За и Против Полиуретана?
Модератор: Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- naki4a
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 TDS
- Мечтае да кара: E31 M60B40
За и Против Полиуретана?
Здравейте колеги, пускам темата защото не намерих подобна! А тук, защото ме интересува конкретно Е34!
Нека всеки който има впечатления, били те преки, или просто инфо, да споделя. Ще съм благодарен на всяко ваше мнение или съвет!
Колата се кара като всекидневна, то за писта е ясно! Тя и сега не е със стандартно окачване, и си друска доволно.
Конкретно ме интересува задният мост, мисля 1-во там да сложа. А въпроса ми е по-точно за тампоните на задните носачи?
Това което ми направи впечатление е че, 1-во Powerflex нямат производство на тях, и 2-ро някой колеги са доста скептични, относно монтирането им точно там???
Споделяйте мнения, нека обсъдим и като цяло този вид тампони!
Нека всеки който има впечатления, били те преки, или просто инфо, да споделя. Ще съм благодарен на всяко ваше мнение или съвет!
Колата се кара като всекидневна, то за писта е ясно! Тя и сега не е със стандартно окачване, и си друска доволно.

Конкретно ме интересува задният мост, мисля 1-во там да сложа. А въпроса ми е по-точно за тампоните на задните носачи?
Това което ми направи впечатление е че, 1-во Powerflex нямат производство на тях, и 2-ро някой колеги са доста скептични, относно монтирането им точно там???
Споделяйте мнения, нека обсъдим и като цяло този вид тампони!

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Re: За и Против Полиуретана?
1-во, за ежедневка полиуретана не е препоръчителен за нито едно място по колата, особено в наща мила родина, тъй като всичките удари се пренасят в купето вместо да се поемат от тампона.
2-ро полиуретана гние, особено зимата.
3-то при поставянето му има някой тънкости, които ако не се спазят може да доведе до скъсване, скърцане и т.н.
4-то полиуретана има различни степени на твърдост, като за всяко звено където би могъл да се постави, трябва внимателно да се подбере твърдостта му. Слагането на "какъвто има" полиуретан е изключително грешно и дори може да бъде опасно.
2-ро полиуретана гние, особено зимата.
3-то при поставянето му има някой тънкости, които ако не се спазят може да доведе до скъсване, скърцане и т.н.
4-то полиуретана има различни степени на твърдост, като за всяко звено където би могъл да се постави, трябва внимателно да се подбере твърдостта му. Слагането на "какъвто има" полиуретан е изключително грешно и дори може да бъде опасно.
За полиуретана! Карам от полвин година с такива тампони. Колата е малко по-стабилна, не гние от нищо и е с поне 3 пъти по-дълъг живот от обикновените тампони. Момчетата о Стара Загора ми ги слагаха,, дават и гарация. Аз съм мн. доволен!
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Аз си карам комбито всеки ден и съм с лилав повефлекс на предните носачи и двете стабилизиращи щанги. Доволен, съм макар, че все едно почна да поскръцва купето - ма се ми тая, то от Австрия 91-ва година - време си му е... Кефи ме как се кара, директна и стегната е. Смених и пружините(-35) и амортесьорите отпред. Сложих всичко наведнъж и не съм по-сигурен от къде дойде по спортната возия. БГ полиуретана според мен е доста по-твърд и тогава твърденията за неравностите към купето важат с пълна сила... Аз не бих си сложил бг полиуретан на всекидневната кола.
Последна промяна KPETEH на 31 Яну 2013, 15:36, променена общо 1 път
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Ти хубаво си ЗА, ама сподели на кои места? Аз лично съм ЗА само на кривите носачи и евентуално на стабилизиращите щанги.Disasterr написа:За полиуретана! Карам от полвин година с такива тампони. Колата е малко по-стабилна, не гние от нищо и е с поне 3 пъти по-дълъг живот от обикновените тампони. Момчетата о Стара Загора ми ги слагаха,, дават и гарация. Аз съм мн. доволен!

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- naki4a
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 TDS
- Мечтае да кара: E31 M60B40
Аз за сега предница мисля да не барам, поради куп неща, като тампони на кривите носачи от зелените, стаб. щанга от ТДС туринг, а и предните прожини са доста по-корави от задните, които имат около 30-40% по-ситна стъпка, което ги прави по-меки. А и не съм барал нищо по задния мост, та за т'ва сондирам мнение! 

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
Disasterr написа:За полиуретана! Карам от полвин година с такива тампони. Колата е малко по-стабилна, не гние от нищо и е с поне 3 пъти по-дълъг живот от обикновените тампони. Момчетата о Стара Загора ми ги слагаха,, дават и гарация. Аз съм мн. доволен!
Ти за половин година как разбра че са с 3 пъти по-дълъг живот?
Качествен нормален тампон ти гарантирам че ще изкара 5 пъти по-дълго от полиуретанов такъв.
Едит: Бг полиуретана няма нищо с поверфлекса.
Бг-тата се правят от готови заготовки на струг, докато поверфлекса се излива по калъп.
- MadSc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318ti компот
- Мечтае да кара: самолет
Сложих си полиуретанови тампони за проба само на задния мост, защото гумените ми направо бяха изгнили. Купих ги от колега във форума. Колата е е36 компакт. Разлика немога да намеря освен, че можеби колата започна с една идея по - рязко да реагира в завоите. Скърцане и други подобни не са се появили при мен все още.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
И БГ полиуретана доколкото знам се прави с матрици. Купувал съм и хич не личеше струга да е играл по тях... На пролет/лято ще слагам на задния мост, а може би и на носачите, тъй че ще ъпдейтвам.
ПП: Хубаво е като се правят твърдения от рода на "БГ полиуретана няма нищо общо с powerflex-а", да се обяснява защо е така (или защо конкретния човек мисли така). Некачествен ли е, размерите ли му не са точни... Не хвъркати приказки.
ПП: Хубаво е като се правят твърдения от рода на "БГ полиуретана няма нищо общо с powerflex-а", да се обяснява защо е така (или защо конкретния човек мисли така). Некачествен ли е, размерите ли му не са точни... Не хвъркати приказки.
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Disasterr написа:За полиуретана! Карам от полвин година с такива тампони. Колата е малко по-стабилна, не гние от нищо и е с поне 3 пъти по-дълъг живот от обикновените тампони. Момчетата о Стара Загора ми ги слагаха,, дават и гарация. Аз съм мн. доволен!
Аз сложих на 34-ката и след 3 месеца се бяха изпокъсали.... никога повече!!!

Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
Dirty M5 driveR написа:И БГ полиуретана доколкото знам се прави с матрици. Купувал съм и хич не личеше струга да е играл по тях... На пролет/лято ще слагам на задния мост, а може би и на носачите, тъй че ще ъпдейтвам.
Това че не личи да е играл струга говори добре за стругаря

Ако заглежаш поуърфлекс-а ще видиш мустака от луфта нежду двете половини на калъпа. Аз на БГ тампон такъв мустак не съм виждал.
Иначе освен разликата в изработката, пауърфлекс-а е мнооого по мек от дори най-мекия бг тампон.
И вместо само да хвърляме "хвъркати приказки" прочетете добре първото ми мнение, ама не отгоре отгоре

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
VesoPesa написа:И вместо само да хвърляме "хвъркати приказки" прочетете добре първото ми мнение, ама не отгоре отгоре
Ами аз четох

За изработката - все пак не съм сигурен в това, което казваш, но не искам да споря.
За твърдостта - Пауърфлекса се произвежда с ниво на твърдости от 35 до 95 по Шор. Нашите тампони са 85 мисля (като пуснаха и 80, а могат да правят и до 95). Сега се разрових по разни каталози и никъде не видях да пишат за конкрете тампон каква му е твърдостта. Така че бих помолил да обясниш как знаеш, че нашите са много по-твърди от Пауърфлекса (не се заяждам, просто да се изясни ми се иска).
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
Ами ако познаваш материала и методите му за обработка щеше да ти е ясно за какво иде реч. Още повече съм се занимавал с изработка на калъпи и изливане на какви ли не детайли и пак казвам има доста неща по които може да се познае един артикул дали е правен от някаква заготовка или е лят по калъп.
За твърдостта - пауърлфекса ти сам каза че имат най-различни степени на твърдост, а нашите се пратят само от 2 степени. Въпреки това стрийт пауърфлекса масово е мек, не съм гледал колко точно му е числото, но спокойно можеш да си го стиснеш с голи ръце.
За това от къде знам, че нашите са много по-твърди - знам какъв материал се ползва за изработката им и знам колко различен е той от този от който се прави пауърфлекса.
И само да поясня нещо - не казвам че БГ тампоните са боклуци, даже напротив! Казвам че са доста различни от пауърфлекса и че въобще полиуретана по ред причини не е подходящ за ежедневна кола, особенно за нашите "галдки" пътища.
За твърдостта - пауърлфекса ти сам каза че имат най-различни степени на твърдост, а нашите се пратят само от 2 степени. Въпреки това стрийт пауърфлекса масово е мек, не съм гледал колко точно му е числото, но спокойно можеш да си го стиснеш с голи ръце.
За това от къде знам, че нашите са много по-твърди - знам какъв материал се ползва за изработката им и знам колко различен е той от този от който се прави пауърфлекса.
И само да поясня нещо - не казвам че БГ тампоните са боклуци, даже напротив! Казвам че са доста различни от пауърфлекса и че въобще полиуретана по ред причини не е подходящ за ежедневна кола, особенно за нашите "галдки" пътища.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Е аз само мога да кажа, че в едната ръка бях с лилавия поверфлекс а в другата един червен тампон за заден мост на е30 и разликата в твърдостта е осезаема. Нищо повече, твърдомер не съм 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Е това исках да чуя
Щото и аз се двоумя дали да сложа на задните носачи (а за powerflex парички няма да имам). А за powerflex-a не видях да дават твърдост за отделните тампони.

28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2