Какво да правим, когато започне война?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Какво да правим, ако започне война?

Мнение от Jordana » 16 Ное 2016, 22:08

Мнооооого изчерпателно по темата с пищовите .
:winky:
https://www.youtube.com/watch?v=peSxf07p0gY
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Ное 2016, 22:22

Jordana написа:Мнооооого изчерпателно по темата с пищовите .

Кое му е изчерпателното? Аз знам точно защо така се получи и какви практически изводи да си направя, а ти?

... внимавай сега ;)
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар

Мнение от koliu_45acp » 16 Ное 2016, 22:35

Jordana написа:Мнооооого изчерпателно по темата с пищовите .

ко речи ?
кат остаим настрана чи пищаците са с различни цеви, .45 не е да пробиваш циментови блокчета, а да повали противника директно чрез трансфер на енергията. ако надупчиш некой с 9мм немаш голема файда ако още разполага с неколко секунди да ти го върне.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 16 Ное 2016, 22:52

Най-евтиното е най-доброто :)
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 16 Ное 2016, 23:18

Според мен малките и средните калибри имат голяма пробивна способност заради високата дулна скорост . Големия калибър заради тежкия куршум има ниска скорост / вероятно дозвукова при някои / слабо проникване но добро отдаване на енергията и силен спирачен ефект . Това ако се ползват еднакъв тип боеприпаси . Поради наличието на различни беприпаси за един калибър , частично могат да се покриват резултатите и ефекта . Практически 9мм е универсален калибър и в зависимост от боеприпаса може да има и тези качества - малки габарити на оръжието , само спирачен ефект , бронебоен или комбиниран заедно с по-малък откат и съответно по -добра група .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Ное 2016, 23:42

Jordana написа:...

това което написа е вярно. сега ми кажи кое е изчерпателното на клипа ... човека демонстрира някакъв много специфичен сценарии на определени (различни) дължини на цевта, различни заряди на патрона и не на последно място- при една съмнителна точка на попадение на 45ацп...

клипа е в най-добри случай конспиративен ;) аз лично никакви изводи не бих си правил....
алекс
трабант 601с
разни други возила

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 16 Ное 2016, 23:47

9х19 си е екстра, нормалните патрони са 115 грейна, за селф дефенс взимаш 100 грейна като мен с по голяма скорост, и си готов, най важното във война е, да се намират лесно муниции, в БГ всичко по различно от 9х19, 9х18 и 7,62х39 е много кът
Някои от вас да си пълни сам патрони ? много клипчета гледах за Ловни, но за бойни се чудя
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 17 Ное 2016, 7:54

Пълненето става разбира се . Но си е инвестиция която няма избиване . Цената на гилзи и куршуми е меко казано неприятна , пълно щастие няма но пък за всяка брада си има гребенче :mhihi: . Съвсем базисен комплект преса матрици шелхолдери тример капсулатор везна и тумблер с медията за гилзите излиза около 600-700 лв
Последна промяна Jordana на 17 Ное 2016, 18:13, променена общо 1 път

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 17 Ное 2016, 15:21

Jordana написа: Но си е инвестиция която няма избиване .

Спри се :) гилзите си ги събираш от това което си изстрелял така че един вид са ти безплатни, капсул- детонатора, барута и куршумите са стотинки- особено за по- популярните калибри. Аз мога съвсем отговорно да ти кажа, че ако стреляш повечко сетъп-а ще си го изплатиш за късо време. Питай ме как знам...

Говоря за бойни муниции... аз ловно оръжие нямам защото не одобрявам.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 17 Ное 2016, 18:11

Стотинки са куршумите ако си ги лееш , а събирането на гилзите е основната идея но те пак не са вечни а за да изкарват повече ти трябват качествени гилзи . Закупуването на гилзи няма да се размине . При цена на патрона в магазина 50-60 стотинки за 9х19 релоудинга в България на пистолетни патрони е занимание за ценители :winky:
То зависи и колко стреляш , ама за 100 -200 патрона на година не си струва изобщо .

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 17 Ное 2016, 18:23

Jordana написа:То зависи и колко стреляш , ама за 100 -200 патрона на година не си струва изобщо .

о, за 100-200 патрона на година - никой не би се занимавал. хората които сами си пълнят стрелят по толкова поне на седмица... аз само този уйкенд съм изстрелял сигурно към 300 патрона...

единственото изключение е може би ако искаш да си сигурен че патроните ти имат абсолютно еднакъв заряд (примерно за снайперска пушка) и единствения начин е да си ги мериш сам - бавно и внимателно.. ама тука няма финансова изгода... а се гони повторяемост/ качество...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 17 Ное 2016, 19:55

Jordana написа:Стотинки са куршумите ако си ги лееш , а събирането на гилзите е основната идея но те пак не са вечни а за да изкарват повече ти трябват качествени гилзи . Закупуването на гилзи няма да се размине . При цена на патрона в магазина 50-60 стотинки за 9х19 релоудинга в България на пистолетни патрони е занимание за ценители :winky:
То зависи и колко стреляш , ама за 100 -200 патрона на година не си струва изобщо .

Днес гръмнах 150 ей така докато си играя с новата играчка, да видя как стреля бие ли и т,н
За 9х19 си заслужава ако верно пукаш по 500 на седмица, особено ако си с 40-45 АЦП там и цената е височка на патрона
Гилзи не е необходимо да събираш, на стрелбището ги продават на кило :mhihi:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 20 Ное 2016, 17:47

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар
Кара: е34 516i с 19ки
Мечтае да кара: ЗиЛ
Детайли за колата: Много върви, чак ме е страх сутрин да я паля!

Мнение от alex_th » 21 Ное 2016, 0:49

Гледайте The Book of Eli.
В духа на темата е.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мфил

Мнение от teao » 22 Ное 2016, 18:30

Бaце тази новина леко ме притеснява. В държава произвеждаща АК 47 и Макаров за по 300$ и 100$ и нелегалната оръжейна търговия си върви с леки спокойни темпове някой иска да въоръжи един куп хора със доста по-скъпо оръжие. Не че нещо, ама ако имаш войска без оръжие, а то всеки тука влизат м/у 500 и 800 човека в един момент може да им пратиш и оръжието...
Както казва един приятел: " Това че съм параноик не значи че не ме следят".

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата