Въпрос за бутилка на газов инжекцион.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 523IA
Мечтае да кара: Чисто ново БМВ

Въпрос за бутилка на газов инжекцион.

Мнение от qwertyu » 14 Юни 2012, 9:17

Здравейте колеги.
Предстои ми монтаж на газов инжекцион и не мога да реша каква бутилка да сложа,дали обикновена или тородиална.Ще ви помоля който има монтирана от единия или другия вид да даде мнение.
Каква е най-голямата и от двата вида,която се събира в е39?
При обикновената лесно ли се вади резервната гума?
Може ли да се монтира "патерица"на е39?

Потребител
Аватар
Кара: 520i Е39

Re: Въпрос за бутилка на газов инжекцион.

Мнение от mihon » 14 Юни 2012, 10:42

Здрасти колега!
Моята бутилка е на мястото на резервната гума и е с вместимост 80 литра,като се пълни до около 60 литра.Прецени си коя ти харесва,но гледай да хваща повече газ.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от qwertyu » 14 Юни 2012, 12:39

mihon написа:Здрасти колега!
Моята бутилка е на мястото на резервната гума и е с вместимост 80 литра,като се пълни до около 60 литра.Прецени си коя ти харесва,но гледай да хваща повече газ.

Как си решил проблема с резервната гума?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i
Мечтае да кара: 760li

Мнение от kalin4o1986 » 14 Юни 2012, 13:27

Колега аз съм с обикновенна бутилка и по паспорт на газовото е 38л. и се пални до към 34-5л.Въпреки това има достатъчно място в багажника и по никакъв начин не ме затруднява по всяко време да си вадя резервната гума.Аз лично не виждам смисъл от по-голяма бутилка ,защото газстанции под път и над път,а с 35л. газ при извънградско каране с нормална скорост 100-120км/ч изминавам окло 380-390км.Мен лично ме устройва. :yes: :driving:
BMW M-POWER

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 14 Юни 2012, 13:45

kalin4o1986 написа:Колега аз съм с обикновенна бутилка и по паспорт на газовото е 38л. и се пални до към 34-5л.Въпреки това има достатъчно място в багажника и по никакъв начин не ме затруднява по всяко време да си вадя резервната гума.Аз лично не виждам смисъл от по-голяма бутилка ,защото газстанции под път и над път,а с 35л. газ при извънградско каране с нормална скорост 100-120км/ч изминавам окло 380-390км.Мен лично ме устройва. :yes: :driving:

:yes: Абсолютно. И аз съм така, а и да караш без резервна гума в държава в която дупките са на мода ми се вижда егати лотарията.

Потребител
Аватар
Кара: 520i Е39

Мнение от mihon » 14 Юни 2012, 15:00

spacepl написа:
kalin4o1986 написа:Колега аз съм с обикновенна бутилка и по паспорт на газовото е 38л. и се пални до към 34-5л.Въпреки това има достатъчно място в багажника и по никакъв начин не ме затруднява по всяко време да си вадя резервната гума.Аз лично не виждам смисъл от по-голяма бутилка ,защото газстанции под път и над път,а с 35л. газ при извънградско каране с нормална скорост 100-120км/ч изминавам окло 380-390км.Мен лично ме устройва. :yes: :driving:

:yes: Абсолютно. И аз съм така, а и да караш без резервна гума в държава в която дупките са на мода ми се вижда егати лотарията.

Колеги не съм си и помислял да карам без резервна гума.Гумата си е в багажника и наистина си е малко неудобно,но се свиква.Дали има смисъл или не от по голяма бутилка нека си прецени автора на темата.
Поздрави!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от qwertyu » 15 Юни 2012, 7:26

Бях се навил да слагам кръгла бутилка и да купя една "патерица",която с фланец да приспособя за е39-ката,но все още се чудя.
Как да е,днес отивам за монтаж и на място ще се избере нещо.
Благодаря на колегите за мненията.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330 xi Е46
Мечтае да кара: Совалка

Мнение от jorryy » 15 Юни 2012, 13:00

Аз съм с пура точно зад седалките, и си има пре достатъчно място. Малко е мъничка бутилката, само 32 литра е, но както каза колегата по-горе газ на всякъде има. Все ми се струва, че резервната гума ако не си сложиш от малките, голямата ще ти пречи повече от бутилката в багажника.
Изображение

За да минавате за джентълмен, са нужни две неща:
1 - винаги да вадите цигарата от устата си, когато се целувате, и
2 - никога да не правите забележка на дама, която неправилно носи торба с цимент!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak

Мнение от Svetlio.Angelov » 15 Юни 2012, 22:29

spacepl написа:

:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от qwertyu » 16 Юни 2012, 8:50

Сложих тородиална бутилка 56 литра на мястото на резервната.
Сега се чудя къде да сложа гумата. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E65 750
Мечтае да кара: ///M

Мнение от joro_mafiata » 16 Юни 2012, 15:14

колеги моята е на място на резервната гума защото гумата ако ти пречи винаги можеш да е преместиш да е свалиш за кратко разстояние но ако си със пура бутилка тя си остава там и няма мърдане :) това е моето мнение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 730 d
Мечтае да кара: X5

Мнение от mpp82 » 16 Юни 2012, 15:26

:OT: Може би един спрей в града и резервната да се взима за извънградско.

Потребител
Аватар
Кара: Е39 530d Touring

Мнение от ibar » 17 Юни 2012, 19:56

На предишната ми кола (Ауди А4) проблема с резервната гума бях решил с гуми "рън флет" и изхвърлих резервната гума от багажника!
Повярвайте ми, обикалях Европа безпроблемно!!!!
Даже сега се оглеждам за "рън флет" на петичката.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от qwertyu » 18 Юни 2012, 16:48

ibar написа:На предишната ми кола (Ауди А4) проблема с резервната гума бях решил с гуми "рън флет" и изхвърлих резервната гума от багажника!
Повярвайте ми, обикалях Европа безпроблемно!!!!
Даже сега се оглеждам за "рън флет" на петичката.

За момента не е решение,защото гумите са ми почти нови и докато дойде време за смяна....
Сега си търся патерица от е60 или х3,че е със същия оффсет и само ще трябва да я разстържа.В краен случай ще си взема една за е46 и ще си направя фланец.Рън он флат гуми могат ли да се монтират на обикновени джанти?Звучи ми,че джантите бяха по-специални.

Потребител
Аватар
Кара: Е39 530d Touring

Мнение от ibar » 18 Юни 2012, 21:19

qwertyu написа:Рън он флат гуми могат ли да се монтират на обикновени джанти?Звучи ми,че джантите бяха по-специални.

може, разбира се.

Следваща

Назад към E39