Усещам смяната на предавките на автоматика
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Shakesbeer
- Потребител
-
Усещам смяната на предавките на автоматика
Здравейте
Колата е е90 2007 година. От както я купих си е така беше на 70 хиляди, но не бях обърнал внимание до преди няколко седмици. Нормално ли е да се усеща смяната на предавките, при положение че колата е на 77 хил км? Не говорим за някакво грубо придърпване или блъскане, но се усеща, докато при е60 на едно приятелче което е на 45 хиляди км, един патфайндър на 110 хиляди смяната въобще не се усеща... мерси предварително на отзовалите се
Колата е е90 2007 година. От както я купих си е така беше на 70 хиляди, но не бях обърнал внимание до преди няколко седмици. Нормално ли е да се усеща смяната на предавките, при положение че колата е на 77 хил км? Не говорим за някакво грубо придърпване или блъскане, но се усеща, докато при е60 на едно приятелче което е на 45 хиляди км, един патфайндър на 110 хиляди смяната въобще не се усеща... мерси предварително на отзовалите се

- Dimski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 3.0SD
Re: Усещам смяната на предавките на автоматика
Колега аз съм с е90 320д 2007 и при мен е така 

- Shakesbeer
- Потребител
-
Предполагам че е от по малкото тегло на е90 от гореизброените 

- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
И при мен е така.
- ivanfilipov
- Потребител
-
- Кара: е90 320d
2005 320д на 160000км и при мен е така...значи е нормално....
- peters75
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 60 530d
- Мечтае да кара: Нещо с голям мотор
Shakesbeer написа:Предполагам че е от по малкото тегло на е90 от гореизброените
Разликата при идентични двигатели е 100-тина килограма,така че това не го смятай като причина.
- BMW trust
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320D E90
- Мечтае да кара: нещо още по-бързо
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Замисляли ли сте смяна на маслото на скоростите?
Тези километри 70 000 сигурни ли сте, че са реални?
По принцип придърпването се появява при остаряване на маслото в кутията.
При правилно извършена смяна придърпването намалява значително. Важно е обаче да го направи правилният човек с правилното масло.
Има доста изписано по въпроса за по-старите модели, както и най-често срещаните грешки при смяната на маслото, които се допускат дори и в официалните сервизи.
При правилно извършена смяна придърпването намалява значително. Важно е обаче да го направи правилният човек с правилното масло.
Има доста изписано по въпроса за по-старите модели, както и най-често срещаните грешки при смяната на маслото, които се допускат дори и в официалните сервизи.
Touring & windsurf club
- BMW trust
- кандидат ентусиаст
-
- Shakesbeer
- Потребител
-
Georgieff написа:Замисляли ли сте смяна на маслото на скоростите?
за моята също съм 100 процента убеден щото я купих от приятел и и знам абсолютно цялата история на тая кола от 1-вия километър

иначе смяната на маслото на автоматика си мисля да я направя, но не знам кой може да го свърши качествено...
- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
- Кара: Z4M Roadster
ivanfilipov написа:2005 320д на 160000км и при мен е така...значи е нормално....
2009г. 330д на 72000км и при мен не е така, значи не е нормално

- BMW trust
- кандидат ентусиаст
-
TsvetanVR написа:ivanfilipov написа:2005 320д на 160000км и при мен е така...значи е нормално....
2009г. 330д на 72000км и при мен не е така, значи не е нормалноИначе на всяка кола се усеща малко или много....к'во ли не съм карал...може би само 8-степенният автоматик при F30 (оня ден тествах една няколко часа) почти не се усеща....
При мен се удеща само и мисля, че няма как да не се усеща поне малко. Карал съм и други автоматици и при тях се е усещало, говоря за по-скъпи коли от мойта.

- Georgieff
- младши ентусиаст
-
Shakesbeer написа:за моята също съм 100 процента убеден щото я купих от приятел и и знам абсолютно цялата история на тая кола от 1-вия километър
иначе смяната на маслото на автоматика си мисля да я направя, но не знам кой може да го свърши качествено...
Мога да ти дам телефона на човека, който поддържаше моята кола 4 години и съм супер доволен. Сменял е не само маслото на скоростите, а сума неща и по двигателя. По-старичка беше колата и затова ми беше важно да се поддържа добре. Резултат - 40 000 км без нито една авария на път. Моето мнение е, че за такава операция официалният сервиз е само за в краен случай. Пусни ми ЛС ако решиш.
Touring & windsurf club
- ivanfilipov
- Потребител
-
- Кара: е90 320d
TsvetanVR написа:ivanfilipov написа:2005 320д на 160000км и при мен е така...значи е нормално....
2009г. 330д на 72000км и при мен не е така, значи не е нормалноИначе на всяка кола се усеща малко или много....к'во ли не съм карал...може би само 8-степенният автоматик при F30 (оня ден тествах една няколко часа) почти не се усеща....
Ми аз сьм написал 2005г. ми е колата според мен е напьлно нормално след 7 години и 160000км да придурпва МАЛКО, сестра ми има Х5М 2010 и постоянно го карам Въобще не придьрпва. Факта че при теб не е така може само да те радва.
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
Моята е на 31 000 км и не придърпва, нито се усеща смяната.
В другата тема за смяната на маслото на скоростите проблемът е разнищен доста подробно, така че всеки да си прецени за себе си.
В другата тема за смяната на маслото на скоростите проблемът е разнищен доста подробно, така че всеки да си прецени за себе си.
Touring & windsurf club
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2