Мнение за обява. Помощ при покупка.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e46 330CI '05
Мечтае да кара: e36 M3

Re: Мнение за обява. Помощ при покупка.

Мнение от chucky » 25 Окт 2016, 22:52

продадено е колега днес разбрах и аз...

Потребител
Аватар

Мнение от Ponko0 » 26 Окт 2016, 20:08

Здравейте, колеги.

Влезе ми една муха да сбъдна е една своя детска мечта, а именно BMW E36.

До сега не съм притежавал BMW и съм почти бос. По принцип се оглеждам за някоя прилична бройка (по-скоро седан), която полека-лека да реставрирам, но на прицела ми попадна следния автомобил: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11477332436059117&slink=g7jkmc

Като гледам е пребоядисана, има и някой доработки (по принцип предпочитам да е в оригиналния си вид), доста добра стойка и кофти джанти.
Парите мисля са ок, но виждам, че доста неща по автомобила не са оригинални, макар и да стоят добре. Какво е вашето мнение?

Второ искам да попитам какви слаби места имат тия мотори?!? Проблеми с горенето на масло? Тоя мотор има ли ванос?
В общи линии, какви са лошите му черти?!?

Ясно ми е, че ще има това-онова за правене, но не ми се влиза в големи филми...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 01 Ное 2016, 12:33

тази кола е със сменян мотор или нещо такова имаше ... появява се през 2г в обявите ... не е никак "запазена" поне от това което съм виждал, преди 4-5г беше понамазанка ... тия "кърпени ръжди" ... ако смяташ и ти да я караш 2г и да я пуснеш в мобилето е ок ... ако ли не ... подмини ... но ако колата ти е в района ... обади се на някой сервиз който често прави БМВта, питай ги колко ще ти вземат за оглед, разбери се да се чуете, обади се на човека, набележете си ден ... разбери се със сервиза и отивай да я гледат НО ПЪРВО ПРОЧЕТИ ВАЖНИТЕ ТЕМИ

такива въпроси НЯМА смисъл да задаваш, просто в раздела в който си писал и сега (раздел е36) гледаш т.н. "ВАЖНИ ТЕМИ" закачени в началото, и почваш да ги четеш... ОТ КРАЙ ДО КРАЙ !!!

по-добре 3 дни да четеш тия теми, от колкото да купиш някаква скрап в която само да наливаш пари и да не караш

коли с ръжда, неравномерно работещи на празен ход, дупчени "на око" от газаджии, с мачкани калници за по-широки гуми, с "спортно окачване" от "германия" директно ги подминаваш ако си обикновен шофьор и просто искаш да си се возиш в нормална кола

едно е36, което НЕ Е УДРЯНО, НЕ Е ЗА БОЯ и НЕ Е ЗА НОВ МОТОР ... до 3хил след първоначална покупка може да се приведе в нормален шосеен вид - всичко гумено по окачването, амортисьори, пружини, седалки ако има нужда, кори ако има нужда - говорим за обикновена, нормална кола без глупости да правиш (цената е ако я вкараш в сервиза и ОТ-ДО правят)

Проблемите при е36 са от липса на поддръжка и кретенски изпълнения на собствениците, които си мислят че е някаква совалка това

ПРОЧЕТИ ВАЖНИТЕ ТЕМИ, и после поствай обяви

Потребител
Аватар

Мнение от Ponko0 » 02 Ное 2016, 19:34

Благодаря за съвета колега. Тя май и без това се продаде...

Сега заглеждам тази бройка: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11468191491679674&slink=gbdjyk.

Искам да попитам този километраж с ринговете не е ли от E46 или в края на моделната серия на Е36 пак слагат рингове?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от maxoyn » 02 Ное 2016, 22:33

Този автомобил се продаваше преди в Пловдив за по-ниска цена. Даже някои от снимките са от старата обява.
Уж пише, че са сменени някои неща. Може пък просто да му е скимнало на човека. На 12-та страница е обсъдена.
Може да питаш mafiata_ ако я е гледал.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318is '97 M44B19
Мечтае да кара: Е30

Мнение от Missing » 03 Ное 2016, 11:08

Ponko0 написа:Благодаря за съвета колега. Тя май и без това се продаде...

Сега заглеждам тази бройка: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11468191491679674&slink=gbdjyk.

Искам да попитам този километраж с ринговете не е ли от E46 или в края на моделната серия на Е36 пак слагат рингове?

Като я продаваше колегата от пловдив колата беше супер. Имаше само надрано леко на предния капак от ключ/пирон, но по спомен момчето свали от цената за тази щета. :) Ако не е преминала през мунинг изпълнения и свали някой лев колата си заслужава по мое мнение. :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от mafiata_ » 03 Ное 2016, 14:54

maxoyn написа:Този автомобил се продаваше преди в Пловдив за по-ниска цена. Даже някои от снимките са от старата обява.
Уж пише, че са сменени някои неща. Може пък просто да му е скимнало на човека. На 12-та страница е обсъдена.
Може да питаш mafiata_ ако я е гледал.

Да бях се разходил да я гледам но нещо не ме грабна. Стария собстеник я даваше за 3900 повозихме се но нещо доста спънато вървеше за 170коня и на спортен режим като сменя скоростите във високи нещо издрънча от долу :dunno: на няколко пъти не знам скорости ли нещо по кардана нямам представа. Колата е доста ръждива на снимките не се вижда добре, другото което ми направи впечатление е че на мястото на тапичката за обезвъздушаване имаше навит някакъв болт и това ме наведе на мисълта нещо да не е прегрявана.
Според мене тоя където я продава сега нищо не е пипал просто иска да изкара някой лев :D aa.. и при спиране тресеше но като цяло стегната возия имаше и от вътре е доста запазена.
1 месец по-късно пак се разходих до Пловдив и се прибрах с една 328ца :) успех

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 04 Ное 2016, 19:49

http://www.cars.bg/c1816220 - не познавам човека, който продава колата.. не ме и интересува кой е. Само искам да ви кажа, че преди около половин година, когато си търсех е36, се натъкнах на тази кола и много се чудех дали да ида да я видя, но в крайна сметка се отказах. Интересното в случая е, че тогава беше на цена 4100 (ако не се лъжа, но имаше със сигурност 4000) и беше на 340 000 км или 380 000.. едно от двете, а сега е на 180 000.. разбира се РЕАЛНИ.. Не мога да гарантирам, че колата се продава от един и същ човек, но и преди беше "частно лице" от Асеновград, така че сами си правете изводите. Просто да си имате едно на ум колко честен е продавача :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 4iko » 04 Ное 2016, 22:01

ylaine написа:http://www.cars.bg/c1816220 - не познавам човека, който продава колата.. не ме и интересува кой е. Само искам да ви кажа, че преди около половин година, когато си търсех е36, се натъкнах на тази кола и много се чудех дали да ида да я видя, но в крайна сметка се отказах. Интересното в случая е, че тогава беше на цена 4100 (ако не се лъжа, но имаше със сигурност 4000) и беше на 340 000 км или 380 000.. едно от двете, а сега е на 180 000.. разбира се РЕАЛНИ.. Не мога да гарантирам, че колата се продава от един и същ човек, но и преди беше "частно лице" от Асеновград, така че сами си правете изводите. Просто да си имате едно на ум колко честен е продавача :bchug:

Цената е оправдана, само на база вложенията които изпъкват от снимките (взимаш кола Х за 1000лв, влагаш 1000 и я пускаш за 2000). М-пакет, черен таван, рингове на таблото, бяла оптика, отпред даже и опушено Депо :mhihi: , предни седалки от е46, вероятно пребоядисана и затова няма забележки и т.н. На пръв поглед да кажем, че има какво да се хареса. Оттам споменатите работи, кривите луфтове и всичко изписано като коментар отблъсква:

ESP - доколкото знам няма на е36, някой да ме поправи, ако бъркам
САМО ЗА ЦЕНИТЕЛИ - ми се връзва за мега запазена оригинална или реставрирана от-до кола (в заводски вид) и задължително 6-цилиндрово
Автомобила е в перфектно състояние , без забележки като нова уникално запазена - не се връзва с горе споменатото
километрите ги обсъдихме
интериора е като нов -никъде няма скъсано или протрито - а няма снимка на задната седалка
Автомобила може да се провери в посочен от вас сервиз - стандартно за всяка обява, но изписано по-този начин никога не ми е допадало

В допълнение - всички удивителни, главните букви и грешки в написаното. Лично аз като видя подобни неща, цъкам Х-са и продължавам нататък. Признавам си, че се вманиачавам твърде много, но пазара е пълен с боклуци. Пиша това, за да обясня как разглеждам колите и евентуално да съм от полза на някой. Също много заглеждам фейслифт елементите, които в случая май са ОК. 2500 като цена за обявата ми се виждат по-реални, но въпроса с цените е строго индивидуален. Нахранете ме за всичко, за което не съм прав, приемам градивна критика :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 4iko » 04 Ное 2016, 22:38

http://www.cars.bg/c1819936 тотално различно от това, което търся като изпълнение за е36-ца, но е единствената в последно време, която бих огледал на живо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ М44Б19
Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
Детайли за колата: Стара баба с тояжка

Мнение от stormrider » 05 Ное 2016, 0:09

4iko написа:
ylaine написа:http://www.cars.bg/c1816220 - не познавам човека, който продава колата.. не ме и интересува кой е. Само искам да ви кажа, че преди около половин година, когато си търсех е36, се натъкнах на тази кола и много се чудех дали да ида да я видя, но в крайна сметка се отказах. Интересното в случая е, че тогава беше на цена 4100 (ако не се лъжа, но имаше със сигурност 4000) и беше на 340 000 км или 380 000.. едно от двете, а сега е на 180 000.. разбира се РЕАЛНИ.. Не мога да гарантирам, че колата се продава от един и същ човек, но и преди беше "частно лице" от Асеновград, така че сами си правете изводите. Просто да си имате едно на ум колко честен е продавача :bchug:

Цената е оправдана, само на база вложенията които изпъкват от снимките (взимаш кола Х за 1000лв, влагаш 1000 и я пускаш за 2000). М-пакет, черен таван, рингове на таблото, бяла оптика, отпред даже и опушено Депо :mhihi: , предни седалки от е46, вероятно пребоядисана и затова няма забележки и т.н. На пръв поглед да кажем, че има какво да се хареса. Оттам споменатите работи, кривите луфтове и всичко изписано като коментар отблъсква:

САМО ЗА ЦЕНИТЕЛИ - ми се връзва за мега запазена оригинална или реставрирана от-до кола (в заводски вид) и задължително 6-цилиндрово
Автомобила е в перфектно състояние , без забележки като нова уникално запазена - не се връзва с горе споменатото
километрите ги обсъдихме
интериора е като нов -никъде няма скъсано или протрито - а няма снимка на задната седалка
Автомобила може да се провери в посочен от вас сервиз - стандартно за всяка обява, но изписано по-този начин никога не ми е допадало

В допълнение - всички удивителни, главните букви и грешки в написаното. Лично аз като видя подобни неща, цъкам Х-са и продължавам нататък. Признавам си, че се вманиачавам твърде много, но пазара е пълен с боклуци. Пиша това, за да обясня как разглеждам колите и евентуално да съм от полза на някой. Също много заглеждам фейслифт елементите, които в случая май са ОК. 2500 като цена за обявата ми се виждат по-реални, но въпроса с цените е строго индивидуален. Нахранете ме за всичко, за което не съм прав, приемам градивна критика :D

Всъщност какви фейс елементи? Само мигача в калника е достатъчен за да ти стане ясно че колата не е фейс.
С много любов към децата!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от stormrider » 05 Ное 2016, 0:10

4iko написа:http://www.cars.bg/c1819936 тотално различно от това, което търся като изпълнение за е36-ца, но е единствената в последно време, която бих огледал на живо.

Гаранция,м40ка. Друго -нищо.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 4iko » 05 Ное 2016, 19:58

stormrider написа:
4iko написа:

километрите ги обсъдихме

Всъщност какви фейс елементи? Само мигача в калника е достатъчен за да ти стане ясно че колата не е фейс.

Доколкото съм чел, при е36 фейса е някак разтеглен във времето. Имах е36-ца 05.1996 2.5ТДС по талон, по VIN не съм гледал. С фейсова предна броня, табло и волан, но със старите мигачи и бъбреци. За бронята не знам дали си е заводската, понеже задната беше цялата оцветена, не помня праговете как бяха, а предната в 2 цвята (долната части си беше сива). Може да се опитам да намеря VIN-а някъде по документите за прехвърлянето, като ми дойде музата.

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: е36 М

Мнение от all4u » 08 Ное 2016, 11:53

Някой с мнения за тази?

http://www.cars.bg/c1890749

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от stormrider » 08 Ное 2016, 16:06

"Доколкото съм чел, при е36 фейса е някак разтеглен във времето. Имах е36-ца 05.1996 2.5ТДС по талон, по VIN не съм гледал. С фейсова предна броня, табло и волан, но със старите мигачи и бъбреци."

Това е само 96година.

ПредишнаСледваща

Назад към E36