каква е разликата между М3-ойките и 316,318,320-ките
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
каква е разликата между М3-ойките и 316,318,320-ките
и как въобще се образуват имената и номера и т.н.
доста съм объркан
трябва ми цяло мини-ръководство май
кой ще ми помогне/обясни основно?
доста съм объркан
Re: каква е разликата между М3-ойките и 316,318,320-ките
Номерацията на моделите на BMW идва от номера на серията + мощността на мотора ... примерно 316 - 3та серия, 1.6l, 320 - 3та серия 2.0l, 525 - 5та серия 2.5l. Това е основното, макар да има няколко модела, където 316 е с 1800сс двигател...
По въпроса с //М3, //М5 и така нататък. Тези модели са разработка на "тунинг" фирмата на BMW (много грубо казано) и са на базата на дадена серия - 3та серия се нарича М3, при положение, че е на базата на 5та серия е М5. Разликата е, че общото е само вида на купето, но почти всичко е подобрено заводски с цел - спорт!
Това е много отгоре, отгоре казано ...
По въпроса с //М3, //М5 и така нататък. Тези модели са разработка на "тунинг" фирмата на BMW (много грубо казано) и са на базата на дадена серия - 3та серия се нарича М3, при положение, че е на базата на 5та серия е М5. Разликата е, че общото е само вида на купето, но почти всичко е подобрено заводски с цел - спорт!
- Tender
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 BMW 525d
- Мечтае да кара: BMW M5
Turturelo написа:Това е много отгоре, отгоре казано ...
Наистина отгоре отгоре, но какво да правиш не може да вместиш цял форум в един пост

SGV
Turturelo написа:Номерацията на моделите на BMW идва от номера на серията + мощността на мотора ... примерно 316 - 3та серия, 1.6l, 320 - 3та серия 2.0l, 525 - 5та серия 2.5l. Това е основното, макар да има няколко модела, където 316 е с 1800сс двигател...
горе долу както си мислех, но е друго да съм сигурен в мислите си

благодаря за което
а и още нещо, 5-та серия е преди 3-та в годините нали?
5-та са тия с четерте фара дето са ги правили преди 90-та, или греша?
малко повече детайли ще са ми от полза, но и така беше много полезен
Tender написа:Turturelo написа:Това е много отгоре, отгоре казано ...
Наистина отгоре отгоре, но какво да правиш не може да вместиш цял форум в един пост:):). Приятелю Лаик ако имаш желание и ентусиазъм към БМВ просто отдели по един час на ден във текущия форум. Тук има доста компетентни хора които са засегнали горе долу всичко свързано с БМВ (и не само). Сигурен съм че човек със средно ниво на интелигентност след няколко дена ще започне да разбира кои постинги (на кои хора по-точно) да чете и кои да пропуска. Гарантирам ти ако имаш желание след два - три месеца ще станеш малък спец по доста въпроси и много от нещата ще започнат да ти се изясняват. Тогава ще започнат да ти хрумват по-смислени въпроси и съм сигурен че винаги ще се намери човек от форума който да ти отговори. Може да ти се струва трудно но няма как това е единствения път. Желая ти успех!
пич, нямам 3 месеца
имам 1 ден

бих искал да прочета някъде подробно всичко за моделите....
че в други ден може и да взема една машинка от тея
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
http://www.bmwpower-bg.net/tech.php?topic=emcodes Тук можеш да намериш полезно инфо. Обърни внимание и на линковете отляво 

- viper
-
laik написа:и как въобще се образуват имената и номера и т.н.
доста съм объркан
Основната разлика е, че с 316-ка се возиш (личен опит), а с М3 караш (другите да си изядат ауспусите от яд, щото си ги прескочил)

- Tender
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 BMW 525d
- Мечтае да кара: BMW M5
pAbLo написа:А значи повечето пишещи да си пишем пък кой ни четеНикой не знае
Дай да си ходим тогава
Не Пабло точно обратното повечето постинги си заслужават да бъдат четени включително твоите (ей го изпроси си комплимента

SGV
- Momcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 520i Touring 95'
- Мечтае да кара: BMW E34 M5 Touring
Turturelo,като дойда в понеделник на Box-a ше трябва да ми обесниш малко за 316-1800cc,че май моята е такава.Поне така пише в документите от Австрия като я купувах 

- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
аз доколкот знам 316 с 1.8 са само карбураторните е30 произвеждани в началото на 83 до към 84 или 85,но са все двоен стоп.мисля,че троен стоп с такова означение и такава кубатура,каквато ти казваш няма.....но може и да бъркам разбира се 

След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- DIDO
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW X3 3.0d '04
Първите Е46 модели 316i и 318i са с 1.9 мотор, и рaзлична мощност.
А сега Е46 316i e 1796cc, 318i е 1995сс.
Вече е не отговарят точно цифрите след серията. Запазило се е обаче, че и 316i и 318i са
с 4-цилиндрови мотори, а новото Е46 320i е шестак но 2.2L.
При Е36 след 1995г. 323i е 2.5L.
А сега Е46 316i e 1796cc, 318i е 1995сс.
Вече е не отговарят точно цифрите след серията. Запазило се е обаче, че и 316i и 318i са
с 4-цилиндрови мотори, а новото Е46 320i е шестак но 2.2L.
При Е36 след 1995г. 323i е 2.5L.

BMW - Усещане за автомобил
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2