надрано челно стъкло-помощ
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- goldolars
- Потребител
-
- Кара: e60 525d xdrive
- Мечтае да кара: M
надрано челно стъкло-помощ
Здравейте колеги, пролетта си купих колата с чистачки в окаяно състояние бяха супер твърди и назъбени, смених ги но още тогава забелязах че са надрали стъклото през лятото не беше проблем но сега вече наистина е неприятно стопове, фарове всичко се отразява супер много и си представете и дъжд д завали много ми уморява очите абе с една дума искам да го оправя и за стане по ясно стъклото не е на някакви деруги или нещо подобно а на много ситни драскотинки точно с посоката на чистачките ако го снимам даже може и да не се видят.
Та въпросът ми е след като полират фарове трябва да полират и челните стъкла...нали? или има някаква разлика и къде могат да го полират и евентуално ако сте запознати с ориентировъчна цена?
благодаря предварително!
Та въпросът ми е след като полират фарове трябва да полират и челните стъкла...нали? или има някаква разлика и къде могат да го полират и евентуално ако сте запознати с ориентировъчна цена?
благодаря предварително!
BMW E60 525xDrive 197HP 2007 LCI
BMW E87 120D 163HP 2005
[Oo=[][]=oO] BMW
OO==\°/==OO Alfa Romeo
BMW E87 120D 163HP 2005
[Oo=[][]=oO] BMW
OO==\°/==OO Alfa Romeo
- morto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d SE E90
Re: надрано челно стъкло-помощ
Дано не е в разрез с правилата на форума, но на мен този човек ми помогна http://www.pastirane-na-avtomobili.com/ имах проблем с предното стъкло не точно като твоя, и бях на път да го сменявам, но го спасиха с полиране колкото и странно да звучи! 

- steppenwolfbg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е91
- Детайли за колата: '11
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
За съжаление челното стъкло е от стъкло а фаровете които подлежат на полиране са от пластмаса...и аз се интересувах преди време щото и моя джам е целия в миниатюрни точки от прахолях при висока скорост - караме така докато сменим стъклото 

- goldolars
- Потребител
-
много тъпо явно така ще стане мерси много все пак
BMW E87 120D 163HP 2005
[Oo=[][]=oO] BMW
OO==\°/==OO Alfa Romeo
BMW E87 120D 163HP 2005
[Oo=[][]=oO] BMW
OO==\°/==OO Alfa Romeo
- TSMT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 320d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Superexstatic написа:За съжаление челното стъкло е от стъкло а фаровете които подлежат на полиране са от пластмаса...и аз се интересувах преди време щото и моя джам е целия в миниатюрни точки от прахолях при висока скорост - караме така докато сменим стъклото
Не съм съгласен. Подлежи на полиране предното стъкло!
Пример: https://www.youtube.com/watch?v=eQNItBLULtw! Това се прави за премахване на:
варовикови отлагания, петна от смоли, петна от птичи екскременти, налепи от лак, полепнал при пребоядисване на части от автомобила(омара от лак), промишлени замърсявания от всякакъв тип, които не могат да бъдат почистени с друг метод, петна от киселинни дъждове, наслоявания от графита на чистачките, оксидация и др.
Лошото е, че полирането не отстранява драскотини /случая на колегата/, не поправя дефектите на стъкла налющени от камъчета при шофиране и спукани стъкла!
За последния случай /спукани стъкла/ има технологии за ремонт!
Пример: http://spukanostaklo.com/автостъкла/ремонт-на-автостъкла/
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
TSMT написа:Superexstatic написа:За съжаление челното стъкло е от стъкло а фаровете които подлежат на полиране са от пластмаса...и аз се интересувах преди време щото и моя джам е целия в миниатюрни точки от прахолях при висока скорост - караме така докато сменим стъклото
Не съм съгласен. Подлежи на полиране предното стъкло!
Пример: https://www.youtube.com/watch?v=eQNItBLULtw! Това се прави за премахване на:
варовикови отлагания, петна от смоли, петна от птичи екскременти, налепи от лак, полепнал при пребоядисване на части от автомобила(омара от лак), промишлени замърсявания от всякакъв тип, които не могат да бъдат почистени с друг метод, петна от киселинни дъждове, наслоявания от графита на чистачките, оксидация и др.
Лошото е, че полирането не отстранява драскотини /случая на колегата/, не поправя дефектите на стъкла налющени от камъчета при шофиране и спукани стъкла!
За последния случай /спукани стъкла/ има технологии за ремонт!
Пример: http://spukanostaklo.com/автостъкла/ремонт-на-автостъкла/
Явно подлежи на почистване, не на полиране, в смисъла който аз и колегата имаме предвид - от надрано/, тъй че не виждам с кое не си съгласен

- TSMT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 320d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Имах предвид, че предното стъкло МОЖЕ да се полира, която услуга се прави с цел почистване. За другия "смисъл" не съм писал нищо
То е ясно, че трябва ново стъкло... 

- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Ц. Ново стъкло е решението според мен. Проучвал съм въпроса.
- steppenwolfbg
- кандидат ентусиаст
-
кофти новина за мен...имам такъв проблем-ситни драскотини от камъчета и мислех, че със полиране ще се оправи. Към линка, който дадох бях говорил с човека и ми каза по телефона да отида да я погледне, малки драскотини можел да премахне. Другата седмица мислех да ходя.
- goldolars
- Потребител
-
може ли някакви координати ако става въпрос за София да го погледне и моето стъкло човека
BMW E87 120D 163HP 2005
[Oo=[][]=oO] BMW
OO==\°/==OO Alfa Romeo
BMW E87 120D 163HP 2005
[Oo=[][]=oO] BMW
OO==\°/==OO Alfa Romeo
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Търси в Гугъл Николай Студентски град полиране на стъкла. Отиваш, вижда го и ти казва дали става или не става. Аз имам надрано от чистачка и то сериозна широка драскотина по цялата дъга на чистачката. Както казваш ти, супер гадно се кара така, а и ми е точно пред очите.
- goldolars
- Потребител
-
Благодаря колега ще го потърся
BMW E87 120D 163HP 2005
[Oo=[][]=oO] BMW
OO==\°/==OO Alfa Romeo
BMW E87 120D 163HP 2005
[Oo=[][]=oO] BMW
OO==\°/==OO Alfa Romeo
- steppenwolfbg
- кандидат ентусиаст
-
Ходих при този човек в студентски град, и не съм с добри впечатления...гледаше да ме отпрати. Зорлем го накарах да погледне по обстойно стъклото и фаровете. Каза ми-не става! Намерих един свестен тип-има го в гугъл-мобилен. За 40лв. ми полира много добре фаровете, които другият каза, че не може. Та и за стъклото не е много сигурно.
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
По-нагоре имаше отговор на въпроса............
фаровете ти са пластмаса
предното ти стъкло е.............. СТЪКЛО
фаровете ти са пластмаса
предното ти стъкло е.............. СТЪКЛО

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2