Перманентно изключване (премахване) на ASC
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- 5ър
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше 520i, 325tds, 323i; сега 528i
- Мечтае да кара: E46 М3CSL
Перманентно изключване (премахване) на ASC
Колеги, много се извинявам, ако има такива теми. Уж търсих...
Искам перманентно да си изключа ASC-то (но да запазя ABS, така че няма да е с бушона).
Забелязах, че влиза някакво кабелче в букса на втория дросел (този на ASC-то). Предполагам, ако го извадя и ще остане спряно.
Някой пробвал ли е? И дали записва някакви грешки?
Искам перманентно да си изключа ASC-то (но да запазя ABS, така че няма да е с бушона).
Забелязах, че влиза някакво кабелче в букса на втория дросел (този на ASC-то). Предполагам, ако го извадя и ще остане спряно.
Някой пробвал ли е? И дали записва някакви грешки?
Последна промяна 5ър на 03 Май 2013, 12:52, променена общо 1 път
Still Speedin
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Постоянно изключване на ASC
Няма начин да не запише грешка- и дано да е само това. Най-добре когато го правиш до теб да има човек с интерфейс за диагностика. 

- quentin
- кандидат ентусиаст
-
Можеш да се обърнеш към колегата от форума NAPSTERS по въпроса.
Аз имах драми с блока за управление на АСЦ и АБС, ходих при него и го "излекува".
Аз имах драми с блока за управление на АСЦ и АБС, ходих при него и го "излекува".

Ако не става с газ, пробвай с повече газ...
- 5ър
- кандидат ентусиаст
-
Аз не че имам проблеми, но ми писва постоянно да го натискам това копче. И другия момент е неприятен, като решиш да подадеш някъде, а си забравил да го спреш.
zvetiko, така и ще направя. Имам познат с диагностика. Ще извадя буксата, ще покарам малко и после на компа да видим.
Идеята ми беше дали вече някой не го е пробвал и да знае... както се казва на готово да ми каже
.
zvetiko, така и ще направя. Имам познат с диагностика. Ще извадя буксата, ще покарам малко и после на компа да видим.
Идеята ми беше дали вече някой не го е пробвал и да знае... както се казва на готово да ми каже

Still Speedin
- quentin
- кандидат ентусиаст
-
Ще е добре ако споделиш, това е интересен въпрос за всички с АСЦ... 

Ако не става с газ, пробвай с повече газ...
- 5ър
- кандидат ентусиаст
-
Re: Перманентно изключване (премахване) на ASC
Има няколко варианта, които изнамерих в интернет. Тези дни аз лично ще използвам единия. Ще структурирам информацията, която съм намерил, заедно с резултатите от варианта, който аз ще пробвам и ще обновя първия пост с инфото и снимки.
Still Speedin
- Liubomirski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320 coupe
- Мечтае да кара: Lancia Delta Integrale evo2
Аз съм правил интервенцията с премахването на асц и няма никакъв филм. Маха се допълнителния дросел,който е за асц-то слага се гофриран маркуч от кола без асц. За да тръгне абс-а се слага едно съпротивление 10om на 1w на буксата на моторчето за асц-то и не записва грешки и не светят лампи. Лампата за асц-то остава светната след цялата интервенция ако те дразни махаш крушката и си готов. Карам така от година и половина 

- 5ър
- кандидат ентусиаст
-
Да, аз съм развил само клапата (държи се на две винтчета), не съм сменял маркуча и корпуса. Но все пак някои коли са с ASC+T (и моята), така че само елиминирането на дросела не върши работа. При тези, които са само с ASC няма проблем.
Чакам един познат да ми направи едно модулче, което ще подава еднократен импулс, след запалване. Дали ще с някакво време закъснение, или като засече над 13V напрежение, той ще си реши как да го направи. Така винаги след запалване само ще се изключва, а ако го искаш включено - ще трябва да го включиш (обратното на както е фабрично). Това ми се стори най - добър вариант, без груби интервенции.
Чакам един познат да ми направи едно модулче, което ще подава еднократен импулс, след запалване. Дали ще с някакво време закъснение, или като засече над 13V напрежение, той ще си реши как да го направи. Така винаги след запалване само ще се изключва, а ако го искаш включено - ще трябва да го включиш (обратното на както е фабрично). Това ми се стори най - добър вариант, без груби интервенции.
Still Speedin
8 мнения
• Страница 1 от 1