Проблем след смяна на двата термостата
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- xxx500
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бмв E60 530d
- Мечтае да кара: M5
Re: Проблем след смяна на двата термостата
Големия термостат ,колега го смених (оригинален)преди 10тина дни и след като колата държеше висока темп. пак го замених (2ри нов)Днес смених и малкия термостат (с нов) ,никаква разлика.После обаче сложихме един стар(с него предишния собственик ,колата му е държала 80-85 градуса),та с този термостат пробвах колата -не вдигна повече от 97-98 градуса извънградско като я ръчках колата,демек температурата падна.нНе знам дали ще има разлика ,ако я подкарам съвсем студена !Какво става не знам вече.В понеделник ще сваля радиатора да го промия отвътре.Някой има ли идея как да стане най добре .
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Как е тръгнало ще събереш чаркове за още един двигател.
Може да ти държи 97-98 сега защото и застудя времето
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Може да ти държи 97-98 сега защото и застудя времето
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
- v3n0m
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
- Мечтае да кара: е60 M5
xxx500 написа:Големия термостат ,колега го смених (оригинален)преди 10тина дни и след като колата държеше висока темп. пак го замених (2ри нов)Днес смених и малкия термостат (с нов) ,никаква разлика.После обаче сложихме един стар(с него предишния собственик ,колата му е държала 80-85 градуса),та с този термостат пробвах колата -не вдигна повече от 97-98 градуса извънградско като я ръчках колата,демек температурата падна.нНе знам дали ще има разлика ,ако я подкарам съвсем студена !Какво става не знам вече.В понеделник ще сваля радиатора да го промия отвътре.Някой има ли идея как да стане най добре .
Колега защо не опиташ с нов сервиз или направо в оторизиран сервиз. Мое лично мнение е че в оторизирания сервиз имат по голям шанс за отстраняване на проблема

Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!
- xxx500
- кандидат ентусиаст
-
може би си прав,
- xxx500
- кандидат ентусиаст
-
Колеги,днес с неработещ добре малък термостат(взех го от познат дето си е сложил нов) колата извънградско държи 92 до 96 взависимост от скоростта и терена.Пробвах я и на байр с обратни завои -не качи повече от 97,98 с климатик.Някой може ли да обясни как работи точно малкия термостат и каква функция има той,защото няма логика с нов -98 100градуса ,а със стар -92-96 извън градско.Благодаря предварително !
Като си намеря мнението от преди няколко години ще те информирам засега само мога да ти кажа че има термоелемент с двойно действие за разлика от големия.Лека.
- v3n0m
- младши ентусиаст
-
Ако не се лъжа малкия отваря на 70 а големия на 88. Ако греша моля някой колега да ме поправи 
Колега можеш да погледнеш тази тема(на 2-ра страница колегата badjo e60 споменава за някаква помпичка която се намира до казанчето за антифриз)може да ти е от полза!
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 6&t=232738

Колега можеш да погледнеш тази тема(на 2-ра страница колегата badjo e60 споменава за някаква помпичка която се намира до казанчето за антифриз)може да ти е от полза!
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 6&t=232738
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Слагайте само оригинални термостати на БМВ. С тея ментета само грижи ще имате. Не струват милиони.
Извън града в баир при сериозна газ макс 93 градуса.
- v3n0m
- младши ентусиаст
-
vvasilev1 написа:Слагайте само оригинални термостати на БМВ. С тея ментета само грижи ще имате. Не струват милиони.
Колега моите ги смених с термостати на Behr и да ти кажа всичко си дойде на място. Не виждам смисъл да давам 200 лева за два термостата при условие че мога да ги взема за 100 и да си напълня резервоара. Между другото не бих нарекъл Behr "менте"

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
v3n0m написа:vvasilev1 написа:Слагайте само оригинални термостати на БМВ. С тея ментета само грижи ще имате. Не струват милиони.
Колега моите ги смених с термостати на Behr и да ти кажа всичко си дойде на място. Не виждам смисъл да давам 200 лева за два термостата при условие че мога да ги взема за 100 и да си напълня резервоара. Между другото не бих нарекъл Behr "менте"
Е те оригиналните на BMW също са на Behr

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Според мен проблема на колегата не е от термостатите. В повечето случаи проблема на термостатите е че отварят по рано и държат по ниска температура. Най вероятно е другаде проблема, но така може само да гадаем
- v3n0m
- младши ентусиаст
-
netmurder написа:v3n0m написа:vvasilev1 написа:Слагайте само оригинални термостати на БМВ. С тея ментета само грижи ще имате. Не струват милиони.
Е те оригиналните на BMW също са на Behr![]()
Именно за кутия на която да има щампа на bmw не си заслужава да се дават 70-80 лв.
Аз моите ги взех от колега Laviatan (както винаги коректен)

Голямия 11517805811
BMW - 104 лв.
BEHR - 66 лв.
Малкия 11717787870
BMW - 73 лв.
BEHR - 30 лв.
В един от по-предните постове бях споменал за оторизиран сервиз.
- xxx500
- кандидат ентусиаст
-
Колеги какво ще кажете за промиване на охл. система с добавка Бардал(да работи 15мин.) и да източа ,да напълним с вода ,така 2 ,3 пъти и нов антифриз.Или може да стане голяма беля.Моя майстор не е за този вариянт.Какво може да предложите ,да се промие системата ?
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
v3n0m написа:netmurder написа:v3n0m написа:vvasilev1 написа:Слагайте само оригинални термостати на БМВ. С тея ментета само грижи ще имате. Не струват милиони.
Именно за кутия на която да има щампа на bmw не си заслужава да се дават 70-80 лв.
Аз моите ги взех от колега Laviatan (както винаги коректен)![]()
Голямия 11517805811
BMW - 104 лв.
BEHR - 66 лв.
Малкия 11717787870
BMW - 73 лв.
BEHR - 30 лв.
Повярвай ми, афтърмаркет частите на производителите на части за БМВ, не са със същото качество, като частите със щампа на БМВ. Многократно проверено, винаги ми е излизало по-скъпо и вече не се занимавам да сменям с афтърмаркет части. Говоря от опит, нямам никакъв интерес да правя реклама на оригиналните части на БМВ.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
badsharki написа:v3n0m написа:netmurder написа:v3n0m написа:vvasilev1 написа:Слагайте само оригинални термостати на БМВ. С тея ментета само грижи ще имате. Не струват милиони.
Аз моите ги взех от колега Laviatan (както винаги коректен)![]()
Голямия 11517805811
BMW - 104 лв.
BEHR - 66 лв.
Малкия 11717787870
BMW - 73 лв.
BEHR - 30 лв.
Повярвай ми, афтърмаркет частите на производителите на части за БМВ, не са със същото качество, като частите със щампа на БМВ. Многократно проверено, винаги ми е излизало по-скъпо и вече не се занимавам да сменям с афтърмаркет части. Говоря от опит, нямам никакъв интерес да правя реклама на оригиналните части на БМВ.
Така е ама...поне за термостати, тампони на двигател и демпферна шайба е писано 1000 пъти! Нали за това е форума, да се избегнат драми и всеки да избере най-доброто.
Колега,
Винаги се промива системата и то с дестилирана вода! Поне два пъти, после нов антифриз. Оригиналният концентрат е 18 лева за 1,5 литра. Мисля, че проблемът при теб може да е от ментета термостати, задръстен/мръсен радиатор или умряла водна помпа. Аз на нова кола винаги сменям антифриз след промиване и слагам нова помпа.
Успех и пиши какво става