Камера за заден ход и изкарване на аукс
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- ivailo0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack
Re: Камера за заден ход и изкарване на аукс
Поне аз за такава оригинална функция не знам 

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
работи много интересно с пин 6 и 15
когато ги пусна с камерата през AV образа трепти
когато обаче поддам маса на пин 17 на синята букса активира и този вход 6-15 и се получава картина от втората камера
при мен задната камерата е свързана + от задна скорост и реле което дава маса към пин 17 работещо от втори контакт нагоре
когато не съм дал задна - следователно задната камеря нама захранване и поддам маса на пин 17 тои активира вход 6-15 и се получава супер . при мен има свободен бутон ПДЦ котио не ползвам на конзолата и съм го приспособил да прави точно тази маса за да се пуска предна камера когато натисна ПДЦ. активира се директно без да съм на режим Телевизия
когато ги пусна с камерата през AV образа трепти
когато обаче поддам маса на пин 17 на синята букса активира и този вход 6-15 и се получава картина от втората камера
при мен задната камерата е свързана + от задна скорост и реле което дава маса към пин 17 работещо от втори контакт нагоре
когато не съм дал задна - следователно задната камеря нама захранване и поддам маса на пин 17 тои активира вход 6-15 и се получава супер . при мен има свободен бутон ПДЦ котио не ползвам на конзолата и съм го приспособил да прави точно тази маса за да се пуска предна камера когато натисна ПДЦ. активира се директно без да съм на режим Телевизия
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
ares2 написа:а какво е това с двете разделени картини? някаква друга функция на модула ли ?
Оригиналната камера за монтаж отпред е с огледала разположени на 45 градуса пред камерата. Така се получава разделена на две картина показваща какво се случва от ляво и от дясно пред бронята. Това е на клипа който е посочил @ivailo0. А с бутона на волана се превключват видеосигналите от двете камери, работи или само предна или само задна не и двете заедно. По-интересното на клипа е че на пича с М-ката му пише разтоянието отчетено от парктрониците в сантиметри на таблото.
Това мисля.че си го имаше заложено в тия мкови табла...някъде тук из ремите точно това коментираха.Дефакто би трябвало да няма проблем да го изписва.Все пак нали така и знае как да писка според зададеното растояние.Въпроса е да се разбере как да накараш таблото и да го изпише.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- ivailo0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack
Днес ми се роди една идея. Мисля да използвам 6 и 15 видео входовете и да вържа едно mini pc в колата. Ще му лепна една малка безжична клавиатура и един мобилен интернет и ще заспи. Набелязал съм вече няколко варианта 

- ares2
- старши ентусиаст
-
ето как стана предната
активира се при натискането на бутон PDC от конзолата, които аз и без това не ползвам защото нямам и не ми се занимаваше да ретрофитфам..
малко филм беше с работата по самата конзола за да генерира маса с която управлява системата, но е ок и работи
активира се при натискането на бутон PDC от конзолата, които аз и без това не ползвам защото нямам и не ми се занимаваше да ретрофитфам..
малко филм беше с работата по самата конзола за да генерира маса с която управлява системата, но е ок и работи
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
- Кара: E65 black- sport package
Камерата, която ползваш, за заден ход ли е?
Че купих една за отпред, но е за заден ход и снима огледално?
Че купих една за отпред, но е за заден ход и снима огледално?
- ares2
- старши ентусиаст
-
ако е за заден ход снима огледално, но установих това и я заменх с една друга и вече е ок.
но и огледално да снима пак върши работа за да не си отнесеш бронята в някои бетон
но и огледално да снима пак върши работа за да не си отнесеш бронята в някои бетон
- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
- Кара: E65 black- sport package
ares2 написа:ако е за заден ход снима огледално, но установих това и я заменх с една друга и вече е ок.
Аз имам парктроник, не е проблем това, просто искам да сложа и отпред, но огледалния образ ме дразни.

- ares2
- старши ентусиаст
-
racing_team_vidin написа:ares2 написа:ако е за заден ход снима огледално, но установих това и я заменх с една друга и вече е ок.
Аз имам парктроник, не е проблем това, просто искам да сложа и отпред, но огледалния образ ме дразни.
всяка една камера с подобни параметри на 12 волта може да се ползва, стига да е добре защитена от влага.
когато тествах проекта преди да си купя камерата пробвах входа със една стара видео камера и пак работеше
На кои пинове се пуснали предната камера на синята и бялара букса?
- ares2
- старши ентусиаст
-
на бялата буксае видео вхоовете са пин 6 и 15, като 6 ти е активната част, а 15 масата
за да се активира обаче входа се поддава маса на пин 17 от синята.
ако имаш задна камера обаче тя пак се активира от пин 17 и измества сигнала от предната така, че е малко заигравка с това коя как ще е захранена и активна
при мен предната работи при контакт, а задната взема + от светлина задна скорост за да заключи верига на реле коеот пък дава маса към пин 17, а захранването е отново от задна скорост
за да се активира обаче входа се поддава маса на пин 17 от синята.
ако имаш задна камера обаче тя пак се активира от пин 17 и измества сигнала от предната така, че е малко заигравка с това коя как ще е захранена и активна
при мен предната работи при контакт, а задната взема + от светлина задна скорост за да заключи верига на реле коеот пък дава маса към пин 17, а захранването е отново от задна скорост
Аз скоро си сложих камера отзад и честно казано не мислех,че има значение кой о5 двата кабела ще бъде на 13 и кой на 14ти пин,но си работи.Това с предната изглежда добре ,но не може ли тия канали да се ползват за компютър в колата.Честно казано бих п4вжалил камерите за такова нещо,а звука може да дойде от аукса,ако имате йотур или гром.
- ares2
- старши ентусиаст
-
може да се пусне всичко, до колкото разбирам схемата на тунера е по-скоро замислена за допълнителен монитор отзад, както и вхдовете са свързани с онези бутони на Е38 ТВ и АВ и някакви въшни устроиства за свързване с колата и тн.. има доста функции като цяло. аз се бях залетял да правя допълнителен монитор в подглавника на пасажера, но за сега съм го отказал като проект, поне докато не си цифровизирам тунера няма да го започвам