Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
Темата май вече трябва да се прекръсти на смешни мнения за начинаещи
. И малко по сериозно: курти вземи попрочети малко повече теми във форума и въпросите ти ще получат отговор

- ivo752
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60,530Д
- Мечтае да кара: влака

Извинявайте,но такива бисери не се четат всеки ден,тука има много култови реплики

- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
Колега, тоя дилър да не са го хванали от гората?!? Нали цената на колата, която дилрът плаща зависи от километрите. Ако дилърът не се интересуваше от километрите, тогава щеше да има опашка от джамбази да им продават коли!
Второ - кой ще си закара новата кола на някакъв друг сервиз и защо? За да загуби гаранцията...
Сервизът вече от години е безплатен - включен в цената!
Второ - кой ще си закара новата кола на някакъв друг сервиз и защо? За да загуби гаранцията...
Сервизът вече от години е безплатен - включен в цената!
asroma написа:AmW написа:Мерси за отговора.
Да кажа как седят нещата с километрите. Познат с автокъща му я докара от Италия преди години.
По италианската сервизна книжка до 2009г. е на 58к. Тук я проверява момчето в няколко сервиза и в Камор, казаха, че влизането в сервиз за смяна на масло са точно 7 броя (с тези който е правил той).
Може ли да се манипулират сервизните данни?
Сервизна книжка мога да ти направя срещу 25 кинта. Имам непопълнени италиански и немски. Плюс всякакви печати - немски и италиански. Вероятността колата да е била на 58 хил. километра през 2009г. клони към нула. Още повече, че дори и официалните дилъри продават коли с манипулирани километражи. И тук, и в Западна Европа. Често самите работещи в дилър на БМВ не знаят, че колата е с манипулирани километри. Например, купуваш в Италия на лизинг чисто ново БМВ срещу 65.000 евро. Когато дойде време за първо обслужване, не го правиш при дилъра, а в друг сервиз. При второто обслужване историята се повтаря. И когато дойде време за трето обслужване, пипаш километрите и ги правиш на тази стойност, която налага влизане за първо обслужване. И никой дори няма да заподозре, че километрите са манипулирани. След 4г. връщаш колата, дилъра ти я оценява на някаква стойност и взимаш нова. На автомобила му се удря печат "обслужвана и сервизирана в официален дилър - със сервизни документи" и се пуска за продажба. Нов автомобил на 4г. и около 100.000 километра. Но иначе е на 300.000. Дилъра даже и не знае. Това не е някакъв изолиран случай / горното е действителен случай /, а много често срещано явление, особено при по-скромните автомобили. Професионално манипулирани километри е невъзможно да се хванат, а просто реалните километри на колата могат да се предположат - през първите две години, докато е била в гаранция и е влизала за обслужване при дилъра, собственика е правил средно 40.000 километра на година, съответно една 8г. кола най-вероятно е на повече от 300.000 километра. Освен, ако не се сблъскаш с по-горе изложената история.
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
Не, но няма особен смисъл.

laviatan написа:a1n написа:Нека запазим добрия тон, момчето все пак пита по темата. kurti999 според мен купи си колата щом ти харесва, аз винаги съм бил на този принцип, не слушаи останалите. Ако имаш финансите я взимай. Казваш имаш заделенеи 4-5 хиляди. Според мен не се занимавай с глупости и фалшиви М пакети. М пакета е за коли ///М, останалото винаги ми е било гаражен тунинг. Инвестирай тези пари да смениш масла, ремъци, нови гуми, и си остави няколко хиляди за след месец два за изненадващ ремонт, щото повярвай ми ще ти потрябват
Значи казваш М-пакета е селяния и само за М-ки става. Има оригинален М пакет и на коли които не са М - а са така излезли заводски. Има и хора които ей така да си начешат крастата и си правят кефа и е правят с оригинална М-оптика / на мен заигравката ми излезе примерно колкото една Е60-ка от тия на по 500-700хил.км./
Пак ли е гаражен тунинг ?
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
bmw545i написа:Не, но няма особен смисъл.
laviatan написа:a1n написа:Нека запазим добрия тон, момчето все пак пита по темата. kurti999 според мен купи си колата щом ти харесва, аз винаги съм бил на този принцип, не слушаи останалите. Ако имаш финансите я взимай. Казваш имаш заделенеи 4-5 хиляди. Според мен не се занимавай с глупости и фалшиви М пакети. М пакета е за коли ///М, останалото винаги ми е било гаражен тунинг. Инвестирай тези пари да смениш масла, ремъци, нови гуми, и си остави няколко хиляди за след месец два за изненадващ ремонт, щото повярвай ми ще ти потрябват
Значи казваш М-пакета е селяния и само за М-ки става. Има оригинален М пакет и на коли които не са М - а са така излезли заводски. Има и хора които ей така да си начешат крастата и си правят кефа и е правят с оригинална М-оптика / на мен заигравката ми излезе примерно колкото една Е60-ка от тия на по 500-700хил.км./
Ако някой си мисли ,че ще "литне" с М-пакета много се лъже , а и има една руска поговорка ,че по вкус на цветовете приятели няма . Та всеки сам си решава дали има смисъл или не

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
laviatan написа:...
Роби, тези подобрения винаги имат смисъл само за тези които сме ги направили! За другите е безсмислено, защото гроздето е кисело.

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
хаха Курти кърти

Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
Alexch написа:laviatan написа:...
Роби, тези подобрения винаги имат смисъл само за тези които сме ги направили! За другите е безсмислено, защото гроздето е кисело.
Да, аз затова карам 545i. Дали ми е кисело гроздето...

- bmw545i
- младши ентусиаст
-
laviatan написа:bmw545i написа:Не, но няма особен смисъл.
Ако някой си мисли ,че ще "литне" с М-пакета много се лъже , а и има една руска поговорка ,че по вкус на цветовете приятели няма . Та всеки сам си решава дали има смисъл или не

Лавиатане, нямам нищо против М - пакета, но няма заводски пакет с хриле на калниците! Като видя кола с хриле и без необходимите ауспуси, става малко нелепо.
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
На мен ми харесва.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- nikolayp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 320xD LCI
мен ме дразни това "всички екстри". вярно, че има поставки за чаши но все пак...
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
SkyDevil написа:Здравейте
Какво ви е мнението за това БМВ http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3py4kx ?
Всички екстри пък няма парктроник, фара не е лупа и не мисля че има ксенон....
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
На тази кола интериора е сменян - седалките и корите на вратите са от сив интериор. Останалото е от оригиналния черен. Отделно панела около климатика е боядисван.
Не че е някакъв проблем - на мен ми харесва така.. Въпросът е защо е сменян?
Не че е някакъв проблем - на мен ми харесва така.. Въпросът е защо е сменян?
Space, pace and grace. www.more-to-come.com