Съдействие относно кодиране на няколко опции с NCS Expert

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 328i

Re: Съдействие относно кодиране на няколко опции с NCS Exper

Мнение от exc » 27 Сеп 2016, 8:44

Не е LCI, но е с такива фарове, ако има значение. В момента съм с 10W led крушки на angel eyes. Не знам, ако купя по-силни крушки(20/40W) дали ще има ефект. Доколкото съм чел, по-скоро не.
Има една опция в Карли-то "angel eyes voltage monitoring", която ми е активна. Имам някакви предположения, че ако се изключи ще светнат по-силно, но не съм сигурен. А и предполагам, че нещо може да изгори в последствие.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 27 Сеп 2016, 10:43

exc написа:Не е LCI, но е с такива фарове, ако има значение. В момента съм с 10W led крушки на angel eyes. Не знам, ако купя по-силни крушки(20/40W) дали ще има ефект. Доколкото съм чел, по-скоро не.
Има една опция в Карли-то "angel eyes voltage monitoring", която ми е активна. Имам някакви предположения, че ако се изключи ще светнат по-силно, но не съм сигурен. А и предполагам, че нещо може да изгори в последствие.

ОЕМ крушките си светят най-добре, особено като са нови. При мен ясно се вижда разликата като запаля колата (вътрешните рингове започват да светят по-ярко), спрямо като я отключа. Voltage monitoring е опцията за следене на напрежението, ако я изключиш може да слагаш LED без да ти дава грешка на чека.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exc » 27 Сеп 2016, 11:42

Нямам възможност да сложа такива, защото фаровете дойдоха с ЛЕД ейнджъли и нямам оригинални фасонки. Не ги намирам и като отделна част да се продават. Иначе съм фен на оригиналното, независимо, че свети жълто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: купета

Мнение от vassil_bk » 28 Сеп 2016, 11:20

b00st написа:ОЕМ крушките си светят най-добре, особено като са нови. При мен ясно се вижда разликата като запаля колата (вътрешните рингове започват да светят по-ярко), спрямо като я отключа. Voltage monitoring е опцията за следене на напрежението, ако я изключиш може да слагаш LED без да ти дава грешка на чека.
Светят по-ярко, защото това са дневни светлини. Като отключиш колата са паркинг светлини. Ако сложиш на габарити или къси и колата ти е запалена, пак ще им намалее яркостта като за паркинг светлини. Това на някои FRM модули може да се оправи и да са винаги на 100%, като само при отключване ще са на някакъв процент. Опцията "angel eyes voltage monitoring" няма общо.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exc » 28 Сеп 2016, 11:37

Да, но при мен няма абсолютно никаква разлика в силата на светене на angel eyes. Абсолютно еднакво светят като дневни, габарит и заедно с късите.
Вчера си намерих в Ибей оригинални фасонки за ейнжълите и ги купих. Сега мисля да възстановя заводската конфигурация, но въпросът, който ме вълнува е, по-добре ли ще светят през деня жълтите ейнжъли? Видях, че заводските са 10W, цокъл BA9S, Osram. Ако сложа 20W същите ще има ли ефект и дали мога да прецакам нещо от повечето мощност?

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 28 Сеп 2016, 12:55

exc написа:Да, но при мен няма абсолютно никаква разлика в силата на светене на angel eyes. Абсолютно еднакво светят като дневни, габарит и заедно с късите.
Вчера си намерих в Ибей оригинални фасонки за ейнжълите и ги купих. Сега мисля да възстановя заводската конфигурация, но въпросът, който ме вълнува е, по-добре ли ще светят през деня жълтите ейнжъли? Видях, че заводските са 10W, цокъл BA9S, Osram. Ако сложа 20W същите ще има ли ефект и дали мога да прецакам нещо от повечето мощност?

Ако си префейс варове, нищо не помага, няма да може да ги ползваш като ДРЛ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exc » 28 Сеп 2016, 13:23

С фейсови съм, както писах по-горе.

User
Аватар

Мнение от b00st » 28 Сеп 2016, 13:28

exc написа:Да, но при мен няма абсолютно никаква разлика в силата на светене на angel eyes. Абсолютно еднакво светят като дневни, габарит и заедно с късите.

LCI фаровете са с крушки H8 35W, изглеждат така и се сменя отгоре, върви с фасунката!
http://images.esellerpro.com/2493/I/466 ... 3Bulb1.jpg
10w е преди фейса и се сменя от подкалниците, бъркаш ги според мен.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exc » 28 Сеп 2016, 13:35

Не ги бъркам, защото съм с халогенен фар. :) Ето така ми изглежда фасонката:
Изображение
А крушката е такава:
http://store.emk-33.com/product/565875/ ... osram.html

User
Аватар

Мнение от b00st » 28 Сеп 2016, 13:51

Ами на халогенните фарове, честно казано не знам как ще светят. 10w ако са, не ми изглеждат достатъчно за дневни, по-скоро парк светлини (габарити). Най-вероятно ще трябва да смениш крушките с афтърмаркет, ако искаш да се виждат повечко.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exc » 28 Сеп 2016, 13:55

Ясно, благодаря.

Предишна

Назад към E90/E91/E92/E93