Каква я мислехме, каква стана ...
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Re: Каква я мислехме, каква стана ...
Абсолютно и аз не съм съгласен с Драго Павлов .
Не знам какви заводи е обикалял, възможно е да е попаднал на описаните гледки! Но мойте пряки наблюения са, че българките стоки са изключително предпочитани, като качество на изработка, като спазване на сроковете и като иноваитност.
Въпроса е, че глобалните интереси наложиха българското производство да е минимално с умиращи функции! Винаги е било така и ще бъде! Никой няма интерес България да е силна и богата държава, съжалявам.
Това, че ако ни пуснат в Шенген сме щели да залеем Европа с престъпност си е изсмукано от пръстите, да не би сега нещо да пречи на желаещите? Да не би 80/90-те години нещо да попречи на почти целия престъпен свят в Югославия да си върти бизнеса в Европа? И да продължава да го прави.
Или трябва да има глобално унифициране, или глобален разпад на установените съюзи/режими, за да изчезне външното влияние върху нас.
Най-скорошен резултат ще се наблюдава при положение - целия Балкански полуостров, барабар с Турция - в ЕС/Шенген, но това не виждам как ще стане при цялото радикализиране на района!
Не знам какви заводи е обикалял, възможно е да е попаднал на описаните гледки! Но мойте пряки наблюения са, че българките стоки са изключително предпочитани, като качество на изработка, като спазване на сроковете и като иноваитност.
Въпроса е, че глобалните интереси наложиха българското производство да е минимално с умиращи функции! Винаги е било така и ще бъде! Никой няма интерес България да е силна и богата държава, съжалявам.
Това, че ако ни пуснат в Шенген сме щели да залеем Европа с престъпност си е изсмукано от пръстите, да не би сега нещо да пречи на желаещите? Да не би 80/90-те години нещо да попречи на почти целия престъпен свят в Югославия да си върти бизнеса в Европа? И да продължава да го прави.
Или трябва да има глобално унифициране, или глобален разпад на установените съюзи/режими, за да изчезне външното влияние върху нас.
Най-скорошен резултат ще се наблюдава при положение - целия Балкански полуостров, барабар с Турция - в ЕС/Шенген, но това не виждам как ще стане при цялото радикализиране на района!
Без страх, без спирачка!
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Не че при нас няма мафия, но най-големият мафиот беше и американски гражданин и жена му Дари все още е американска гражданка. При нас има знакови убийства, но картофения бос го резнаха в Амстердам, не в София. Комунистическите пари са препрани в Австрия, пък аз като получа 1000 евра по Пейпал и ме разследват. Корупция има, но корените на всяка далавера с някое проектче от ЕС стигат до някой тлъст немски или френски евродепутат. Да не би в Сицилия да няма мафия, но Италия е в Шенген. А в Холандия наркотиците и проституцията са легални, то за това нямат мафия. Лицемерни копелета са мамичката им дее....а
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
ukelichko написа:Просто сме бедни и слаби и ни разиграват както си искат.
Това е истината,к'во толкова го бистрите.Ние сме един хубав коз в ръцете на Големите 7 в Европата.май забравяте номерцата на Германия например-миналата година ни дадоха шанс,сега Меркел се извъртя като фурнаджийска лопата,еми просто жената следи настроенията в страната си и ги използва за собствени дивиденти.Относно техническите изисквания ние сме изпълнили почти всичко,само мисля нямаме хеликоптерни площадки каквито трябва да бъдат по границите и някои други дребни детайли,но нали затова усвояваме едни 143 милиона евро и по шенгенска програма,въпрос на време е да ги усвоим.Миналата година само от една пратка наркотици в едно пристанище на едни от главните ни противници за Шенген бяха изчислили че струва 510 милиона евро!!! Главния комисар на Интерпол по случая тогава се изтърва че това били само за 3 седмици количествата които се продавали там,сред не повече от 18 милиона души!!!Иначе ние сме им криви все.
Сега изкараха от хиляда дола вода,протестите в БГ им пречели,Брендо им пречел,Баретата.....бля бля бля.
Мен лично като обикновен гражданин не ме интересуват политическите игри по тази тема на високо ниво.Важното е да не ми пречат да излизам с паспортче и лична карта само където си искам без виза,да си караме коли без акциз и мито,да няма митнически пунктове по границите и това е.За едрия бизнес,където реално факта че не сме в Шенген пречи,не ме интересува.Монополистчетата да се оправят,обикновения човек не го касаят тези неща.Всичко останало е политика.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
На монопола му е супер гадно, че циганетата си остават да си гласуват, а бичкийте да си бичат... 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Усещам, че пак ще има наплив за Зелени карти. Тъкмо се надявахме на някоя конкретна дата да ни пуснат да плъзнем в САЩ и хайде бам, стойте си където ви е мястото. 

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Кой го бърка тая работа,и без това граничния ЕС контрол е сведен до минимум,а от друга страна ,дори в междушенгенски страни си има гранична полиция,която си прави проверки в близост до макар и несъществуващите физически граници.. 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Цветанов прави среща с холандците след която обявява, че те си били променили мнението за Шенген и сега ни подкрепят. Налага се холандците категорично да се повторят, че няма промяна в позицията им. Сега на тези тикви им се казва ЛИПСА НА ВСЯКАКЪВ НАПРЕДЪК В БОРБАТА С ПРЕСТЪПНОСТТА И КОРУПЦИЯТА ДОРИ ИМА ВЛОШАВАНЕ! Те обаче с,е оправдават със стачките! Мисля че европейците просто са осъзнали вече че диалог с тези дебили не е възможно да се води. Пълен срив на комуникацията!Дали ще влезем в Шенген или не , вече не е толкова важно. Важното е прокуратурата да се самосезира , и да започне разследване срещу Борисов , Цветанов и цялата гербаджийска паплач , като де започне от този http://www.youtube.com/watch?v=IV3N2gdW ... dded#at=11
Г-н Премиер на България, вместо да демонстрирате поредния висш пилотаж по оправдания на който народа се нагледа в продължение на 3.5 години може ли един път да дадете оценка на случващото се която да има що годе някаква прилика с действителноста? Адекватен ли сте изобщо?
Г-н Премиер на България, вместо да демонстрирате поредния висш пилотаж по оправдания на който народа се нагледа в продължение на 3.5 години може ли един път да дадете оценка на случващото се която да има що годе някаква прилика с действителноста? Адекватен ли сте изобщо?
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Причините за неприемането ни са ясно формулирани в прав текст, и то поне за трети път от официални лица с ЕС - повтарям - неработеща прокуратура, полиция, съд, повсеместна корупция, неработеща държавна администрация на почти всички нива.
Разликата този път е, че по същите причини хората от повече от 2 седмици са по улиците.
За никой от политиците ни обаче това не е проблем - нито управляващи, нито опозиция. Според тях причините винаги са "другаде".
Сякаш приемането ни в Шенген може да стане като проведеш няколко малоумни по замисъл и наименование "акции" и после обвиниш за неуспеха им някой друг. В нормалните държави поемането на отговорност е част от политическия процес. Само в БГ отговорността трябва да се поеме от някой друг, ние само режем лентички...
Аз поне никаква конспирация не виждам. Служебното правителство може да започне реформите в тази посока, които да бъдат довършени от следващото правителство. Това е идеалният вариант. Реалността обаче е много вероятно да е друга, като гледам как всеки от своята камбанария гледа и се върти според своя си интерес поне до изборите. След изборите - пътища много.
Разликата този път е, че по същите причини хората от повече от 2 седмици са по улиците.
За никой от политиците ни обаче това не е проблем - нито управляващи, нито опозиция. Според тях причините винаги са "другаде".
Сякаш приемането ни в Шенген може да стане като проведеш няколко малоумни по замисъл и наименование "акции" и после обвиниш за неуспеха им някой друг. В нормалните държави поемането на отговорност е част от политическия процес. Само в БГ отговорността трябва да се поеме от някой друг, ние само режем лентички...
Аз поне никаква конспирация не виждам. Служебното правителство може да започне реформите в тази посока, които да бъдат довършени от следващото правителство. Това е идеалният вариант. Реалността обаче е много вероятно да е друга, като гледам как всеки от своята камбанария гледа и се върти според своя си интерес поне до изборите. След изборите - пътища много.
Touring & windsurf club
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2