Transmission fault drive moderately

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 535D

Transmission fault drive moderately

Мнение от Ivel » 11 Мар 2012, 18:54

Днес , при изпреварване ми го изписа.Веднага спрях и изгасих колата.След 2-3 минути я запалих и грешката изчезна.Да очаквам ли скоро да ми замине скоростната кутия :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D '04

Re: Transmission fault drive moderately

Мнение от Yani_Stoichkov » 11 Мар 2012, 19:02

Колега при мене се случи същото и то 2-3 пъти, при мене става когато карам бавно и подам газ докрай, обяснението което ми дадаха на елкома беше,че турбината нагнетява изведнаж и автоматика неможа по някой път да реагира толкова бързо и се появява тази грешка, при първите 2 пъти направих като тебе гася паля, потеглям и грешката изчезва, но посления път след като ми излезе грешката загасих,запалих - грешката я нямаше, но пак загасих колата без да потеглям, след около 2 часа ми се наложи пак да я карам и след като я запалих грешката беше запаметена и се налагаше да се изчисти в сервиз, та така че ако ти излизе пак, гасиш, палиш и потегляш, че иначе лошо...Но като цяло тази грешка не тря да те претеснява...
Audaces Fortuna Iuvat

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 11 Мар 2012, 19:45

На мен ми се появява тази грешка след запалване ако колата не е карана 1-2 седмици. Мисля че е свързано с паднал акумулатор при мене. Гася паля и изчезва. Докато и свикна с глупостите на тази кола получавах мини инфаркти всеки пък като звънне нещо.
Tool - Fear Inoculum

Потребител
Аватар
Кара: E60

Мнение от inter1 » 11 Мар 2012, 20:17

И при мене се появяваше преди да ми умре акумулатора.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 520d / E90 320d

Мнение от blagun » 03 Апр 2012, 15:44

Точно така! Грешката се получава при недостатъчно ток в акумулатора ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 03 Апр 2012, 21:30

При мен акумулатора се беше изтощил толкова че не знам как запали но не ми даде нито една грешка след това.Както и да е реших да се поразровя из чуждите форуми относно проблема и попаднах на това.На снимката.Разбрах също и че:
Скоростната кутия не се нагажда на вашия стил на шофиране .Адаптира се към един от следните шест режима: икономичен,екстра икономичен, спорт,екстра спорт, зимен и трафик. , ..
Адаптирането всъщност е избор на режим въз основа на серия от входящи сигнали от педала на газта, спирачките, ъгъл на волана, сензора за отклонение и скоростния лост (D / DS) и др Адаптирането на скоростната кутия представлява начина на превключванията между различните предавки от по–голяма към по–малка и обратно.Когато скоростите се превключват твърде рязко или отделна скорост задържа за по–дълго е необходимо да се ресетира с/к и да се пренагоди наново
Резетирането явно е най –лесната част а най опасната е теч на масло.За мехатроника намерих това:
На прикачения файл
Надявам се да съм помогнал на някой.Успех

Назад към Е60/Е61