Е91 Счупено предно стъкло - сервиз, цена, стикери?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Привет колеги.
Вчера след работа заварих колата с прекрасен "охлюв" на предното стъкло. Мистерията дали нещо е паднало или някой келеш е решил да ми направи мръсно остава. Фактът е, че ще трябва да се прави.
Въпросът ми е, в Софийско има ли читав стъкларски сервиз и имате ли представа актуално как вървят предните стъкла (без сензори е). Също така четох, че прехвърлят стикерите за ГО, преглет, винетка някой има ли представа дали става номера с отлепяне и прехвърляне в сервизите?
Ето и как красиво е счупено
Вчера след работа заварих колата с прекрасен "охлюв" на предното стъкло. Мистерията дали нещо е паднало или някой келеш е решил да ми направи мръсно остава. Фактът е, че ще трябва да се прави.
Въпросът ми е, в Софийско има ли читав стъкларски сервиз и имате ли представа актуално как вървят предните стъкла (без сензори е). Също така четох, че прехвърлят стикерите за ГО, преглет, винетка някой има ли представа дали става номера с отлепяне и прехвърляне в сервизите?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Е91 Счупено предно стъкло - сервиз, цена, стикери?
drago9205 написа:Привет колеги.
Каско нямаш ли?Аз бих гледам оригинални стъкла от коли на части в морга - със сигурност ще има много добри стъкла,защото всичко освен ОЕМ колкото съм сменял със сензори или без - не са били същото качество
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- drago9205
- старши ентусиаст
-
Каското е сложна тема
. Аз я държа на паркинг да нощува по принцип и реших да отложа каското с месец/два, което някак си чувствах, че няма да е добро решение, та аз съм си виновен за липса на каско. Ще ми е обеца на ухото това и ще ускоря въпросната процедура, в случай, че има подобни случаи за в бъдеще.
Иначе и аз мислех за сткло на старо/от морга. Може би ако мога някъде на живо да сравня ОЕМ със заместителм за да се ориентирам в разликите откъм качество. Но няма спор, че ОЕМ са по-качествени, аз лично останах много доволен от УВ филтрите, които имаше вече счупеното стъкло.
Четох теми на колеги, за недобре сменени стъкла и странични шумове след това, та по-скоро това ме накара да пусна темата. Изборът на по-читаво място. За стикерите звъннах 1-2 телефона и подвърдиха, че "джамчаджиите" ги прехвърлят без усилия.

Иначе и аз мислех за сткло на старо/от морга. Може би ако мога някъде на живо да сравня ОЕМ със заместителм за да се ориентирам в разликите откъм качество. Но няма спор, че ОЕМ са по-качествени, аз лично останах много доволен от УВ филтрите, които имаше вече счупеното стъкло.
Четох теми на колеги, за недобре сменени стъкла и странични шумове след това, та по-скоро това ме накара да пусна темата. Изборът на по-читаво място. За стикерите звъннах 1-2 телефона и подвърдиха, че "джамчаджиите" ги прехвърлят без усилия.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Избягвай кобри, мобри, мустанги и всякакви такива животни. Най-добре отиди за смяната в официален сервиз. Pilkington мисля доставят ОЕМ стъклата на БМВ, поне аз като сменях на Е36цата оригиналното беше такова. Така че ако купуваш ново, това е марката, качеството е високо.
- dblos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 330D
- Детайли за колата: Touring
Скоро проверявах сътъкло Pilkington за Е91 със датчик .
Цената по спомен за стъкло с монтаж и нова горна лайсна беше около 360лв за Pilkington
Щом си без датчик за теб може да е и по-евтино.
Цената по спомен за стъкло с монтаж и нова горна лайсна беше около 360лв за Pilkington
Щом си без датчик за теб може да е и по-евтино.
- stkazakov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e60 535d
- Мечтае да кара: BMW X6M
Да Pilkington със сигурност доставят стъклата за ОЕМ вграждането!
Аз сменявах преди няколко години по каско и заради HEAD UP-a държах да бъде Pilkington.
Беше в доверен сервиз и нямам си и напредстава колко беше като цена, а говоря за 60-ка.
Аз сменявах преди няколко години по каско и заради HEAD UP-a държах да бъде Pilkington.
Беше в доверен сервиз и нямам си и напредстава колко беше като цена, а говоря за 60-ка.
Оригинални масла BMW, CASTROL, MOTUL, TOTAL, BARDAHL, ELF, GM, REPSOL и т.н.
Имаме налични много голяма гама автомобилни части на супер атрактивни цени, съединители, спирачна система, ходова част, филтри и т.н.
Безплатна доставка на масло и филтри!!!
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=63&t=293316
[u]http://autokazakov.bg
0894042727, 0898972222, 0883436333
https://www.facebook.com/Autokazakov
Имаме налични много голяма гама автомобилни части на супер атрактивни цени, съединители, спирачна система, ходова част, филтри и т.н.
Безплатна доставка на масло и филтри!!!
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=63&t=293316
[u]http://autokazakov.bg
0894042727, 0898972222, 0883436333
https://www.facebook.com/Autokazakov
- drago9205
- старши ентусиаст
-
Благодаря колеги. Ориентирах се, че Pilkington са ОЕМ стъклата. Бърз поглед в нета показа цени от ~350. В родното Плевенско бащата успя да договори в негов доверен сервиз ОЕМ вариант за 250-60 и реплика за 160 и 2-те включват монтажа. Ще проверя дали "ОЕМ"-а който предлагат е Пилкингтон, но като се има в предвид, че му остъпват ми се струва реалистично да е на такава цена.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
stkazakov написа:Да Pilkington със сигурност доставят стъклата за ОЕМ вграждането!
Само ,че не е точно така защото ги доставят и Saint Gobain - Sekurit на 90ките ...може и да зависи от стъклото,аз лично като чета по чуждите форуми пилкинтон-а става на дребни точици за отрицателно време...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- drago9205
- старши ентусиаст
-
Gqbriel написа: аз лично като чета по чуждите форуми пилкинтон-а става на дребни точици за отрицателно време...
Сега като ме подсети - на по-силно осветено време бях забелязал такива и на оригиналното, вече счупено стъкло, та може и да е за добро смяната

- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
На мене в доверен сервиз ми сложиха ново стъкло, обаче е некво светло и ми блести отвътре и после сравних най-долните знаци Е000201 и бяха различни от оригиналното; с две думи обърнете внимание и на това.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Black-Power
- младши ентусиаст
-
Отностно точиците, моето, цялото е в такива 

Stop me, if you can 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Soni написа:Отностно точиците, моето, цялото е в такива
Аз мисля да инвестирам в Ceri Glass ,което го дават да прави чудеса точно с такива неща ,само че чакам малко да се стопли ,да не е тези студени дни и го почвам с машината ,разбира се първо някъде където не се вижда много..краен случай просто ще ходя по каско за стъкло

- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Gqbriel написа:Soni написа:Отностно точиците, моето, цялото е в такива
Аз мисля да инвестирам в Ceri Glass ,което го дават да прави чудеса точно с такива неща ,само че чакам малко да се стопли ,да не е тези студени дни и го почвам с машината ,разбира се първо някъде където не се вижда много..краен случай просто ще ходя по каско за стъкло
Даваи, ще те последвам, е само където нямам каско

- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
На мен точно от камъчетата ми го покри каското 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Gqbriel написа:Soni написа:Отностно точиците, моето, цялото е в такива
Няма смисъл да си играеш да полираш стъклото. Само за много леки драскотини ще изкара, камъчета много трудно, ако си много упорит може и да го прецакаш, като задържиш машината и прегрее на това място. По-добре иди при професионалист.
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2