Проблем с превключването на скоростите
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с превключването на скоростите
Здравейте колеги,
наскоро си купих първото бвм 316, 95та и веднага забелязах (разбира се след като го платих), че не влизат добре скоростите. Монтьорът ми каза, че е от маслото на скоростната кутия и го сменихме с най хубавото (Мотул за автоматични скорости), даже сложихме вътре една скъпа добавка. За съжаление проблема остана. Съединителят работи добре, но особено когато колата е още студена първа просто не влиза. Трябва да вкарам (пак трудно) трета и после чак първа, за не счупя лоста от натискане. Всеки път щом използвам съединителя първа отново не влиза. Влезе ли първа другите влизат без проблем.
Не знам дали в съединителя е проблема или в скоростната кутия, някой имал ли е подобен проблем..Благодаря ви за помощта предварително!
Поздрави!
наскоро си купих първото бвм 316, 95та и веднага забелязах (разбира се след като го платих), че не влизат добре скоростите. Монтьорът ми каза, че е от маслото на скоростната кутия и го сменихме с най хубавото (Мотул за автоматични скорости), даже сложихме вътре една скъпа добавка. За съжаление проблема остана. Съединителят работи добре, но особено когато колата е още студена първа просто не влиза. Трябва да вкарам (пак трудно) трета и после чак първа, за не счупя лоста от натискане. Всеки път щом използвам съединителя първа отново не влиза. Влезе ли първа другите влизат без проблем.
Не знам дали в съединителя е проблема или в скоростната кутия, някой имал ли е подобен проблем..Благодаря ви за помощта предварително!
Поздрави!
- The Mravoiada
- младши ентусиаст
-
Ако е с хубаво масло студа не я бърка.
There are moments
when the only thing that stands still
is time itself

when the only thing that stands still
is time itself

какъв човек си, 40лв. за литър масло, нали се сещаш че всеки ще ти вземе парите ,само да те разбере че имаш за даване
. имах същия проблем, със мревкл. на скоростите на студено-просто влизаха трудно, купих си 2л. МОБИЛ АТФ , 16лв общо и сега влизат като,... абе няма нищо общо. гледаи спецификациите а не марката

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Тая работа с първа скорост е от съединителя, да знаеш... Някой се е изхитрил да смени само единия диск (най-вероянто само феродивия) и това са последствията... Всичко се сменя комплект, щото после почти сигурно разглобяваш втори път... Мен 2 седмици ме болеше дясната ръка от това включване. Майстора каза - добре е притискателя, ама после като сменихме и него нещата си дойдоха на мястото 

Never mistake motion for action...
макар, че темата е стара, бих искал да добавя, че проблемът със превключването наистина се дължеше на съединителя. Оказа се, че съединителят на BMW за разлика от други коли, когато се скапе не се забелязва по движението на педала, ами просто престават да влизат скоростите добре..поне така каза монтьорът...
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30
- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI, Е60
- Мечтае да кара: BmW F06 M
flober написа:някои може ли да обясни по подробно що е твърд съеденител ,феродов диск без прожини и т.н.?
и аз съм заинтересован поради наличие на подобен проблем

Leon написа:Тая работа с първа скорост е от съединителя, да знаеш... Някой се е изхитрил да смени само единия диск (най-вероянто само феродивия) и това са последствията... Всичко се сменя комплект, щото после почти сигурно разглобяваш втори път... Мен 2 седмици ме болеше дясната ръка от това включване. Майстора каза - добре е притискателя, ама после като сменихме и него нещата си дойдоха на мястото
от феродовия диск няма начин да включва трудно включва трудно от износен притискателен диск аз си мисля че може да е помпа на съединителя ако не е помпа е кутията нещо но не ми се вярва синхронизатори да са
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
flober написа:някои може ли да обясни по подробно що е твърд съеденител ,феродов диск без прожини и т.н.?
До колкото знам на феродовия диск има едни демпферни пружини дето служат като зацепи съединителя завъртането да става по плавно, а не изведнъж. При ментета или при голямо натоварване пружините се чупят.

Mitko19 написа:flober написа:някои може ли да обясни по подробно що е твърд съеденител ,феродов диск без прожини и т.н.?
До колкото знам на феродовия диск има едни демпферни пружини дето служат като зацепи съединителя завъртането да става по плавно, а не изведнъж. При ментета или при голямо натоварване пружините се чупят.
или се изправя диска при мене точно тва беше станало феродовия ми беше ок но притискателния беше много зле и трудно включвах особенно на 1-ва
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2