Монтаж на интеркулер
Модератор: bum_bum
9 мнения
• Страница 1 от 1
Монтаж на интеркулер
Колеги, моля дайте съвет за монтаж на интеркулер.
Размери на сърцевината: ширина 38см, височина 18см, дълбочина 8.5см.
Габаритната дълбочина е към 14-15 см, защото отвора към единия от капаците е под 90 градуса към обтекаемата част. Другия отвор е в една равнина с обтекаемата част, но завива надолу (или нагоре, зависи от гледната точка), пак под 90 градуса.
Засега съм решил да го монтирам между бъбреците и водния радиатор, мисля, че ще има достатъчно място.
Проблема е (а той си е голям проблем) откъде да минат тръбите (имайте предвид, че радиатора на тая кола е доста голям), на прима виста ми се струва, че бая еквилибристики и виражи ще има, което не е добре заради пада на на налягането.
Започвам да се замислям да ползвам гъвкави маркучи за въздуховоди (естествено специални за интеркулер), за да си улесня живота. Тук вече разни хора ме разколебават с мнения за + овете и - усите на тръбите и маркучите.
Моля всеки който има мнение по въпроса, да се чувства поканен да го сподели!
П.С. Някои хора пък ми казват, че можело да се прокарат трасетата покрай фаровете, което съвсем ме хвърли у джазо! Възможно ли е да минат оттам тръби?!?
Благодаря ви предварително.
Размери на сърцевината: ширина 38см, височина 18см, дълбочина 8.5см.
Габаритната дълбочина е към 14-15 см, защото отвора към единия от капаците е под 90 градуса към обтекаемата част. Другия отвор е в една равнина с обтекаемата част, но завива надолу (или нагоре, зависи от гледната точка), пак под 90 градуса.
Засега съм решил да го монтирам между бъбреците и водния радиатор, мисля, че ще има достатъчно място.
Проблема е (а той си е голям проблем) откъде да минат тръбите (имайте предвид, че радиатора на тая кола е доста голям), на прима виста ми се струва, че бая еквилибристики и виражи ще има, което не е добре заради пада на на налягането.
Започвам да се замислям да ползвам гъвкави маркучи за въздуховоди (естествено специални за интеркулер), за да си улесня живота. Тук вече разни хора ме разколебават с мнения за + овете и - усите на тръбите и маркучите.
Моля всеки който има мнение по въпроса, да се чувства поканен да го сподели!
П.С. Някои хора пък ми казват, че можело да се прокарат трасетата покрай фаровете, което съвсем ме хвърли у джазо! Възможно ли е да минат оттам тръби?!?
Благодаря ви предварително.
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com

Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Днеска се заглеждах бая е тясно отпред,май единствения вариянт е да се изрежат две дупки на ламарината от горе мажду фаровете и радиатора 

Май да. Лошо. Не и се иска да режа нищо, ама нема начин.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Голяма щуротия ми хрумна...
Защо не вземеш да сложиш кулера, ако се събира де, хоризонтално горе и да речем да е успоредно на главата на мотора. Биеш една дупка на капака, правиш въздухозаборник и ветеро ще духа в кулера и си готов.
Не, че това е вариант да минеш без рязане ама е вариант...
Защо не вземеш да сложиш кулера, ако се събира де, хоризонтално горе и да речем да е успоредно на главата на мотора. Биеш една дупка на капака, правиш въздухозаборник и ветеро ще духа в кулера и си готов.
Не, че това е вариант да минеш без рязане ама е вариант...
Няма място, колега. Няма къде отгоре да го сложа. Идеалното му място е пред водния радиатор, ще си влезе като у тех си там, лошото е че трасетата на тръбите въобще не са ясни... 

- hamann_s
- Потребител
-
- Кара: E28 518
- Мечтае да кара: E28 530
нямам е30 под ръка но да питам радиатора няма ли мегдан да слезе малко надолу(или изобщо на някъде)?(бе преди бях гледал едно 324тд за монтаж на кулер как е положението и никак не ми хареса работата)
?
?

Живот без мечти е ... като градина без цветя : )
Тръбите минават под фаровете 

9 мнения
• Страница 1 от 1