ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Какво значи ако не е БМВ радиатор? Нали не мислиш, че БМВ сами си произвеждат радиаторите?
only rear wheel drive
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Знам колега, ясно ми е OE частите, че имат известни разлики.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
- rhase
- младши ентусиаст
-
Аз 2 пъти съм купувал радиатори, от които единия купих първия който намерих, защото трябваше да го сменя вечерта и на другата сутрин да пътувам... след това една година го карах и нямаше проблеми, не е загрявала, не е текла. Единствения проблем с афтърмаркетите е че малко трудно пасват капачките. Примерно, на втория който купих капачката му в комплекта не се завиваше Ок и му сложих тази от оригиналния си радиатор. Та още си карам с нея 

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Другата тъпотия на афтермаркетите е долу, пропките за източване. Еми ебават се и от там сълзи и тряя го сушиш и обезмасляваш и му хакаш виктор рейнца, и точенето става със сваляне на скоба и махане на маркуч ...

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Бях го закъсал и аз за радиатор и я оставих в един близък 'недоверен' сервиз. Уж хубав радиатор немски, после гледам някакъв полски боклук, но както и да е. За момента само дерт с капачките съм имал, и то че не дойде с нова а сложих старата не я искаше и плюеше
и купих една нова и вече година и половина си е ок 

- Missing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 318is '97 M44B19
- Мечтае да кара: Е30
Аз купувах BEHR и единствената разлика с оригиналния е, че до надписа BEHR няма щамба BMW. Всичко друго е едно към едно. 

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
8 години карам с някакъв с неизвестен произход, марка Интернационал
, големия, за климатик. Нямам никакви проблеми, нито с греене, нито с течове, единственото, което установих като разлика с оригинала, е различната стъпка на резбата на пробката за обезвъздушаване. С М43 съм, което май е най-натовареният термично мотор на БМВ, на живи данни поддържа 103-105 градуса, на 107 тръгва бавната скорост на вентилатора. Та не винаги само оригинала е дъ бест 

only rear wheel drive
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Мерси на всички за отговорните.
- Mpower94
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E36 320i touring
Mercedes c230 cl203 sport coupe
Opel Corsa C 1.2
А защо не смениш двете гумички на пробката за източване? Аз ги смених и не е имала проблем от година и нещо.По спомен сложих гумички от инжектори.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Колеги, споделете тези скорости на какво се монтират,че са гетраг 220, но нали имат предавателни числа ,спрямо 316,318,320 и 323,то ясно ,че първите три са с диф 3,45 но 323ти е с 3,07... Дали ми вършат работа.Благодаря,но не съм стигнал до канал да погледна мойте на колата,казват ми,че цифрите трябва да са същите отзад на номера.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
Хора помагайте.от миналия ден ми тракаше нещо отзад вдясно и вчера закарах колата на майстор и ми каза че е лагер на главината и навръщане към вкъщи бавно бавно ми изпука на един завой успях да я паркирам но колелото е почти блокирало върви половин метър напред и спира назад малко повече. Мисълта ми е как мога да я предвижа майстора е на 500 метра но колата не помръдва.... :/
Изпратено от моят Lenovo A1010a20 с помощта на Tapatalk
Колеги имампроблем с перката за климатика , тя самата работи като и подам ток , обаче на кабелите, които стигат до нея няма ток. Прегледах 5те бушона които отговарят за климатика и бяха на ред.
Пълен е компресора с фреон. Релетата също са в ред. 9-то беше в схемата която намерих.
Преди работеше перката, като е в обороти колата , сега вече въобще не сработва.
Нещо, което може да изпускам?
Пълен е компресора с фреон. Релетата също са в ред. 9-то беше в схемата която намерих.
Преди работеше перката, като е в обороти колата , сега вече въобще не сработва.
Нещо, което може да изпускам?
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
kambata написа:Хора помагайте.от миналия ден ми тракаше нещо отзад вдясно и вчера закарах колата на майстор и ми каза че е лагер на главината и навръщане към вкъщи бавно бавно ми изпука на един завой успях да я паркирам но колелото е почти блокирало върви половин метър напред и спира назад малко повече. Мисълта ми е как мога да я предвижа майстора е на 500 метра но колата не помръдва.... :/
Разглобявате и сглобявате колата на улицата или взимаш от онези крикове дето са на 4 колелца като на гумаджиите, с приятели вдигате гумата и лека полека бутате към майстора. Друг вариант аз не виждам...
raptorxbg написа:kambata написа:Хора помагайте.от миналия ден ми тракаше нещо отзад вдясно и вчера закарах колата на майстор и ми каза че е лагер на главината и навръщане към вкъщи бавно бавно ми изпука на един завой успях да я паркирам но колелото е почти блокирало върви половин метър напред и спира назад малко повече. Мисълта ми е как мога да я предвижа майстора е на 500 метра но колата не помръдва.... :/
Разглобявате и сглобявате колата на улицата или взимаш от онези крикове дето са на 4 колелца като на гумаджиите, с приятели вдигате гумата и лека полека бутате към майстора. Друг вариант аз не виждам...
мерси колега то май се оказа диф-а на свободна я бутнахме вървеше
- Александър89
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Подводница
Колеги помагайте! Значи колата е БМВ 318 с газов инжекцион, като я паля студена пали и гасне няколко пъти, след като я запаля почва да играе с оборотите все едно сама си подава газ стига до 500 оборота вдига после до 1000 след като тръгна и превключи на газ обаче прекъсва като им давам газ и тресе цялото купе има завишен разход на газ , на място като спра докато е на газ също играе с оборотите дори гасне! Това е общо взето, та казвайте от какво може да е?