Автокаско на е60 - къде?

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E70 X5 3.0D/E60 525D

Автокаско на е60 - къде?

Мнение от chokolino_88 » 04 Май 2017, 22:03

Здравейте, колеги! От скоро съм с Е60. Интересува ме къде правите каско, като ме интересуват най - вече изискванията от застрахователи при кражба. Предишният собственик на моята кола я е застраховал в Армеец като е писал фабрична аларма, но аз такава не видях след доста проверки в самата кола, а и по ВИН из сайтовете. Явно са му взели парите без проверка реално има ли аларма и е имал късмет, че не са му свили колата, защото щеше да пие студена вода според мен. Сега аз се чудя какво да правя с колата. Да слагам ли някаква аларма и да ходя да я регистрират? Има ли компания, в която алармата не е задължително условие за обезщетение при кражба, че да ходя там да регистрирам и да не рискувам с калпава аларма? Приятели пък ми казват, че от застраховка няма смисъл и да не се занимавам, да търся гараж или да изключвам акумулатора вечер... Благодаря предварително за отговорите!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Автокаско на е60 - къде?

Мнение от vld » 05 Май 2017, 8:38

В лев инс не изискват аларма, но там да получиш пари за някаква щета е малко "мисията невъзможна", тоест колата трябва да е без абсолютно нито една забележка при огледите, та да може после ако те одере някой да ти платят.
И една точка да има на детайла, после при щета ти казват: "ми тя боята е била нарушена при огледа" и пиеш една студена вода....
В ДЗИ също не се изисква аларма, но слагат допълнителен имобилайзер, който се плаща от клиента.(в лев инс също слагат но е за тяхна сметка).
А Алианс е супер, но е по скъпичко и то не с малко.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от gpakoH » 05 Май 2017, 8:55

В левинс искат да монтираш допълнителна КАН система, която според няколко майстора даже била добра. Мога също така да кажа, че като цяло си плащат, но като типичен застраховател си търсят нещо за което да се заядат. Ако ти си изряден няма да имаш проблем, но това с драскотините е така... невъзможно е да нямаш нещо малко някъде и ако щетата не е от някакво ужулване просто забрави да ти платят за малките драскотини.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Автокаско на е60 - къде?

Мнение от Dextuar » 05 Май 2017, 9:37

Бил съм в Алианс - не е толкова супер както преди години, не бих се набутал повече там с и без това високата им премия. Вече дори огледи не правят, идва един чичко с таблет, снима и евентуално нещо ти плащат, дори няма с кого да спориш кое се завежда, кое не...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 3.2i CSL '03

Мнение от Дидо85 » 05 Май 2017, 9:46

Слагай някаква аларма, за да има записана при огледа и готово. Това, което са ти казали приятели за гараж и други подобни, аз лично не съм съгласен. Предпочитам да си плащам какско-то, но да съм спокоен за колата, а не да мисля и треперя непрекъснато къде съм я оставил, дали и как ще я намеря и други такива, все пак не става въпрос за 30-годишна кола. Моето каксо също е в Армеец и не съм имал никакви проблеми с тях, така че те съветвам да слягаш някаква аларма, за твое успокоение и да минеш да я опишат, че имаш допълнителна, като подновяваш каското.
Последна промяна Дидо85 на 05 Май 2017, 10:37, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 05 Май 2017, 9:53

Дидо85 написа:Слагай някаква аларма, за да има записана при огледа и готово. Това, което са ти казали приятели за гараж и други подобни, аз лично не съм съгласен. Предпочитам да си плащам какско-то, но да съм спокоен за колата, а не да мисля и треперя непрекъснато къде съм я оставил, дали и как ще я намеря и други такива, все пак не става въпрос за 30-годишна кола. Моето каксо също е в Армеец и не съм имал никакви проблеми с тях, така че те съветвам да слягаш някаква аларма, за твое успокоение и да минеш на да ти опишат, че имаш допълнителна, като подновяваш каското.
Спокоен си, защото имаш каско? Явно не са ти разбивали кола скоро...

Твърдо ЗА гараж, особено за през нощта и ЗА хубава аларма, не помага много, но е по-тъпо да ти я разбият под носа и нищо да не чуеш...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lazomilev » 05 Май 2017, 10:11

chokolino_88 написа: да изключвам акумулатора вечер...

2017 година сме, само да напомня :kuku:

Потребител
Аватар
Кара: E70 X5 3.0D/E60 525D

Мнение от chokolino_88 » 06 Май 2017, 13:49

Благодаря за отговорите, колеги! Все пак сложих аларма, която върши работа и не е скъпа. Другата седмица отивам в Армеец да я отчетем там.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с три педала.
Детайли за колата: E61 530d (218) 2004

Мнение от The_Bear » 06 Май 2017, 23:07

lazomilev написа:
chokolino_88 написа: да изключвам акумулатора вечер...

2017 година сме, само да напомня :kuku:

И какво като сме 2017-та? Всичко се краде, и оправия няма. ;) Електроники, аларми, имобилайзери, за всичко лек измислен!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с три педала.
Детайли за колата: E61 530d (218) 2004

Мнение от The_Bear » 06 Май 2017, 23:16

chokolino_88 написа:Явно са му взели парите без проверка реално има ли аларма и е имал късмет, че не са му свили колата, защото щеше да пие студена вода според мен.

Не разбирам... В застр. е написано, че има аларма. Крадат я. Не я намират. Застрахователя откъде ще разбере, че реално колата не е имала аларма?!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11

Мнение от valeto » 07 Май 2017, 9:04

БМВ-та и Мерцедеси само в ЛевИнс колеги
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2019 BMW X5 G05 XDrive40i

Мнение от goppe » 07 Май 2017, 12:30

The_Bear написа:
chokolino_88 написа:Явно са му взели парите без проверка реално има ли аларма и е имал късмет, че не са му свили колата, защото щеше да пие студена вода според мен.

Не разбирам... В застр. е написано, че има аларма. Крадат я. Не я намират. Застрахователя откъде ще разбере, че реално колата не е имала аларма?!

Написали са "фабрична аларма" по думите на колегата. Ако гепят колата, застрахователя иска официално становище от представителя (Камор, Дару....) и те му предоставят разпечатка от VINа. Там като няма фабрична аларма, сличаят се приключва преди да е започнал...

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 07 Май 2017, 20:24

valeto написа:БМВ-та и Мерцедеси само в ЛевИнс колеги

Да там ако искате да не получавате пари за каквото и да било....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 08 Май 2017, 11:59

Правилен отговор на въпроса няма. Ако имате приятели, които са доволни в определена компания, застраховайте там. В различните градове, различни компании са най-добре.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е61-530da-05г.

Мнение от ICHIBAN » 15 Май 2017, 18:34

В една друга тема писах.Имам преки наблюдения за Асет.Не съм чул да има недоволни до момента
от към щети.Коли рядко изчезват,не искат аларма.За повече на л.с.
И да се гордея и да не се гордея,
все съм си българин,така че по-добре
да се гордея.

Следваща

Назад към Е60/Е61