Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои
Bokrael написа:Можете ли да ми препоръчате хубав, действащ креатин, от който не се задържа вода? Искам да кача още мускулна маса, а не да стана балон?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
- димитър_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318is;Е36 328i;Е46 330i;E60 530d
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
Мили хора, може ли да ми обясните нещо, което сам не мога да разбера. Оказва се, че в бодибилдинга, колкото повече чета и се информирам, толкова по-сложно и невазможно ми се струва. Преди си мислех, че всеки яде пиле и ориз и блъска и според генетичните заложби и хвърления труд идват и съответните резултати. НО това беше преди да разбера за броенето на калории, протеини и тн. Доколкото разбрах, на един редовно трениращ мъж му трябват 2-3гр протейн на килограм от теглото му. Да речем аз тежа 80кг х 2гр = 160гр протейн за ден. Ако не се доставят толкова протеини, няма разтеж, независимо от тренировките. Ако се доставят повече, организма не мога да ги усвой и ги превръща в мазнини?! Та, как по дяволите да стане това, без всеки ден да ям едно и също и добре пресметнато до точност? До голяма степен спазвам фитнес диета и ям каквото трябва. Но примерно си похпвам манджи, мусака, пиле с картофи, пилешка кавърма и каквото булката направи от тоя сорт. Като през работно време също гледам да ям препоръчителните храни за фитнес диета, но поради естеството ми на работа (шофьор) всеки ден ям от различни места и различни неща. Как мога да знам, че днес примерно съм си набавил 130гр протеин и ще изпия само една доза суроватка на прах, която съдържа 22гр в доза (Syntha 6) за да ги изтаманя или че днес съм приел 100гр протеин и съответно ще трябва да навксвам две дози, така че никога да не съм по-малко или в повече от дневния прием? Това ми се вижда някаква лудост, като гледам кандидатите за Мистър Олимпия как си носят кутии и всичко на тях е сметнато, просто не мога да си го причиня, това клони към фанатизъм. Да харесва ми и тн, но чак пък до такава степен. Та ме мъчи въпроса, има ли как да вървя напред без да се фанатизирам до такава степен, все пак едва ли всяка "батка" по улиците си мери всяко ядене на везна и спазва диета на 100%. Ограничавам се от доста неща, доста неща вече не ям изобщо (като отначалото беше проблем, а сега ми е по-добре). На чак пък толкова да се огранича, че и манджи да не ям и да вървя с калукатора да смятам.....не мисля.... Та можете ли да ме просветлите малко по въпроса, бих бил много благодарен! 

- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Няма да почнеш да качваш мазнини от протеина и гледай условно да си набавяш достатъчно. Ако в менюто ти присъстват яйца, месо, риба, извара и т.н. значи всичко е ок. Като се състезава човек е неизбежно да си носи кутии и да си мери храната. Когато се тренира за здраве не е нужно да се правят чак такива неща. Блъскай здраво, храни се чисто и прави от време на време чийт дей и така. 

- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
Vanqu1sh написа:Няма да почнеш да качваш мазнини от протеина и гледай условно да си набавяш достатъчно. Ако в менюто ти присъстват яйца, месо, риба, извара и т.н. значи всичко е ок. Като се състезава човек е неизбежно да си носи кутии и да си мери храната. Когато се тренира за здраве не е нужно да се правят чак такива неща. Блъскай здраво, храни се чисто и прави от време на време чийт дей и така.
Благодаря! Мисля да вдигна разходите за фитнес, защото сега приемам протеин само след тренировка 4 пъти седмично. И тези 22г през ден май са изобщо не са достатъчно. Не знам колко протеини дава едно пилешко филе на скара, но ако трябва да си набавя 200гр, а от протеина си добавям само 20гр, може би останалите не си ги добавям с храна. нз.... Кои вариант ще е по-добър според вас:
1. Да пия протеин всеки ден и в дните, в които тренирам още веднъж след тренировката?
2. Да пия протеин само в дните, в които тренирам, преди и след тренировка?
3. Да пия протеин след всяка тренировка, като 30мин преди тренировка пия креатин?
Че разбрах и че е хубаво да се яде 2 часа преди тренировка, за да започне храната да се усвоява повреме на тренировката за да може да предпази мусколите от еди какво си. Като същата работа върши протеин 30мин преди тренировка, защото тои се разгражда за толкова, а не за 2ч?!?!

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Бъркаш малко нещата като последователност... Като чета, напълно начинаещ си по отношение на храненето, започни като такъв. Първо извади от менюто си боклуците и всякакви бели въглехидрати. После прочети хранителните стойности на основните неща, с които се храниш и обичаш, така ще си ориентиран колко калории и основни нутриенти приемаш. Няма лошо да си записваш една седмица, за да добиеш усет към храната. Като започнеш да се храниш що-годе правилно, вече имаш добро начало. Колко точно ти е протеина на кг в момента не е толкова важно, само гледай да не падаш под 1 гр/кг., което не е проблем, ако се храниш що-годе правилно. Всичко останало е строго индивидуално, зависи от организма ти и резултатите идват с времето. Трябва много четене, тук няма никой да ти даде точна рецепта. После пробваш и разбираш кое ти действа добре и кое не. Това е най-важният ти ориентир, а не какво ядат гигантите от брошурите за добавки. Има и по-кратък път - отиваш при диетолог или експерт по фитнес хранене да ти направи хранителен план, който д се опитваш да спазваш. Но това вече е друга тема.
Never mistake motion for action...
- ryan83
- gangstera
-
- Мечтае да кара: E46///M3 Е92///M3 E39///M5 E60///M5 F10///M5 F90///M5 COMPETITION
Leon много добре ти го е казал. Чак в такива филми да се вкарваш с броенето на протеин тва не е толко важно
важно е якото трениране, постоянството и храната! Резултатите сами ще дойдат
Аз мога да добавя че след тренировката е добре да вземеш нещо за възтановяване ако нямаш добавки, примерно банани, кисело мляко или нещо друго. Протеина трябва да го взимаш веднага след трен за да има възтановяване. Също до 30 минути или най-много до час след трен трябва да ядеш нещо, защото тогава има един анаболен прозорец и трябва да спреш мускулния разпад иначе все едно не си правил нищо! Също трябва да пиеш минимум по 2 литра вода на ден!

Ако имаш каквото е необходимо...
можеш да имаш всичко

можеш да имаш всичко

- PaCk0o
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e36 m3
Пичове кажете някои калкулатор за дневните калории на български, че намирам само един ама не е много верен.
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
ryan83 написа:Leon много добре ти го е казал. Чак в такива филми да се вкарваш с броенето на протеин тва не е толко важноважно е якото трениране, постоянството и храната! Резултатите сами ще дойдат
Аз мога да добавя че след тренировката е добре да вземеш нещо за възтановяване ако нямаш добавки, примерно банани, кисело мляко или нещо друго. Протеина трябва да го взимаш веднага след трен за да има възтановяване. Също до 30 минути или най-много до час след трен трябва да ядеш нещо, защото тогава има един анаболен прозорец и трябва да спреш мускулния разпад иначе все едно не си правил нищо! Също трябва да пиеш минимум по 2 литра вода на ден!
Благодаря за мненията! Това щеше да е следващия ми въпрос. Като пия протеин веднага след тренировка и ям след около 30мин нали няма да компроментирам ефекта му? С пиенето на вода също?
Също така, как бих имал по-голям ефект, като приемам протеин всеки ден и в дните, които тренирам два пъти или протеин всеки ден + креатин в дните, в които тренирам? Тъй като за мен е много трудно да си набавя това ядене, което е хубаво да е 2ч преди тренировка, заради работата ми и искам да го заменя с добавки.

- димитър_81
- кандидат ентусиаст
-
Като гледам много залагаш на добавките, а не трябва. Вместо да си даваш парите за добавки ги похарчи за истинска храна, можеш да пробваш със сандвичи, ако нямаш време за друго. До един час след тренировка, ако можеш да ядеш няма нужда и от пудра. Храни се поне 5 пъти на ден. Може да си вземеш само едни витамини и омега 3.

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
димитър_81 написа:Като гледам много залагаш на добавките, а не трябва. Вместо да си даваш парите за добавки ги похарчи за истинска храна, можеш да пробваш със сандвичи, ако нямаш време за друго. До един час след тренировка, ако можеш да ядеш няма нужда и от пудра. Храни се поне 5 пъти на ден. Може да си вземеш само едни витамини и омега 3.
Истинска храна и сандвичи, е като истински секс и ръкоблудство... просто се самоизключват мъжката

Колегата Empty_Head нито е казал колко кила и колко иска да стане, нито на колко години е, нито от колко време тренира, нито какво иска да постигне..... каквото и да му предлагаме е стрелба в тъмното

- димитър_81
- кандидат ентусиаст
-
sambeto написа:димитър_81 написа:Като гледам много залагаш на добавките, а не трябва. Вместо да си даваш парите за добавки ги похарчи за истинска храна, можеш да пробваш със сандвичи, ако нямаш време за друго. До един час след тренировка, ако можеш да ядеш няма нужда и от пудра. Храни се поне 5 пъти на ден. Може да си вземеш само едни витамини и омега 3.
Истинска храна и сандвичи, е като истински секс и ръкоблудство... просто се самоизключват мъжката![]()
Колегата Empty_Head нито е казал колко кила и колко иска да стане, нито на колко години е, нито от колко време тренира, нито какво иска да постигне..... каквото и да му предлагаме е стрелба в тъмното
Тъкмо щях да питам с какъв стаж е и какви са му целите и ти си ме изпреварил.
А за сандвичите, те са в случай, че няма време за друго. По-добре филия черен хляб с пилешко, пуешко или телешко филе мало сирене от колкото протеин на прах.

- PaCk0o
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e36 m3
ryan83 написа: Също до 30 минути или най-много до час след трен трябва да ядеш нещо, защото тогава има един анаболен прозорец и трябва да спреш мускулния разпад иначе все едно не си правил нищо!
Би ли обяснил защо анаболния прозорец е само час и ще има мускулен разпад ако не ядеш в това време ?
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
PaCk0o написа:ryan83 написа: Също до 30 минути или най-много до час след трен трябва да ядеш нещо, защото тогава има един анаболен прозорец и трябва да спреш мускулния разпад иначе все едно не си правил нищо!
Би ли обяснил защо анаболния прозорец е само час и ще има мускулен разпад ако не ядеш в това време ?
За да създадат смисъл за скъпия изолат.
- ryan83
- gangstera
-
- Мечтае да кара: E46///M3 Е92///M3 E39///M5 E60///M5 F10///M5 F90///M5 COMPETITION
PaCk0o написа:ryan83 написа: Също до 30 минути или най-много до час след трен трябва да ядеш нещо, защото тогава има един анаболен прозорец и трябва да спреш мускулния разпад иначе все едно не си правил нищо!
Ми незнам колко е тоя прозорец ама съм чел за него че до час най-късно трябва да имаш едно основно ядене след тренировка за да спреш катаболните процеси (процесите на разграждане) в мускулната тъкан. Трябва да имаш възстановяване на мускулите които си тренирал иначе се разрушават.
''Когато тренирате фитнес, вие изпадате в катаболизъм, но отваряте т. нар. анаболен прозорец със след тренировъчното хранене. Времето за храна и почивка извън фитнеса е времето на анаболни процеси! Вие увреждате мускулни влакна по време на фитнес, вие дефакто не слабеете! Просто един добър калориен баланс изготвен и спазван от вас ви гарантира топенето на мазнини и запазване на чистата активна маса, без която не функционира вашето тяло и организъм нормално.''
''Вашето тяло компенсира този стрес от фитнес натоварване по време на почивка и балансирано хранене. Така вие имате силни и здрави мускули.''
Ако имаш каквото е необходимо...
можеш да имаш всичко

можеш да имаш всичко