Зима с E60 530d
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Зима с E60 530d
Sent from my iPhone using Tapatalk[/quote] ...предпочитам да си карам през зимата като не вали сняг с нови летни гуми от висок клас и голям грайфер.
[/quote]
И после защо интернет е пълен с клипове на боксуващи и закъсали BMWта

Sent from my iPhone using Tapatalk

[/quote]

Sent from my iPhone using Tapatalk
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Във връзка с гумите - това го водихме и като дискусия в друга тема. Но за зимата по-добре нисък клас зимна отколкото висок клас лятна, няма база за сравнение при температури около и под нулата, на лед, сняг, мокро.
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
...предпочитам да си карам през зимата като не вали сняг с нови летни гуми от висок клас и голям грайфер.yordank написа:Sent from my iPhone using Tapatalk

[/quote]

Sent from my iPhone using Tapatalk[/quote]
Е60 със задно и с чисто нови зимни гуми боксува на лед и обледен сняг. Няма спасение от това. Тази година високия клас зимни гуми не помогнаха. До като на мижавия терен дето закъса Е60 ката, куатрото на А8 цата дори и не се замисли. На всичко от горе зимните гуми на А8 цата от среден клас.
На не почистен път от снега, зимната гума не оправя задното на тоя автомобил. От там са и клиповете.
- todorSTY
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530 XD
- Мечтае да кара: BMW M5 E60
Какво означава като не вали сняг предпочитам да карам с летни гуми. Това не е нормално и е опасно. И какво става като си лягаш вечерта и сутринта вече е навалял сняг - ставаш убиец на пътя

Е60 със задно и с чисто нови зимни гуми боксува на лед и обледен сняг. Няма спасение от това. Тази година високия клас зимни гуми не помогнаха. До като на мижавия терен дето закъса Е60 ката, куатрото на А8 цата дори и не се замисли. На всичко от горе зимните гуми на А8 цата от среден клас.
На не почистен път от снега, зимната гума не оправя задното на тоя автомобил. От там са и клиповете.[/quote]

atanasov_aa написа:...предпочитам да си карам през зимата като не вали сняг с нови летни гуми от висок клас и голям грайфер.yordank написа:Sent from my iPhone using Tapatalk![]()

На не почистен път от снега, зимната гума не оправя задното на тоя автомобил. От там са и клиповете.[/quote]
- drago9205
- старши ентусиаст
-

П.С. Сетих се как колега разправяше в друга тема, за едно куатро е нацелило бордюра след като падна първият сняг и шофьорът излиза и казва "Дейба то нали уж куатро, бе" или нещо от сорта.
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
Някой коментират на база клипове от тубата, а други на база на опита.drago9205 написа::OT: To има и доста клипове на буксуващи куатрота... пак защото някой си мисли, че с куатро е безсмъртен и не му трябват зимни гуми
П.С. Сетих се как колега разправяше в друга тема, за едно куатро е нацелило бордюра след като падна първият сняг и шофьорът излиза и казва "Дейба то нали уж куатро, бе" или нещо от сорта.

От 4-ри години Е60-ката е за втори път е със зимни гуми. За голямо разочарование на някой, предни години не е имала ядове.

- drago9205
- старши ентусиаст
-
Явно опитът от предните години е бил на изчистени до асфалт улици и не те е вкарвал в по-малки населени места където е лукс да мине тракторът снегорин, а след като мине си е лукс ако снежната покривка по улицата намалее с 50%
Щото и аз имам опит с летни гуми зимата и той далеч не е толкова добър като твоят. Една така добре почистена улица със съвсем елементарен наклон съм се чудил как да я кача с летните.
За пореден път се чудя толкова ли е трудно колата да се обуе със зимни гуми, макар и да няма сняг... и някакво геройство ли е че зимата като не вали сняг караме с летни.
В тоз форум има твърде много хора, които вярват, че лятната гума става за сняг и както вече беше споменато - много от тях се появяват във vbox в последствие. Ти може да не си от тях, но си сред малкото

За пореден път се чудя толкова ли е трудно колата да се обуе със зимни гуми, макар и да няма сняг... и някакво геройство ли е че зимата като не вали сняг караме с летни.
В тоз форум има твърде много хора, които вярват, че лятната гума става за сняг и както вече беше споменато - много от тях се появяват във vbox в последствие. Ти може да не си от тях, но си сред малкото

Последна промяна drago9205 на 31 Яну 2017, 12:52, променена общо 1 път
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
drago9205 написа:Явно опитът от предните години е бил на изчистени до асфалт улици и не те е вкарвал в по-малки населени места където е лукс да мине тракторът снегорин, а след като мине си е лукс ако снежната покривка по улицата намалее с 50%
За пореден път се чудя толкова ли е трудно колата да се обуе със зимни гуми, макар и да няма сняг... и някакво геройство ли е че зимата нямало сняг и сме карали с летни.
Вече започвам да се напрягам, че из форумът има толкова ентусиасти, които развиват теории как лятната гума ставала за сняг.
Аз мога да си го обясня само от сиромашия и спестяване на някой лев! Но е смешно да караш Е60 и да нямаш пари за зимни гуми или да гледаш да избиеш някой лев от зимните, като обясняваш, че не ти трябват, щом няма сняг

- drago9205
- старши ентусиаст
-
Абе аз разбирам да е сиромашия да е оправдано до някъде, но имам усещането, че в повечето случаи дори не е това причината, а нещо още по-необяснимо.
Пак ще дам референция към видеото пързалката, е90-ката и 3-те вида гуми. На мен лично много ми харесва и е доста показателно.
3 е90-ки на лед
Пак ще дам референция към видеото пързалката, е90-ката и 3-те вида гуми. На мен лично много ми харесва и е доста показателно.
3 е90-ки на лед
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Аз съм изумен, че има хора които очакват една зимна гума да направи автомобила им офроуд машина. Зимната гума за клас автомобил тип лимузина е направена така че да осигури стабилност при мокър, заснежен или не напълно сух терен притова позволява придвижване със скорост до 240км/ч. Тоест ако човек има неоправдано високи очаквания няма как да бъде доволен от полученото. Аз лично не съм изпитвал затруднение с колата да се кача където и да било. Единственото което спъва колата е лягането по корем в снега. Избягвам да влизам в коловози и да ходя там където колата няма работа. Малко реализъм за възможностите на колата и шофьора плюс добре подбрани зимни гуми правят чудеса.
Толкова от мен по темата.
П.С.
Ако някой иска съвет за зимни гуми - Nokian WR A4
П.С.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Тука станахме форум малко като все едно сме извадени от подфорум на ГОЛФ. Единия не си кара колата зимата ( за бога как може да имате летни коли), другия си джитка зимата с летните гуми

- AmW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N52B25
По зле е...
В голф форума поне знаят, че зимата се кара със зимни гуми... лятото с летни...
Не рязтягат локуми за нютони, задно, автомат и тегло на автомобила...
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Trixster написа:Аз съм изумен, че има хора които очакват една зимна гума да направи автомобила им офроуд машина. Зимната гума за клас автомобил тип лимузина е направена така че да осигури стабилност при мокър, заснежен или не напълно сух терен притова позволява придвижване със скорост до 240км/ч. Тоест ако човек има неоправдано високи очаквания няма как да бъде доволен от полученото. Аз лично не съм изпитвал затруднение с колата да се кача където и да било. Единственото което спъва колата е лягането по корем в снега. Избягвам да влизам в коловози и да ходя там където колата няма работа. Малко реализъм за възможностите на колата и шофьора плюс добре подбрани зимни гуми правят чудеса.
П.С.
Колега , ти правилно го казваш, ама аз примерно живея родом в Хасково , тука падна най-големия сняг , искам да ти кажа , че няма една почистена пресечка навсякъде дори и в момента има по 20 см коловози от лед ... , колата наистина с нови зимни гуми върви на сняг но до там , уви аз наистина бях от тези заблудените , които си мислят , че като сложат чисто нова зимна гума и колата ще върви ... е НЕ , и то не е само бмв или конкретно е60, за мен главния проблем идва от въртящия момент и широката гума , имам приятел с мерцедес е270 cdi 170 коня , но има нютони , кара колата и той с чисто нови гуми , е на ЛЕД и той не мърда седи на едно място , отзаде в багажника има 150 кг сигурно и пак не може да мръдне , и това става НА РАВНО с много лек коловоз. Просто лимузина на задно не върви зимата и това е.
AmW написа:По зле е...
Казва го човека с кола с 250 нМ , приятел карал съм доста коли , на задно , на предно , 4х4. Когато успееш да вкараш дизелов автомат с 500+ нМ ( всяка 530ка е с толкова и нагоре) в пътя на зеледено нанагорнище , те признавам. Комшията ми кара някаква 520ка нз каква е дали е дизел дали е бензин с един ауспух е. качва моята улица без особенни драми , аз не мога да мръдна ... гумите му са някакви на 3 сезона даже и не кара с чисто нови.
- AmW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N52B25
Не казвам, че нютоните, автомата, килограмите и тн не пречат за нормално предвижване... но поне може да е с хубави гуми.
п.п.
Аз съм 4х4, зимни гуми.
п.п.
Аз съм 4х4, зимни гуми.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Колега с чисто нови гуми съм и няма мърдане , другата кола с 4х4 същите гуми на същото място , където бмвто не може да мръдне , я спирам и и мачкам газта до долу и излита даже тракшъна не мига ...