Тока в колата изчезва напълно 320i
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Doctor_sink
- Потребител
-
- Кара: E90 320i
Тока в колата изчезва напълно 320i
Здравейте имам следния проблем по-долу и имам нужда да ме насочите към читаво място където да ме диагностицират или да дадете акъл ако е нещо често срещано и за какво да се приготвя.
Когато заключа/отключа колата или когато седя с изключен двигател на аварийки от нищото тока изчезва все едно е спрян от енергото. Един път се случи и след 5 секунди се включи отново и си помислих, че е грешка.
В събота като я отключих се отключи и дотам.. откачих и закачих акумулатора и тръгна (акумулатора е нов и работи идеално на друга кола..не е от него). След като прибрах колата и я заключих пак спря и не се отключи повече.. след час излизам и гледам тока дошъл, мигат аварийки и колата си стой на габарити както я бях оставил... Та това е моята драма..Може би едно малко пояснение, докато карах в различни дни ми изписа в движение, че тракшъна е офф и веднъж, че АБС е офф ако помага по някакъв начин.
Поздрави
Когато заключа/отключа колата или когато седя с изключен двигател на аварийки от нищото тока изчезва все едно е спрян от енергото. Един път се случи и след 5 секунди се включи отново и си помислих, че е грешка.
В събота като я отключих се отключи и дотам.. откачих и закачих акумулатора и тръгна (акумулатора е нов и работи идеално на друга кола..не е от него). След като прибрах колата и я заключих пак спря и не се отключи повече.. след час излизам и гледам тока дошъл, мигат аварийки и колата си стой на габарити както я бях оставил... Та това е моята драма..Може би едно малко пояснение, докато карах в различни дни ми изписа в движение, че тракшъна е офф и веднъж, че АБС е офф ако помага по някакъв начин.
Поздрави
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Тока в колата изчезва напълно 320i
Акумулаторът ти е нов, но симптомите са все едно е на път да умре. Първо провери дали се зарежда и дали е адаптиран към колата. Ако стария е свършвал, сега колата се шашка. После виж кабелите от и към него, включително местата на прегъване на снопа към багажника и дали е добре захваната масата към купето. Като цяло, отиди на майстор, който се занимава с авто ел. системи да замери какво се случва, че причини много.
Never mistake motion for action...
- bmw_machine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320dA M47
- Детайли за колата: УНИКАТ!!1
Да, или акумулаторът ти е скапан; или не е регистриран/настроен спрямо ампеража след смяната; или някъде ти дава късо.
- Doctor_sink
- Потребител
-
- Кара: E90 320i
Това си помислих и аз, но го свалих и сложих веднага на другата кола, работи идеално, закачих го пак на БМВ-то и тръгна. Тръгна и с друг акумулатор също без проблем.. Прегледах жиците и не виждам нещо очевидно по видимата част от снопа кабели до батерията. Все едно колата се рисетва като и откача кабелите и като я изгася и заключа или отключа отново се губи тока..Зачудих се дали няма нещо общо с аларма/централно?!
Разхлабила се е буксата под жабката(от температурата). Не се оправя. Трябва да се смени +совия кабел до акумолатора. Често срещан проблем. Има много писано в чуждите форуми.
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
То е ясно, че има някъде лоша връзка, може и масата да е, също често срещан проблем. Акумулатор не включва и изключва когато си поиска.
6 мнения
• Страница 1 от 1