Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Re: Разход на нашите автомобили
todorSTY написа:Абе май има нещо такова, хвърлих едно око, видях, че са два термостата и могат с труд да се сменят за около 250 лв., но можело и по-евтино, коректна ли е тази информация
Ами двата струват около 150лв. от там нататък зависи от майсторите

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
netmurder написа:Taruno написа:Колега ще го кажа и на теб ама 1во 18ките качват към литър отгоре дори повече, второ ако не си си гледал налягането на гумите и са меки това също качва много и колегата cocosas ще потвърди, и виж си термостатите ако ти е заминал тоя на ЕГР-а колата може да качи работна в градски условия, НО това става много бавно.
Това за джантите и разхода не съм съгласен, но това с термостатите е много вероятно да е от тях...
П.С. Карах колата сумати време със 17ки и сега съм с 19ки няма никаква разлика в разхода...
П.С.2 То диаметъра на гумите е еднакъв ако се спазват заводските размери...
За джантите пример от миналата седмица на 330d пловдив стара загора със 150 на 18ки 8.5 същия маршрут на 17ки 7.4 и разхода му градско е с литър и половина надолу и сега се кълне, че гъзарията с 18ки грам не си заслужава друса/харчи/гумите са цифра и трябва им трепериш.
17ките като тежат около 10 кила, а 18ките тежат близо 14 тея допълнителни 4 кг увеличават разхода, но най-вече ротационната инерция или казано по друг начин силата нужна да се завърти колелото е по-голяма заради разпределението на масата, която е един инч по-далече от центъра освен, че е по-голяма.
Край на уроците по физика

- netmurder
- старши ентусиаст
-
Taruno написа:netmurder написа:Taruno написа:Колега ще го кажа и на теб ама 1во 18ките качват към литър отгоре дори повече, второ ако не си си гледал налягането на гумите и са меки това също качва много и колегата cocosas ще потвърди, и виж си термостатите ако ти е заминал тоя на ЕГР-а колата може да качи работна в градски условия, НО това става много бавно.
Това за джантите и разхода не съм съгласен, но това с термостатите е много вероятно да е от тях...
П.С. Карах колата сумати време със 17ки и сега съм с 19ки няма никаква разлика в разхода...
За джантите пример от миналата седмица на 330d пловдив стара загора със 150 на 18ки 8.5 същия маршрут на 17ки 7.4 и разхода му градско е с литър и половина надолу и сега се кълне, че гъзарията с 18ки грам не си заслужава друса/харчи/гумите са цифра и трябва им трепериш.
17ките като тежат около 10 кила, а 18ките тежат близо 14 тея допълнителни 4 кг увеличават разхода, но най-вече ротационната инерция или казано по друг начин силата нужна да се завърти колелото е по-голяма заради разпределението на масата, която е един инч по-далече от центъра освен, че е по-голяма.
Колега уроците по физика ги предавай на някой друг, аз карах със 17ки рънфлат, а в момента съм с 19ки нормални гуми и ако искаш вземи един кантар и да теглим кои са по тежки и както вече каза диаметърът и на 17ките 245/45 и на 19ките 245/35 е еднакъв!!!!!!!!!!! Край на уроците от живота

- todorSTY
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530 XD
- Мечтае да кара: BMW M5 E60
Добре, не е много, ще го преживея
, но нищо чудно и да са те, защото имам чувството, че не духа достатъчно топло парното.

- Taruno
- старши ентусиаст
-
netmurder написа:Taruno написа:netmurder написа:Taruno написа:Колега ще го кажа и на теб ама 1во 18ките качват към литър отгоре дори повече, второ ако не си си гледал налягането на гумите и са меки това също качва много и колегата cocosas ще потвърди, и виж си термостатите ако ти е заминал тоя на ЕГР-а колата може да качи работна в градски условия, НО това става много бавно.
Колега уроците по физика ги предавай на някой друг, аз карах със 17ки рънфлат, а в момента съм с 19ки нормални гуми и ако искаш вземи един кантар и да теглим кои са по тежки и както вече каза диаметърът и на 17ките 245/45 и на 19ките 245/35 е еднакъв!!!!!!!!!!! Край на уроците от живота![]()
![]()
Айде сравни обикновени с обикновени или ако не забеляваш давам и скорошен опит със 17 срещу 18. Понеже явно не ви дреме за физиката един прост екперимент. Вземи една кофа с цимент дето тежи 10 кг и е на въже, завърти се докато въжето не е хоризонтално на земята, повтори със същото, но с с по-дълго въже и по-тежка кофа и кажи дали не си се изпотил повече, това че диаметъра е същия не значи , че масата е на същото място господин "житейски опит"

- Taruno
- старши ентусиаст
-
todorSTY написа:Добре, не е много, ще го преживея, но нищо чудно и да са те, защото имам чувството, че не духа достатъчно топло парното.
Колега ако колата не достига температура тя и не регенерира филтъра, иначе цената за двата термостастата с работа в Тех Ко ми беше 180 лв като ползвам 15% отстъпка от частите.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
Taruno написа:netmurder написа:Taruno написа:netmurder написа:Taruno написа:Колега ще го кажа и на теб ама 1во 18ките качват към литър отгоре дори повече, второ ако не си си гледал налягането на гумите и са меки това също качва много и колегата cocosas ще потвърди, и виж си термостатите ако ти е заминал тоя на ЕГР-а колата може да качи работна в градски условия, НО това става много бавно.
Колега уроците по физика ги предавай на някой друг, аз карах със 17ки рънфлат, а в момента съм с 19ки нормални гуми и ако искаш вземи един кантар и да теглим кои са по тежки и както вече каза диаметърът и на 17ките 245/45 и на 19ките 245/35 е еднакъв!!!!!!!!!!! Край на уроците от живота![]()
![]()
Айде сравни обикновени с обикновени или ако не забеляваш давам и скорошен опит със 17 срещу 18. Понеже явно не ви дреме за физиката един прост екперимент. Вземи една кофа с цимент дето тежи 10 кг и е на въже, завърти се докато въжето не е хоризонтално на земята, повтори със същото, но с с по-дълго въже и по-тежка кофа и кажи дали не си се изпотил повече, това че диаметъра е същия не значи , че масата е на същото място господин "житейски опит"
Колега за последен път ще пиша в темата относно размера и тежеста на джантите, айде да направим един опит ако имаш желание, ще вземем 17ки 245/45 рънфлат и 19ки 245/35 нормални и да видим кои ще тежът повече, аз залагам на 17ките, казвам ти го от личен опит защото съм ги теглил!!! Айде няма нужда с кофите с цимента да ми даваш примери, казвам ти че диаметърът е еднакъв и 19ките тежът по малко съответно по твоите формули колата ще харчи по малко!!! Айде честито на печелившите.
П.С. С 19ките на равен път със 110км/ч на темпомат ми дава 5.7 разход!!! Нямам какво друго да кажа повече!
- todorSTY
- младши ентусиаст
-
Taruno написа:todorSTY написа:Добре, не е много, ще го преживея, но нищо чудно и да са те, защото имам чувството, че не духа достатъчно топло парното.
Колега ако колата не достига температура тя и не регенерира филтъра, иначе цената за двата термостастата с работа в Тех Ко ми беше 180 лв като ползвам 15% отстъпка от частите.
Последния месец я карам само градско, може и това да е причината. Другата седмица ще я карам да я видят и ще ви кажа какво е било.
themoldestone написа:Брей, значи аз трябва да съм много доволен от моята. Същата е и ми дава 11.1 , като от около месец я карам само на къси разстояния тук в София (като под къси разстояния имам предвид 1-2км тука в махалата, заедно с такива по 5-15км). Правя поне 3-4 кик-дауна на всяко излизане и с никаква мисъл за пестене на гориво. Заковало е на 11.1 и не мърда.
Колега,не е съвсем същата! Така като гледам,ти не си с комби,което означава с около 150 кила надолу в твоя полза.А като изчисля и панорамен покрив и разни други допълнителни екстрички по колата ми,някъде към 2 тона си ги докарвам и то без багаж и пътници.
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
Предния ми разход се оказа висок понеже се оказа че поради спада на температурите ми е паднало и налягането в гумите на 1,8-2 бара..... и съответно за 600км средния ми разход беше 7,8-8/100. След напомпване на гумите - предни 2,7 и задни 3,0 и след изминати още 950км и общо стават 1550 и средния общ разход падна на 7,3
Проверяваите си гумите
ПС. И аз не съм го взимал никога пад внимание, но тука се оказа ключа за палатката в моя случай.

ПС. И аз не съм го взимал никога пад внимание, но тука се оказа ключа за палатката в моя случай.
- todorSTY
- младши ентусиаст
-
Какво трябва да е налягането на гумите съответно отпред и отзад, да отида да проверя, в момента както писах съм с рънфлет 245/40/18?
На шофьорската врата имаш една лепенка и там си пише.
Ето ти я и тук лепенката:

Ето ти я и тук лепенката:

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Аз ги правя на 2.3, сега за първи път забелязвам, че задните ги дават на 2.8, интересно.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- todorSTY
- младши ентусиаст
-
А, защо има две колонки, втората е с различни показания?