Колеги,ще слагаме ли вече летните гуми?
Модератор: Общи модератори
Re: Колеги,ще слагаме ли вече летните гуми?
Не знам какъв рейсър трябва да съм, ама снощи я минах още един път Шипка и пак нямам нито едно светване на ASC-то или задействане на ABS-a. Само информативно в 20.00 часа вечерта температурата на предела на Шипка беше +1 градус, та не знам в какви часове на денонощието и на какви надморски височини пътувате, че ви трябват зимни гуми. Ако все пак на някой му е хоби да минава Беклемето в 05.00 сутринта вече си е друго...
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Колеги,помагайте,чувствам се омерзен и предаден ..Имам Бриджстоун Туранза,купувани нови от мен '13 ДОТ,на около 15на хиляди км са в момента.Забелязах някакви много на брой фини,почти микроскопични повърхностни пукнатинки между борда и протектора,само от външната страна.Подозирам слънцето и безбожните жеги от миналото лято за главен виновник.Оня ден се опитах да тръгна с мръсна газ и не превъртяха,което ме успокоява ,че имат сцепление (външно видимо износване нямат)И все пак, ОК ли са като цяло,все пак 3-4 пъти годишно излизам извън града и вдигам скорости над 90 км,достигайки внушителните 100-110 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Карай ги смело. Пукат се така от слънцето.
А за ледващите си вземи някакъв читав гел за гуми и ги мажи поне един път седмично.
А за ледващите си вземи някакъв читав гел за гуми и ги мажи поне един път седмично.
- Bogat-Beden
-
-
Супер,благодаря 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
bum_bum написа: А за ледващите си вземи някакъв читав гел за гуми и ги мажи поне един път седмично.

Мога да препоръчам един силикон за гуми (не е на водна основа като масовите) на една българска фирма - Артхим. Ползвам го от години и съм супер доволен, няма никакво напукване по гумите и лъщят доста дълго време. Малко е труден за намиране обаче, последно имаха магазин в един стопански двор при Метро 2
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Don_Diego написа:bum_bum написа: А за ледващите си вземи някакъв читав гел за гуми и ги мажи поне един път седмично.
![]()
Мога да препоръчам един силикон за гуми (не е на водна основа като масовите) на една българска фирма - Артхим. Ползвам го от години и съм супер доволен, няма никакво напукване по гумите и лъщят доста дълго време. Малко е труден за намиране обаче, последно имаха магазин в един стопански двор при Метро 2
Аз си купувам спрей на Ma*fra за гумите и съм адски доволен.Последният път от Бриколаж го купих.
Гумите остават доста дълго лъскави и даже кал трудно им се лепи отстрани

- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Аз съм тествал може би 2/3 от препаратите за лъскави гуми на пазара (не ми ли лъщят гумите след като измия колата, все едно не съм я мил колата
) и този, който казвам е най-добре, особено ако се гледа цена-качество. Последния път си взех 5л туба за 35лв по спомен и имам още поне 3.5л, а го купувах преди около 2години 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз предпочитам мат.
Лъскавите ми стоят малко като на такси.
Лъскавите ми стоят малко като на такси.
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Аз ползвам Opti-Bond Tire Gel на Optimum Polymer Technologies. Гумите се запазват много добре и не лъщи като след евтина автомивка, а стоят матови.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Сложих ги вчера.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Трябваше да ги сложа вчера, но излезе приятеска оферта за нови джанти, така че ще изчакам до края на седмицата, за да видим дали ще има сделка. 

- Gpenev
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M5 E39
Аз ги сложих още преди 2 3 седмици. Тука в Пловдив и Пазарджик времето е повече от приятно. 

- Bogat-Beden
-
-
всеки път съм така и азVra4anin написа:Сложих ги днес и ме сецна кръста от влачене на джанти и гуми, де*§а мама му![]()

- pavkata24
- Потребител
-
- Кара: E61
- Мечтае да кара: SU-35
- Детайли за колата: N52B25
И аз да се включа. Мислех да сменя гумите миналият уикенд и добре че не избързах. В петък вечерта и мен ме Валя (малко) сняг на Витиня. [GRINNING FACE WITH SMILING EYES]
Sent from my Galaxy Note 4
Sent from my Galaxy Note 4
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Bogat-Beden написа:всеки път съм така и азVra4anin написа:Сложих ги днес и ме сецна кръста от влачене на джанти и гуми, де*§а мама му![]()
И аз