Каква височина спортно окачване предпочитате
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Re: Каква височина спортно окачване предпочитате
zigo написа:bum_bum написа:Светли са, значи си 40/15 както си го дават STR.T.
Таквиз пружини дали може да се намерят ?
алтернативен вариант търсиш h&r sport както го водят в щатите, което е 40/15, за 6 цилинрово са сини, за 4- червени
- thugmc1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36coupe320
колеги кажете една хубава марка пружини за 6 цилиндъра
каде може да се намери и колко струват

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
H&R, Eibach. Най-добре от чужбина, но виж първо цените и прецени искаш ли да ги обсъждаш тия марки 

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Колеги моля Ви дайте ми съвет какви пружини да си взема.Колата е е36 комби 318ис и е с оригинално окачване и има отвратително поведение на пътя.Това ми е втората е36-ца и двете са отвратително нестабилни и искам да стане по-стабилна.Клати се много по завоите и буквално копира пътя...Особено пък по път с малки бабунки на завой направо си "дрифти" ако може така да се каже...
Искам да я смъкна само отпред с около 40мм максимум,отзад да си е както е сега.
Не искам да е супер твърда каруца и в никакъв случай 60мм...Пробвах с един хоум-мейд който смъкваха 60мм,имаше хубава стойка,но си разбих амортисьорите за точно 30км и за малко да ми замине и калника.Карам с гуми 225/45/17 и ако е много ниска не може да завия много и на дупка опира...
Чудя се за някакви сини или зелени,но ако взема за 6цил. дали ще е по-добре?
Предложете ми марка и цвят и за колко цилиндрово да взема?
Ако мислите че е редно пишете на ЛС!
Благодаря Ви!
Искам да я смъкна само отпред с около 40мм максимум,отзад да си е както е сега.
Не искам да е супер твърда каруца и в никакъв случай 60мм...Пробвах с един хоум-мейд който смъкваха 60мм,имаше хубава стойка,но си разбих амортисьорите за точно 30км и за малко да ми замине и калника.Карам с гуми 225/45/17 и ако е много ниска не може да завия много и на дупка опира...
Чудя се за някакви сини или зелени,но ако взема за 6цил. дали ще е по-добре?
Предложете ми марка и цвят и за колко цилиндрово да взема?
Ако мислите че е редно пишете на ЛС!
Благодаря Ви!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
dicho0o написа:Колеги моля Ви дайте ми съвет
Ако ще я смъкваш недей само отпред, защото ще стане още по-зле. Най-добре да постигнеш една неутрална височина на колата. Отделно само пружини може да не те устроят, зависи какво точно търсиш. А е трудно да се опише, най-добре да покараш направена кола.
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
Имам предложения все за 6цил. пружини.
Едните са H&R -60мм за 6цил червени.Пича каза че на 4цил. ще смъкнат около -40мм?Това така ли е?
Другите за зелени,но марка не знам и са за 6цил. около -40мм ми каза?
Ако някой има предложения или съвети кажете,много искам да я смъкна,особено отпред,отзад евентуално мноого малко,защото е комби пък и ако сложа за нещо друго да не са прекалено меки и да стане още по-зле?
Едните са H&R -60мм за 6цил червени.Пича каза че на 4цил. ще смъкнат около -40мм?Това така ли е?
Ако някой има предложения или съвети кажете,много искам да я смъкна,особено отпред,отзад евентуално мноого малко,защото е комби пък и ако сложа за нещо друго да не са прекалено меки и да стане още по-зле?
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
dicho0o написа:Имам предложения все за 6цил. пружини.
Тия дето за шестак -60, на теб ще ти смъкнат около -50.
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
А едни такива пружини на сток амортисьори ще станат ли без да ги съсипят за отрицателно време?
Един колега ми каза да си сложа някакви шокови тампони,които се слагали на самия амортисьор на стрежена и не позволявали да се набива много рязко и да не "чука" в дъното...
Един колега ми каза да си сложа някакви шокови тампони,които се слагали на самия амортисьор на стрежена и не позволявали да се набива много рязко и да не "чука" в дъното...
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
До -40 на стоков амортисьор го дават да е безопасно, или поне не прекалено тормозещо амортисьора.
- Snoop
- младши ентусиаст
-
- Кара: засилен дизел
- Мечтае да кара: на Шаро поршето
- Детайли за колата: TOP!!! FULL!!! MPACK!!! Всички екстри за модела! :D :D :D
Година и малко бях със 60/40 пружини на оригиналните амортисьори на компакта и с 235/40/17 гуми и е просто убийствено в София... Резултатът е доста неща за сменяне по предницата. От 2 седмици съм с M-tech(амортисьори и пружини) за компакт(20/20) и съм в траур... Освен, че е отвратително висока(на фона на 60/40) е и доста по-клатушкаща се. Ще изкарам зимата така, но много се чудя какво да я правя догодина. Дали да връщам розовия H&R, с кои амортисьори да е, да си я оставя M-tech или да си взема JOM или някоя друга такава томахавка... За хубав път и откъм визия 60/40 е №1, но с тия пътища, бабуни, шахти и новопоявяващи се дупки направо не знам какво да правя. 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аз и ти сме луд-ни-ца...

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Значи, важното е като тръгнеш да си отваряш вратата и да се навеждаш
- ето тогава ти е истински ниска колата. И да, хич не е удобно за евридейка, обаче има ебати визията 

- rhase
- младши ентусиаст
-
u`F`o написа:Значи, важното е като тръгнеш да си отваряш вратата и да се навеждаш- ето тогава ти е истински ниска колата. И да, хич не е удобно за евридейка, обаче има ебати визията
Така е ама ако се возиш само ти. На мен пасажерската ми седалка е вдигната догоре щот като ми се возят приятели които не са свикнали на ниско ми скъсаха мокета долу да ритат с крака мъчейки се да станат от пода