Ралф Шумахер разпали нов скандал в Уилямс

Formula 1, AMLS и всички други прояви.

Модератор: Sharo

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Ралф Шумахер разпали нов скандал в Уилямс

Мнение от alpina-ma6inata » 01 Окт 2003, 19:14

Пилотът на БМВ-Уилямс Ралф Шумахер отправи остри критики към своя тим, като заяви, че неразбирателство в бокса е било причина той да отпадне от надпреварата за Гран при на САЩ на пистата "Индианаполис".

В 22-ата обиколка на състезанието немският пилот завъртя болида си и бе принуден да напусне борбата. Според него причината за инцидента е ненавременната реакция на екипа на Уилямс.

"В продължение на две обиколки се опитвах да разбера какво ми казват по радиото от бокса. Очаквах да науча каква е прогнозата и дали ще се наложи да влизам в бокса, за да сменя гумите с такива за мокро време. Въпреки това не получих никаква информация от тима. Чувах само как всички говореха едновремено, бяха много объркани", коментира Ралф.

"Когато най-накрая ми казаха да направя пит-стоп, вече бях подминал отбивката за боксовете със 100 метра и трябваше да навъртя допълнителна обиколка преди да мога да спра. Точно тогава стана инцидентът, който ме извади от борбата", добъви той.

Според спортния директор на БМВ - Марио Тийсен обаче, Ралф Шумахер няма никакво право да се оплаква от своя тим, тъй като събитията на "Индианаполис" са се развили по съвсем различен начин.

"Тези критики могат да изиграят лоша шега на Ралф, защото всъщност се случи точно обратното на това, което казва той. Всички в бокса чакахме отговор от него за пит-стопа, но той така и не се обади. Това е причината, поради която трябваше да навърти обиколка повече", заяви Тийсен.

Поредният скандал в лагера на БМВ-Уилямс може да окаже сериозно влияние върху бъдещето на Ралф Шумахер в тима. Немският пилот се надява да продължи договора си с 2 години до 2006-а.
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

Назад към BMW и моторните спортове