Проблем с фар

6-та серия ('04+)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 362
Регистриран на: 4.10.2010
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: Много коли
Мечтае да кара: M4

Проблем с фар

Мнение от kiky_7 » 09 Фев 2015, 2:56

Здравейте колеги, проблема е следния. Имах конденз във фара, след което започна на етапи да гасне и да светка крушката, после заби в земята и сега единия свети нормално, а другия ( проблемния фар) свети в земята. Свалих фара оставих го от самосебеси да изсъхне и да изчезне конденза, след това махнах и двата модула, от малкия модул ( за адаптивните светлини ) изтече доста вода и мислех, че е прецакан. Размених модулите, сложих модула от другия фар ( който работи 100%) и проблема остана, фара все още свети в земята. На таблото вътре не излиза никаква грешка за фара, разгледах из форумите, че ако има проблем в модула за адаптивни светлини ще светне тази лампа http://shoptalkwithjamie.weebly.com/home/bmw-e63-650i-headlight-malfunction . Какъв може да е проблемът според вас ? И също така, нивомата от кой модул се командва, от този на адаптивните светлини, или от контролния модул ?
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 662
Регистриран на: 17.05.2006
Местоположение: София
Пол: Мъж

Re: Проблем с фар

Мнение от Giovanni » 09 Фев 2015, 10:27

Здрасти колега,
от лайт модула се командва това, но зависи чековете как са кодирани, ако нещо е било изключено от там, няма да ти излиза грешка на таблото при проблем, но при диагностика ще излезе.
Аз имах преди време 650-ка и имах подобен проблем с единия фар,но проблема се свеждаше само до палене и гаснене на крушката. След като си закачих колата се оказа баласта, смених го и се оправи. Подозирам че може да имаш проблем с моторчето за вертикално регулиране или с тока до него.
Гледам че си от софия, мога да погледна колата

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 362
Регистриран на: 4.10.2010
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: Много коли
Мечтае да кара: M4

Re: Проблем с фар

Мнение от kiky_7 » 09 Фев 2015, 20:38

Оказа се модула за адаптивните светлини и машинката за нивмата вътре в самия фар... Модула ще го намеря, но машинката като отделна част едвали ще я има някъде.
Изображение Изображение

Назад към E63/E64/F12/F13

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани

Последни теми
Facebook