овладях да не се пребия в някое дере
Звънях на 112 да му дам номера, никаква реакция - След малко имаше катаджии, хич не го отразиха. Като спрях да им обясня случката, само ми казаха браво, че не съм го ударил и съм се опазил жив
Те трябвало да следят за скорост сега и не можели нищо да направят 

Изправих се на спирачките, скочих в банкета вляво, колата започна да се носи, с триста зора я овладях да не се пребия в някое дере

Звънях на 112 да му дам номера, никаква реакция - След малко имаше катаджии, хич не го отразиха. Като спрях да им обясня случката, само ми казаха браво, че не съм го ударил и съм се опазил жив

- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
Don_Diego написа:Поредно пътуване и за пореден път благодаря на Бога, ще се върнах жив и здрав (само нервите си потроших). Настигам колона, 3 камиона, няколко буса и няколко коли, идеално прав участък, перфектна видимост, но никой не изпреварва. Аз пускам левия мигач и тръгвам, като настъпвам здраво газта за да мина цялата колона на веднъж, пък и да не бавя другите, които ще тръгнат да изпреварват. Подминах бусовете, две от колите и настигам третата кола и камионите пред нея (движа се с около 120-130), колата започва да се изнася вляво и да ме затваря, аз съответно къси-дълги защото няма как да намаля до 80 без да се изправя на спирачките, колата се прибира, а аз настъпвам газта за да го подмина по-бързо и да може и той да изпревари след мен. Вече съм на бронята на колата и виждам как тоя бие левия мигач (беше с най-новия супърб и му светеше лампата на огледалото, че има кола) и скача вляво, като не ускорява много енергично. Насрах се!![]()
Звънях на 112 да му дам номера, никаква реакция - След малко имаше катаджии, хич не го отразиха. Като спрях да им обясня случката, само ми казаха браво, че не съм го ударил и съм се опазил жив![]()
![]()
Те трябвало да следят за скорост сега и не можели нищо да направят
Колега миналата седмица по същия начин 2 пъти тръгвам да изпреварвам 2пъти съм в насрещното с ляв мигач и 2 пъти едно поло скачаше пред мен..... След това 10км карам след един бакшиш с 50 дойде ми участък за изпреварване излизам и оня ускорява до 90 и неме пуска. Изпреварих го в крайна сметка ама вече се чудя дали битите по пътищата са невинни жертви както ги изкарват....
Изпратено от моят E2105 с помощта на Tapatalk
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
. Подминах бусовете, две от колите и настигам третата кола и камионите пред нея (движа се с около 120-130), колата започва да се изнася вляво и да ме затваря, аз съответно къси-дълги защото няма как да намаля до 80 без да се изправя на спирачките, колата се прибира, а аз настъпвам газта за да го подмина по-бързо и да може и той да изпревари след мен. Вече съм на бронята на колата и виждам как тоя бие левия мигач (беше с най-новия супърб и му светеше лампата на огледалото, че има кола) и скача вляво, като не ускорява много енергично
Най вероятно изобщо не те е видял първоначално , просто е погледнал дали има в насрещното коли и после е тръгнал в атака или е решил че го пускаш да мине пред теб . Има всякакви безхалерници дето изобщо нямат идея какво и как се случва около тях . Вчера карам зад един такъв на междуградски път и почна да ми лази по нервите 40-60-80-50-60 постоянно работи с газта и бие спирачки преди всеки завой .Пускам ляв мигач , тръгвам да го изпреварвам обаче напред има някаква машина спряла на банкета от дясно но има достатъчно място напред пътя чист коли няма . И тоя тъпан в момента в който го разминавам пуска ляв мигач и почва да навлиза в лявата лента все едно видя отпреде спрял тир . Почна да свири да мига но бързо изчезна назад просто издразни щото беше абсолютно безпричинно .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Първоначално и аз реших, че не ме е видял ама като започнах да светя не му присветнах 2-3пъти кратко за да помисли, че му давам да се мушне пред мен, а си го осветиха яката работа, цялата задница на колата грееше от светкавиците
Преди това пък един с гле купе искаше да ме взима на абордаж, тръгна да изпреварва без видимост на забранен участък между Ботевград и Мездра, добре че имах някаква дистанция с тира пред мен за да гледам напред по завоите и да видя, че идва кола за да намаля и да го пусна пред мен, в смисъл бях готов за неговата реакция, но той пак ме изненада колко рязко ме натисна
2/3 от шофьорите изобщо нямат идея какво правят на пътя

Преди това пък един с гле купе искаше да ме взима на абордаж, тръгна да изпреварва без видимост на забранен участък между Ботевград и Мездра, добре че имах някаква дистанция с тира пред мен за да гледам напред по завоите и да видя, че идва кола за да намаля и да го пусна пред мен, в смисъл бях готов за неговата реакция, но той пак ме изненада колко рязко ме натисна

2/3 от шофьорите изобщо нямат идея какво правят на пътя

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Don_Diego написа:...
Другия път, като са повече от 2 коли задължително бибипкане докато изпреварваш. Пише си го и в закона -
извънградско по преценка, като се изпреварва - клаксон. Къси-дълги не помага особено.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Мястото е Созопол. Раят за паркиране в последните години.
Тъкмо стигам долу на павираната преди да се завие за пристанищния паркинг и о, чудо, някаква лелка гледам се готви да излиза като се суети около колата. Спирам зад нея по посока на движението, все още нямаше огромен трафик, понеже беше 6 часа следобед и не затрудних никого, а и реших, че ще се бави малко, понеже тя на Руски ми каза "2 минути" след като я попитах дали ще излиза. Беше с още някаква и деца. Аз казах на жената и децата да слезнта за да не чакат с мен в колата и да мръднат леко навътре по пешеходната зона. Чакането стана малко над 10 минути, проблеми никакви, не бързах, то и за къде да бързаш в Созопол.
Тъкмо вече се накани и дава назад да излиза от тротоара, на паветата(ще паркирам на платен "паркинг" все пак, някакво момче събираше парите)и някакъв СЕЛЯНДУР с регистрация ВТ и сравнително нов черен Пасат комби(7 ли е там, 8 ли, не съм убеден как се водят точно с първите "модерни" на ВВ фарове с диодчета
)спира пък точно пред нея като леко я подминава, тоест пред мястото, което тя освобождава и за което аз чакам залепен до дясната част на задната и броня от над 10 минути. Онзи се явява в лявата част. Тя обаче като излезе трябва да тръгне в неговата посока, тоест аз предвидливо съм анализирал възможността някой див селски бек да се появи в последния момент и да реши, че някой му е длъжен с нещо. Съответно няма как да се намърда и да ме избута най-нагло, но МАЛКО ОСТАНА искам да ви кажа. Тя излиза на улицата и ще тръгва, при което аз леко давам напред за да изнеса малко с ляв и да вкарам назад. Обаче онзи вече включил задната, а аз му бях мигнал. Вижда, че ще влизам там и дава леко назад като започва да свири, все едно си пробва клаксона.
Аз обаче непоколебим естествено, понеже съм 100%-та в правото си отварям вратат и го питам какво иска, той щял да паркира тук, при което му казвам, че чакам от 10 минути спрял до колата и той най-нагло почва да лъже "ами аз закъде чаках досега".
Викам му, че той е дошъл току що и съм го видял дори и че буквално чакам от 10 минути, при което си затворих вратата и си вкарах колата като си минах на някакви сантиметри от него и той си тръгна напред към паркинга на пристанището, но не беше особено доволен.
Аз съвсем леко се изнервих и то не защото бях чакал, понеже както казах не бързах(макар да отивах до музея, а той се оказа, че затваря в 6, а аз в и 15 бях там заради паркирането, но както и да е, друг път ще отида пак)ами от отношението на този, който беше горе-долу 30-на годишен и беше с хора в колата на всичко отгоре. Викам си как не му пука да лъже толкова безогледно заради място за паркиране.
Онзи от така наречения паркинг не видял кой бил прав и крив, ама как да види като той се появи от някъде си когато вече качвах колата и като му описах как лелката от не знам колко време си купуваше царевица и чакаше другата, се увери, макар вече да бях паркирал.
Та не знам колко често ви се случват такива нагли за паркиране, ама по такива места като Созопол, хората явно доста повече се изнервят, понеже няма къде да спрат, но реално другите не са им длъжни с нищо, дори са на един хал относно това.

Та не знам колко често ви се случват такива нагли за паркиране, ама по такива места като Созопол, хората явно доста повече се изнервят, понеже няма къде да спрат, но реално другите не са им длъжни с нищо, дори са на един хал относно това.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Някой може ли да предположи за какво става на въпрос в това видео ?
Не се чудете , в Китай спазват правилото чупи -купи , тоест при пътен инцидент виновния плаща цялото лечение и моралните щети на пострадалия . Мислите че това е справедливо ? Да ама не , някои заработват не лоши пари от този бизнес , така че ако сте турист в китай никога и за нищо на света не помагайте на хора паднали или блъснати на пътя .
https://www.youtube.com/watch?v=qqm2rY6dy1w
Не се чудете , в Китай спазват правилото чупи -купи , тоест при пътен инцидент виновния плаща цялото лечение и моралните щети на пострадалия . Мислите че това е справедливо ? Да ама не , някои заработват не лоши пари от този бизнес , така че ако сте турист в китай никога и за нищо на света не помагайте на хора паднали или блъснати на пътя .

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Една случка от преди няколко дни. Карам си Патриарха в София и ще завивам по Ботев на дясно. Свети ми зеленко за на дясно и си завивам. В същото време и на тези от Ботев им свети зелено. Там масово разни кретени изпреварват по релсите, за да завият на ляво по - бързо. И завивам си аз най-културно на дясно при което набивам спирачки, защото един умник изпреварва завиващите - по релсите, но не тези в неговата посока, а в моята при което, директно щяхме да направим най - новия модел кръстоска между шкода и е36
Свиря му средни пръсти, а той ми крещи що минаваш на червено ?
Кретени пълни
Заради тези постъпки ли алито е пълно вече със записващи камери за кола, че дори почват вече от по 10-15 долара

Jordana написа:Някой може ли да предположи за какво става на въпрос в това видео ?
Не се чудете , в Китай спазват правилото чупи -купи , тоест при пътен инцидент виновния плаща цялото лечение и моралните щети на пострадалия . Мислите че това е справедливо ? Да ама не , някои заработват не лоши пари от този бизнес , така че ако сте турист в китай никога и за нищо на света не помагайте на хора паднали или блъснати на пътя .![]()
Заради тези постъпки ли алито е пълно вече със записващи камери за кола, че дори почват вече от по 10-15 долара

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Jordana написа:Някой може ли да предположи за какво става на въпрос в това видео ?
Не се чудете , в Китай спазват правилото чупи -купи , тоест при пътен инцидент виновния плаща цялото лечение и моралните щети на пострадалия . Мислите че това е справедливо ? Да ама не , някои заработват не лоши пари от този бизнес , така че ако сте турист в китай никога и за нищо на света не помагайте на хора паднали или блъснати на пътя .![]()
В Русия са много по-нагли. Освен хора има и такива в коли, които ти залагат кур капани по пътя, понякога даже са комбина 2-3 коли. Голяма напаст са ти я скамъри.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
По едно време тука се чуваше за подобни мангали, но не знам някой със сигурност да е видял или участвал в такъв инцидент.
Въпрос на време е да се усетят и тук хората и да видиш тогава за какви салта ще става дума. Особено сега като дадоха абсолютно право на пешеходците по пътеките и не може и дума да става за "тръгна в последния момент", което досега можеше да мине за негова вина ако измерващия каже, че не си имал време за адекватна реакция.
Въпрос на време е да се усетят и тук хората и да видиш тогава за какви салта ще става дума. Особено сега като дадоха абсолютно право на пешеходците по пътеките и не може и дума да става за "тръгна в последния момент", което досега можеше да мине за негова вина ако измерващия каже, че не си имал време за адекватна реакция.
In God we trust, all others we track.