Съществува ли Бог?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Съществува ли Бог?

Анкетата свършва на 26 Дек 2013, 19:32

Да
63
44%
Не, всичко е САМО наука
24
17%
Има сили, които не разбираме
56
39%

Общо гласове : 143
младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Съществува ли Бог?

Мнение от drago_pavlov » 27 Ное 2013, 12:42

larbi написа:Момче младо, по целия свят има записки и истории за богове които слизат от небето за да учат хората на математика, астрономия и т.н. идват в железни птици, огнени колесници, гръмотевични облаци и прочее. Махабарата на Индииците разказва за Вирманите - тия летящи дворци на боговете. САМИТЕ РИСУНКИ НА ПРАВОСЛАВНАТА И КАТОЛИЧЕСКАТА ЦЪРКВА КОИТО ИЗОБРАЗЯВАТ БИБЛЕИСКИ СЦЕНИ СА ПЪЛНИ С НЛО-ТА В НЕБЕТО. Да не говорим за Шумер и Акад.

Oк чичо. Благодаря че ми отвори очите.

П.П.: След 1000 години, някой заблуден като теб, ще чете Властелинът на пръстените и ще ръси бисери по форумите за средната земя и хобитите :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 27 Ное 2013, 12:45

drago_pavlov написа:
larbi написа:Момче младо, по целия свят има записки и истории за богове които слизат от небето за да учат хората на математика, астрономия и т.н. идват в железни птици, огнени колесници, гръмотевични облаци и прочее. Махабарата на Индииците разказва за Вирманите - тия летящи дворци на боговете. САМИТЕ РИСУНКИ НА ПРАВОСЛАВНАТА И КАТОЛИЧЕСКАТА ЦЪРКВА КОИТО ИЗОБРАЗЯВАТ БИБЛЕИСКИ СЦЕНИ СА ПЪЛНИ С НЛО-ТА В НЕБЕТО. Да не говорим за Шумер и Акад.

Oк чичо. Благодаря че ми отвори очите.

П.П.: След 1000 години, някой заблуден като теб, ще чете Властелинът на пръстените и ще ръси бисери по форумите за средната земя и хобитите :mhihi:

Заблудения си ти момче, но дори това никога няма да го разбереш, защото живееш в един измислен и удобен за някои свят. Но на теб така ти е добре, не се налага много много да се мисли. Като кажат гласувай - гласува се, като се каже официално, че един кой си е убиеца на еди кой си - няя проблем ЗА КВО ДА ЛЪЖАТ ХОРАТА. :mrgreen:
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 27 Ное 2013, 13:11

СПРЕТЕ СЕ! че ще отече и тая тема ... а още не ми е отговорено ...

larbi написа:Но на теб така ти е добре, не се налага много много да се мисли.

Ти досега не видях нещо да си измислил освен да преповтаряш съжденията на други хора в нета ...

И на кой как му е добре не се обяснявай
защото това, че се чувстваш по съществен като "разсъждваш"
върху някакви "глобални" и "екзестенциални" въпроси
е това пък, от което ти е добре на теб ...

Та всеки луд с номера си ...

Чакам да разбера защо Създателя допуска грешки?
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 27 Ное 2013, 13:23

K_Ilkov, ти смяташ, че Създателят допуска грешки? Това е истински напредък ти признаваш, че има Създател. Сега, смяташ ли, че ти можеш да държиш сметка на този Създател и да му казваш кое е грешно и кое не?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 27 Ное 2013, 13:30

Elesar74 написа:K_Ilkov, ти смяташ, че Създателят допуска грешки? Това е истински напредък ти признаваш, че има Създател. Сега, смяташ ли, че ти можеш да държиш сметка на този Създател и да му казваш кое е грешно и кое не?

Да ,смятам ,че мога да му държа сметка, друг е въпроса,че не съществува, освен в съзнанието на хората,които имат нужда да се осланят на нещо ,което да се грижи и бди над тях чрез подставени ангели :lol: освен на себе си
Ти ако не знаеш кое е грешно и кое не,значи имаш неизградена ценностна система,което е жалко :bchug:

И по темата- какво е казал бог, създавайки втория негър?

- И тоя го препекох ... :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 27 Ное 2013, 13:40

Понеже на някой неща няма научен отговор,за сега ще го смятаме като "Божие творение"
Освен това е хубаво човек да има някаква духовна вяра!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 27 Ное 2013, 13:40

images.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 27 Ное 2013, 13:41

Bogat-Beden написа:- И тоя го препекох ... :mhihi:

:mhihi:

Elesar74 написа:K_Ilkov, ти смяташ, че Създателят допуска грешки? Това е истински напредък ти признаваш, че има Създател. Сега, смяташ ли, че ти можеш да държиш сметка на този Създател и да му казваш кое е грешно и кое не?

Ама не ми отговаряй като адвокат ...

Нищо не признавам ... в името на дискусията допускам, че има Бог, Създател или някаква висша форма на разум ...

Обясни ми защо прави хора изначално обречени на страдание?

Бърка ли? Или е нарочно? Трети вариант?
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 27 Ное 2013, 13:49

Аз съм създал всичко признавам си без бой . Не се карайте всеки има право да си вярва в каквото си иска само да не ми пречи :bang:
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 27 Ное 2013, 13:53

Bogat-Beden написа:
_galio_ написа:
K_Ilkov написа:има ли причина Създателя да прави кофти хора?

Кой опрделя дали са кофти тия хора?

Погледни животинския свят - едни животни ядат други животни и всичко си има място.

определят ги обществените, законовите ,морални норми.

Само човек прави мизерии по различни от оцеляване подбуди- омраза,завист,алчност и т.н.

Те са от човека, не от Бога, обаче.

Да, защото има свободна воля да преценява на какво да се поддава, какво да си ограничава и прочие.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 27 Ное 2013, 13:57

K_Ilkov написа:

Можеш ли да приемеш, че не ги прави той (в работилница ли си го представяш?), а те сами се правят такива в предишни инкарнации. Да речем - нанасяш вреди в тоя ти живот, в другия си ограничен физически или ментално.

И изобщо ти говориш за някаква персона. Можеш ли, да речем, да си представиш, че Бог е нещо като гравитацията - просто го има.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 27 Ное 2013, 13:59

_galio_ написа:Да речем - нанасяш вреди в тоя ти живот, в другия си ограничен физически или ментално.

:shock:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 27 Ное 2013, 14:07

_galio_ написа:Можеш ли да приемеш, че не ги прави той (в работилница ли си го представяш?), а те сами се правят такива в предишни инкарнации. Да речем - нанасяш вреди в тоя ти живот, в другия си ограничен физически или ментално.

И изобщо ти говориш за някаква персона. Можеш ли, да речем, да си представиш, че Бог е нещо като гравитацията - просто го има.

така го описа колегата бе ... ето ...

Elesar74 написа:Същественият въпрос е, какво правим ние, във връзка с това, че съществува Бог, Който се явява наш Създател и като такъв има изкл. права над нашият живот. Също както един грънчар с една буца глина може да направи ваза или гърне. За мен това е същественият въпрос, да ме извинява колегата.

върху това, че просто го има не съм мислил ... признавам си ...

ти мислил ли си върху възможността след смъртта просто да си умрял?

ето аз ти казвам ... не виждам > не вярвам ... ти защо вярваш?
питам сериозно ...
Изображение

...

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 27 Ное 2013, 14:10

Много ясно и точно го обясни _galio_ :yes: Има техники (хипноза), които могат да успеят да те накарат да се върнеш в предишния си живот и да разбереш какъв си бил и доста други неща за теб самия в сегашно време. Кармата си е карма и докато не си поправиш грешката от миналия живот не можеш да продължиш напред в еволюцията, а само ще се прераждаш в различни "видове" на живот :smoke:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 27 Ное 2013, 14:16

_galio_ написа:
K_Ilkov написа:

Можеш ли да приемеш, че не ги прави той (в работилница ли си го представяш?), а те сами се правят такива в предишни инкарнации. Да речем - нанасяш вреди в тоя ти живот, в другия си ограничен физически или ментално.

Колега ,този отговор е абсолютно клише и на всички вярващи е любим рефрен...
Лично на мен ми се повдига, когато въпроса е толкова директен а отговорите толкова хлъзгави!!!

В ръцете на господ е силата да контролира , управлява ,променя, унищожава и всичко ...и въпреки това света е ОТВРАТИТЕЛЕН !!! Неведоми пътища били ... пфф

Като нанася вреди в този, да му сложи DELETE И ДА ПРОДЪЛЖИ с нещо изграждащо съвършенството а не да преекспонира до безкрай....
Последна промяна klintan66 на 27 Ное 2013, 20:45, променена общо 1 път
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата