Имам проблем с разходомера на таблото.

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Имам проблем с разходомера на таблото.

Мнение от lu4o » 05 Сеп 2006, 11:20

Имам проблем с разходомера на таблото на Е34. Таблото е със стрелкови уреди. Стрелката се движи между нула и максимум (изчезва горе над 30). При движение, когато рязко отпусна педала на газта се връща на 0 и после пак е над 30. Отдавна четох за такива неща във форума и разбра че трябва да си сменя батериите . Свалих таблото и ги смених с нови и заредени. Новите ги запоих на същите места като предишните. Ефект нямаше, пак така се държи уреда. Отзад на капака има някакви контролни точки. Има и три за батериите. С мултицет проверих напреженията. Между две съседни ми дава 1.2 V, но третия извод не мога да премеря. Не знам дали двете батерии имат обща точка на свързване. Преди мен някой си беше играл да сменя батериите. Като свалих старите и двете бяха на нула. Със зарядно обаче се заредиха нормално. Затова имам съмнения че са били запоени не където трябва. Мерих по платката. Наистина между две близки площадки има връзка. Не знам дали е през елемент или не. Едното краче на втората батерия спокоино се залепва и там и може да се получи последователно свързване.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 07 Сеп 2006, 4:57

При мен беше така зимата и като подам резко газ по някои път зацепваше :bcry: сега слушаи-лягаш под колата, в задната 4ас на диферинцяла има една букса-извждаш я леко опитаи да я по4истиш и я сложи пак ама гледаи да штракне ,и мисля 4е ще се оправи. успех колега

Назад към E34