Проблем с багажника и ръчната спирачка.

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Проблем с багажника и ръчната спирачка.

Мнение от LiTtLeRoCk » 31 Авг 2013, 14:03

Имам два проблема.
Багажника не иска да се отключи, нито от копчета на ключа нито от бутона вътре, механичното отключване не работи, защото ключалката е развалена.Вчера си отключваше и заключваше нормално, после заключих след малко се чу някаква аларма да свири, спря след известно време и това беше, багажника вече не се отваря.

Ръчната, педала на ръчната седи долу и при дърпане на ръчката за освобождаване, педала не минава в горно положение, а си седи долу натиснат.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ

Re: Проблем с багажника и ръчната спирачка.

Мнение от amgpower » 31 Авг 2013, 18:00

Проблема на багажника е бравата на самия капак.Там е механиката за отваряне на петлето и командването на вакума.Оправи ключалката за да го отвориш механично.Педала на ръчната не се вдига или от скъсано въже на ръчната или скъсано въже на ръчката за освобождаване.

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 31 Авг 2013, 19:08

Като натисна бутона за отключване, не се чува и звук, нищо не цъка.
Това за ръчната ще го проверя утре, но си мисля, че ако е скъсано въжето на ръчната, педала ще се вдига лесно на ръка или греша?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ

Мнение от amgpower » 31 Авг 2013, 23:26

има въже и на освобождаващия механизъм,ако е скъсано няма да освободи педала и няма да ти се вдигне.Ако е скъсано въже на самата ръчна ще се вдигне педала лесно като го дръпнеш с ръка.Не се чува вакума защото нещо се е счупило вътре в бравата на капака,там е командването на вакума(това е един прекъсвач с пластинка която се натиска с един пластмасов палец),ако се е счупил този палец няма кои да даде сигнал на вакума да отвори.Затова механично през ключалката за да дръпнеш една щангичка и да отвориш капака.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 01 Сеп 2013, 8:14

Педала на ръчната имам спомен че има едно амортесьорче което го връща в горно положение относно бравата на багажника е точно както е казал колегата (имам поне 3 такива брави обади се да ти подаря една )
Барай шишарката Минкеее ....

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 01 Сеп 2013, 12:03

Понеже днес бях решил да отворя багажника по един или друг начин, пуснах разклонителя, извадих флекса и бях решил да правя малък отвор за да отворя багажника, но точно се опитвах да избия нита на задния номер след 2рия сериозен удар багажника се отключи, страх майка.
Проблема е бил в тази пружинка която се вижда на снимката, а тя се намира в заключващия механизъм и бута една пластмасова джиджавка, която отключва багажника.Проблема с багажника разрешен.
Педала на ръчната, успях да го върна на ръка, но като дръпнах горната ръчка с едната ръка, а педала с другата.
Видях и споменатия амортесьор, който връща този педал, ами то него все едно го нямаше, демек изтървал е.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Мнение от cherepa83 » 04 Сеп 2013, 21:23

тази пружина на е39 ми прави беля и на мен, а ти какво взе адаш?

Назад към Е38