Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)
Модератор: Общи модератори
Re: Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)
Radinka написа:...
а доказателства за това, че трагично завършилите са завършили трагично заради алкохола ? щото май става въпрос за трагичен край след побой,а не след препиване![]()
...
е именно де, точно след злоупотреба с алкохол

да си видждала да става масов бой и вадене на ножове в сладкарница "Неделя" примерно ?

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
А непушач който си мисли че ще диша чист въздух и амтомобилите нямали никакво значение щото не било същото е в дълбока заблуда.Примера е с кремиковци пресен пресен и който каже че няма разлика от преди да го затворят значи е пълен мазохист.Като няма значение що всеки гледа да отиде на чист въздух някъде през почивните дни а не си стои в София ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- dagger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e34 520i
- Мечтае да кара: Машината на времето !
- Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !
Колкото и приказки да се изприказват истината е една- МНОГО СЕ РАДВАМ, ЧЕ ИМА ШАНС ОТ 1-ВИ, КАТО СЕДНА НА ПИЦАРИЯ ДА СИ ХАПНА, ДА НЯМА КОЙ ДА МИ ДИМИ И ДА МИ РАЗВАЛЯ КЕФА !
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
dagger написа:Колкото и приказки да се изприказват истината е една- МНОГО СЕ РАДВАМ, ЧЕ ИМА ШАНС ОТ 1-ВИ, КАТО СЕДНА НА ПИЦАРИЯ ДА СИ ХАПНА, ДА НЯМА КОЙ ДА МИ ДИМИ И ДА МИ РАЗВАЛЯ КЕФА !
Във всички заведения има зала за пушачи и непушачи. Като седнеш с компания при пушачите няма да имаш претенции. Сядаш за непушачи и няма да ти дими.

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- dagger
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !
randity написа:dagger написа:Колкото и приказки да се изприказват истината е една- МНОГО СЕ РАДВАМ, ЧЕ ИМА ШАНС ОТ 1-ВИ, КАТО СЕДНА НА ПИЦАРИЯ ДА СИ ХАПНА, ДА НЯМА КОЙ ДА МИ ДИМИ И ДА МИ РАЗВАЛЯ КЕФА !
Във всички заведения има зала за пушачи и непушачи. Като седнеш с компания при пушачите няма да имаш претенции. Сядаш за непушачи и няма да ти дими.
По обед и вечер тези зали никой не ги ебава. Обикновено вратите са широко отворени и в залата за непушачи те питата любезно "Пепелник желаете ли ?" ! Ето заради точно тази българска простотия закона е променен и мерките ще бъдат драстични. До сега просто бяха задължени уж да имат отделели зали и да има навсякъде табели с указания за какво е съответната зала. Но в 90% от случаите това се прави само за да са изпълнени изискванията !!!
dagger написа:Колкото и приказки да се изприказват истината е една- МНОГО СЕ РАДВАМ, ЧЕ ИМА ШАНС ОТ 1-ВИ, КАТО СЕДНА НА ПИЦАРИЯ ДА СИ ХАПНА, ДА НЯМА КОЙ ДА МИ ДИМИ И ДА МИ РАЗВАЛЯ КЕФА !
Само че все някога ще излезеш от пицарията нали ?

- Jordana
- старши ентусиаст
-
dagger написа:randity написа:dagger написа:Колкото и приказки да се изприказват истината е една- МНОГО СЕ РАДВАМ, ЧЕ ИМА ШАНС ОТ 1-ВИ, КАТО СЕДНА НА ПИЦАРИЯ ДА СИ ХАПНА, ДА НЯМА КОЙ ДА МИ ДИМИ И ДА МИ РАЗВАЛЯ КЕФА !
По обед и вечер тези зали никой не ги ебава. Обикновено вратите са широко отворени и в залата за непушачи те питата любезно "Пепелник желаете ли ?" ! Ето заради точно тази българска простотия закона е променен и мерките ще бъдат драстични. До сега просто бяха задължени уж да имат отделели зали и да има навсякъде табели с указания за какво е съответната зала. Но в 90% от случаите това се прави само за да са изпълнени изискванията !!!
Колега ти явно четеш само това което ти се иска да е вярно.И в момента действа закон за тая работа където е казано че собственика на заведението определя ще се пуши ли или не .Ти да не мислиш че от 1 ви няма да се пуши никъде ? Няма да се пуши в закрити помещения а масите от вън не са закрити помещения така че който не пуши стои вътре който пуши стои отвън.
Просто залите за непушачи стават малко по големи.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- 6per40
- младши ентусиаст
-
- Кара: "пъргава" 316-ка
- Мечтае да кара: IS-ka
Седя си аз и чета какви глупости се пишат. Аз съм непушач и какво се оказва- трябва да се съобразявам видиш ли с пушачите, че ме тровят и да не ги спирам и притеснявам да го правят. Еййй това пушачите са най-голямата измет на обществото. АКо бях в парламента щях да направя акциза 100лв за кутия, никакво пушене никъде и който е зад волана и пуши глоба от над 1000лв (от цигарите шофера се разсейва и може да стане всичко). Защо все ние да се съобразяваме с вас , а вие с нас НЕ?
На заядливи коментари и други подобни няма да отговарям, така че който си ме цитира ще му бъде мнението като глас в пустиня!
На заядливи коментари и други подобни няма да отговарям, така че който си ме цитира ще му бъде мнението като глас в пустиня!
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Аее ти не разбираш веее, щом е мръсно на вънка, що да е чисто у дома. Въздуха е мръсен, що да не се одимим допълнително. Ми земете се хвърлете от някъде, така или иначе ще се мре след време.
- dagger
- кандидат ентусиаст
-
Jordana написа:dagger написа:randity написа:dagger написа:Колкото и приказки да се изприказват истината е една- МНОГО СЕ РАДВАМ, ЧЕ ИМА ШАНС ОТ 1-ВИ, КАТО СЕДНА НА ПИЦАРИЯ ДА СИ ХАПНА, ДА НЯМА КОЙ ДА МИ ДИМИ И ДА МИ РАЗВАЛЯ КЕФА !
Колега ти явно четеш само това което ти се иска да е вярно.И в момента действа закон за тая работа където е казано че собственика на заведението определя ще се пуши ли или не .Ти да не мислиш че от 1 ви няма да се пуши никъде ? Няма да се пуши в закрити помещения а масите от вън не са закрити помещения така че който не пуши стои вътре който пуши стои отвън.
Просто залите за непушачи стават малко по големи.
Нещо не мога та разбера колега, ама ...

6per40 написа:Седя си аз и чета какви глупости се пишат. Аз съм непушач и какво се оказва- трябва да се съобразявам видиш ли с пушачите, че ме тровят и да не ги спирам и притеснявам да го правят. Еййй това пушачите са най-голямата измет на обществото. АКо бях в парламента щях да направя акциза 100лв за кутия, никакво пушене никъде и който е зад волана и пуши глоба от над 1000лв (от цигарите шофера се разсейва и може да стане всичко). Защо все ние да се съобразяваме с вас , а вие с нас НЕ?
Много хубави думи, браво!
Според мен това което трябваше да се направи е да се избира заведението за пушачи или непушачи да е, като цяло. Да се сложат табели отпред и човек сам да прави избора си. И с това ама "аз искам точно там да отида" малко не върви, защото и аз искам банкомата се да пуска ама нейсе (а също така не звучи ли малко детско, иска-а-а-ам, точно това което не трябва). Нали би трябвало да е демокрация и всеки сам да прави избора си, а не като едно време гласуването: Има урни има стаички има избори, но само една "бюлетина".
А това за разсейването на шофьора с цигарите си много прав, но тогава трябва и да забраним: музиката в колата, говоренето с шофьора, и всякакви там светлинки и стрелки по таблото. Те също разсейват.
P.S.
Аз също съм страстен пушач и ми се иска да пуша навсякъде, но се съобразявам. Ако ли не просто не ходя там. Така би трябвало и непушачите да се съобразяват на някои места.
Трябва да има както правото на избор така и компромис.
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Щом при сега действащата наредба за разделение на зали за пушачи и непушачи твърдите, че не се спазва и се пуши навсякъде, значи и след първи юни ще си остане така. Най-много за 1-2 месеца да има засилени проверки, ама през лятото така или иначе никой не сяда вътре.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Ма стига с тия забрани .Те тея неща са забранени от години за шофьорите цигари ядене разсейване телефони дори с джапанки не можеш да караш.Има го в закон ама българина иска на челото да му е написано с боя че не може иначе не важи.
- 6per40
- младши ентусиаст
-
- Кара: "пъргава" 316-ка
- Мечтае да кара: IS-ka
Kris написа:6per40 написа:Седя си аз и чета какви глупости се пишат. Аз съм непушач и какво се оказва- трябва да се съобразявам видиш ли с пушачите, че ме тровят и да не ги спирам и притеснявам да го правят. Еййй това пушачите са най-голямата измет на обществото. АКо бях в парламента щях да направя акциза 100лв за кутия, никакво пушене никъде и който е зад волана и пуши глоба от над 1000лв (от цигарите шофера се разсейва и може да стане всичко). Защо все ние да се съобразяваме с вас , а вие с нас НЕ?
Много хубави думи, браво!
Според мен това което трябваше да се направи е да се избира заведението за пушачи или непушачи да е, като цяло. Да се сложат табели отпред и човек сам да прави избора си. И с това ама "аз искам точно там да отида" малко не върви, защото и аз искам банкомата се да пуска ама нейсе (а също така не звучи ли малко детско, иска-а-а-ам, точно това което не трябва). Нали би трябвало да е демокрация и всеки сам да прави избора си, а не като едно време гласуването: Има урни има стаички има избори, но само една "бюлетина".
А това за разсейването на шофьора с цигарите си много прав, но тогава трябва и да забраним: музиката в колата, говоренето с шофьора, и всякакви там светлинки и стрелки по таблото. Те също разсейват.
P.S.
Аз също съм страстен пушач и ми се иска да пуша навсякъде, но се съобразявам. Ако ли не просто не ходя там. Така би трябвало и непушачите да се съобразяват на някои места.
Трябва да има както правото на избор така и компромис.
КОлега, ще ти отговоря, защото не се заяждаш, а правиш някакъв опит да се изкараш прав в стил лобист, който се аргументира и доказава, че другия не е прав, а не че ти самият си прав. Нищо лично

Относно избирането на заведения е така, но не може залата за пушачи да е широко отворена и всичко да отива към нас в другата зала. Трябва изобщо в затворени помещения да се спре пушенето. Ако стане окончателно със заведения за и непушачи то това вреди само на нас непушачите, защото всеки собственик на заведения ще си каже, че тези, които не пушат пак ще идват, защото иначе няма къде да отидат. И накрая пак потърпевши сме ние.
Относно шфирането - трябва да се забрани абсолютно всичко, което пречи ръцете да са на волана и в готовност да бъдат на скоростния лост. После нека ми разправят хората, че поне 1 на 10 инциднента не е от разсеяност.
Пак казвам- нищо лично.

- dagger
- кандидат ентусиаст
-
Jordana написа:Ма стига с тия забрани .Те тея неща са забранени от години за шофьорите цигари ядене разсейване телефони дори с джапанки не можеш да караш.Има го в закон ама българина иска на челото да му е написано с боя че не може иначе не важи.
Прав си ! И те от това са ни масата от проблемите като нация и държава. Поради липсата на закон и елементарна гражданска отговорност децата ни пропушват във 3-4ти клас. И заради това сме на 1-во място в Европа по пушачи от ранна детска възраст. Да не говорим за културните им ценности, че ми се гади. 44 % от българите по статистика пушат. Това са само тъжни трагични факти, които са допуснати поради прекалено голямо самочувствие във възрастните и дървена философия. Явно сме просто смотана нация и ще се самозатрием по всички възможни начини !
Аз лично почвам да се изтормозвам в тази тема и мисля да ходя някъде да си приказвам за джанти и тонколони и да си оправя настроението