Почистване на стопове на E60 (отвътре)
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Почистване на стопове на E60 (отвътре)
Ясно, аз мислех, че си ги отворил и тогава си ги измил.
Tool - Fear Inoculum
Колеги, преди седмица окъпах и стоповете - ефекта отново е поразителен, макар, че има леко нарушено покритие на рефлектора, но въпреки това пак светнаха стоповете.
Използвах 1л. дестилирана вода за последното плакнене. Напълних, малко течен сапун и едно парцалче, с което докато клатех имаше триене по вътрешността на стопа. След това плакнах с обикновена вода с душче и накрая изплакнах стоповете с дестилирана вода за да няма капчици.
Ето снимки, тези дни ще снимам стоповете на колата за да се отчете поразителната разлика както във вида, така и в светенето.
Преди:

Сега:

Използвах 1л. дестилирана вода за последното плакнене. Напълних, малко течен сапун и едно парцалче, с което докато клатех имаше триене по вътрешността на стопа. След това плакнах с обикновена вода с душче и накрая изплакнах стоповете с дестилирана вода за да няма капчици.
Ето снимки, тези дни ще снимам стоповете на колата за да се отчете поразителната разлика както във вида, така и в светенето.
Преди:

Сега:

- sandini
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2004 530i, 6MT
- Мечтае да кара: all M cars
Браво колега! Добре се е получило и при стоповете. Имам въпрос. По стоповете има ли някакви метални или електрически/електронни компоненти след като се свалят или само пластмаса? И аз имам нужда от измиване на фарове и стопове, но за фаровете не смея. Стоповете ми се струват по-лесни и по-сигурни за безпроблемна обработка...
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
Стоповете са държат на 4 гайки. Цялата "електроника" ако въобще може да се нарече така е на пластмасата, на която са сложени крушките, всичко друго е просто коруба - никаква електроника! Стоповете ги измих за 30-40мин. и двата, като аз се вманиачавам и търкам като луд и плакна.
Сушенето стана пак със сешоар, но не много и ги оставих до парното през нощта. На другия ден ги монтирах и това беше всичко.
С фаровете няма от какво да те е страх колега - сваляш баластата и завиващия модул, ако имаш такъв, евентуално махаш и моторчето за реглажа, крушките и пълниш смело и тръскаш. После сушиш и слагаш на колата, мойте нямат никакви проблеми с потенето или нещо такова, а го оставих само 1 вечер и правих процедурата в най-големият студ.
Единственият проблем, който имам с фаровете въобще е че на единият (левият) веждата му се поти, но тя се потеше и преди да го сваля. Нея съм я нагласил, само чакам топло време да изсъхне перфектно и да я запечатам, направил съм малка дупчица през която да излиза влагата, а отзад всичко съм намазал хубаво със силикон. Първото слънце като грейне и се изсушило за 1 ден и го затварям
Не знам за теб, но мен мръсни, тъмни и т.н. осветителни тела на кола ме побъркват, на двете Е39ки отварях перфектни фарове за да ги чистя и на всяка следваща кола, ако фаровете не са светулки ще минават през подобни интервенции. Сега ако ме питаш, фаровете на Е39ките бих ги напълнил с вода, вместо да ги грея и да ги поря.
Сушенето стана пак със сешоар, но не много и ги оставих до парното през нощта. На другия ден ги монтирах и това беше всичко.
С фаровете няма от какво да те е страх колега - сваляш баластата и завиващия модул, ако имаш такъв, евентуално махаш и моторчето за реглажа, крушките и пълниш смело и тръскаш. После сушиш и слагаш на колата, мойте нямат никакви проблеми с потенето или нещо такова, а го оставих само 1 вечер и правих процедурата в най-големият студ.
Единственият проблем, който имам с фаровете въобще е че на единият (левият) веждата му се поти, но тя се потеше и преди да го сваля. Нея съм я нагласил, само чакам топло време да изсъхне перфектно и да я запечатам, направил съм малка дупчица през която да излиза влагата, а отзад всичко съм намазал хубаво със силикон. Първото слънце като грейне и се изсушило за 1 ден и го затварям

Не знам за теб, но мен мръсни, тъмни и т.н. осветителни тела на кола ме побъркват, на двете Е39ки отварях перфектни фарове за да ги чистя и на всяка следваща кола, ако фаровете не са светулки ще минават през подобни интервенции. Сега ако ме питаш, фаровете на Е39ките бих ги напълнил с вода, вместо да ги грея и да ги поря.
- sandini
- младши ентусиаст
-
Ще се пробвам първо на стоповете (като по-аматьорска задача), пък за фаровете ще си помисля доста. Откровено казано светенето на къси на моята Е60 беше отвратително. Смених крушките и ги полирах и лакирах отвън. Има значително подобрение, но пак има какво да се желае.
Продавам:
Снимай да покажеш след полирането и лакирането. Аз полирах и лакирах единият само, защото беше по-тъмен, но нещо пича не ми хареса как се справи, не го е изшкурил хубаво и не го е загладил + лака, който е ползвал не е от най-добрите, вижда ми се дебел и тъмен.
- sandini
- младши ентусиаст
-
Това са снимки на мигачите на калниците...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Продавам:
- sandini
- младши ентусиаст
-
Снимки на фаровете
Продавам:
- sandini
- младши ентусиаст
-
Светещи фарове преди/след
Продавам:
- sandini
- младши ентусиаст
-
Снимки на фаровете след полиране и лакиране в сервиз при бояджия. Имам доста напукано по стъклата точно пред халогенните крушки за дългите. Явно доста е карана на дълги преди мен. Аз от както съм я взел не са работили повече от половин час за 1 година.
Продавам:
- sandini
- младши ентусиаст
-
Не съм все още. Само външни манипулации.
Продавам:
Макар от снимките да не може да се определи съвсем точно, на мен ми изглеждат добре. Ще има доста положителен ефект от миенето им от вътре при всички положения.
Какви пари ти излезе манипулацията. Ти от къде си, в профила пише Бургас, на колата КН
Какви пари ти излезе манипулацията. Ти от къде си, в профила пише Бургас, на колата КН

- sandini
- младши ентусиаст
-
На мен пари не ми взеха за манипулацията, защото ми боядисваха бронята и разни други детайли по каско и ми ги полира като комплимент. Мисля, че каза около 100 лева излизала процедурата. Иначе аз съм от КН, но живея в Бургас в момента...
Продавам:
- sandini
- младши ентусиаст
-
В реалоем-а попаднах на следното нещо:
02 Set masking foil f headlight 1 63120032072 +core
Някой ползвал ли е такова фолио и какви са отзивите?
Номенклатурен номер : 63120032072
Описание : комплек�� ��олио
Ед.цена (с ДДС) : 49.87 BGN
Няма наличност
02 Set masking foil f headlight 1 63120032072 +core
Някой ползвал ли е такова фолио и какви са отзивите?
Номенклатурен номер : 63120032072
Описание : комплек�� ��олио
Ед.цена (с ДДС) : 49.87 BGN
Няма наличност
Продавам: